Bmom bugün ve yarın grev var
Greviniz batsın
Betullyillmazx yurtdısıyla kıyaslarsak polisin vur yetkisi var kim olursa olsun öldürüyolar rahat grev eylem yapamıyosun yani onla kıyaslamayalım biz hiç bi zaman onlarla eşit olamayız bu devletle
mmihri grev sence bir çözüm mü. Herkes grev yapsa bu ülkede işler yürümez. Söylediklerin cok mantıksız. Doktorlar şartlarda iyileştirme istiyorsa bunun çözümü grev değildir. Halkı mağdur etmek değildir. Bi taraf hak kazanmaya çalşrken bi taraf mağdur olmamalı.
Deletedmom70006 her tip okuyan mutlu olsaydı şuan bu grevi tartismiyor olurduk demek ki onlar da memnun değil
Deletedmom70006 ayy ne alaka tıp okumak kolay mı herkesin zekası kapasitesi aynı değil ki
Zeynep_imveAnnesi asıl bu dediğinizle ne alakası var ya. Adamlar okuyup dirsek çürüttugu yılların karşılığını tabikide isticek ama konu bu değil siz çok farklı anlıyorsunuz
Grevi daha az hasta bakmak daha faydalı olmak daha az mesai saati daha az nöbet için yapiyorlar
Başlığınız batsın.
Bulundupm şehirde sdece devletlerde grev var oda belli sendikalara üye doktorlar yapıyor. Özeller çalışıyor skntı yok. Özellerde grev yapıyosa çok şaşırtıcı onlarda tatil yapası gelmş demekki😁 bide devlette aciller,doğumlar,onkoloji açık oluyor grev zamanlarında👍
Zeynep_imveAnnesi ee zekası kapasitesi aynı değilse aldigi maaşa edeceği şükür de aynı olmayacak tabi ki anlamadığınız nokta bu. Hiçbir vasfı olmayanla tip okuyanı bir tutan sizsiniz
Deletedmom70006 tamamen düşüncelerimi yansıtıyorsunuz 👏
benimmdunyamm ben tıp okuyan mutlu demedim asgari ücretliyle kiyaslamislar onu için söyledim. Dünya kadar emek veriyorlar kimseye bedavadan verilmiyor o diploma tabi ki karşılığını almak için hak arayacaklar. Yan gelip yatanla dirsek çürüten bir değil kimse kusura bakmasın.
Ahsenmom çalışmak zor geliyor o zaman az hasta bakmak istiyorlarsa. Hastalar napsın hastalığını mı ertelesin doktorlar yoğun diye
Biroglanannesiii gözümle gördüm ya adam dr diyorki sistem şuan onay vermiyor adam elinde demir levye ile girdi dr u dövecek. Annesini getirmiş bekleyemezmiş.Böyle insanlarla oturun siz uğraşın bedava gönüllü olarak uzaktan konuşması kolaydı yapın evladınızı dr okutun 6 sene sonra 2 yıl şark hizmeti , üstüne adam sistem açilmiyor diye levyeyle yürüsün , maaşları yatmasın bakalım böyle konuşabilir misiniz
Deletedmom70006 sonuçta ikiside insan. Ve birinin rahatı için birileri mağdur oluyor. Sizde bunu anlamıyosnuz
[silindi]
Soncul simdi canim doktorlar sadece poliklinikte kalmiyor. Yani 6 gibi kapanan poliklinik muayenesi sonrasi asla bilmedikleri saatlerce surecek acil maceralari var. Yetmez gibi bu ulkede bir doktor 36 saat nobetten sonra eve giderken ölüyor , yetmiyor hasta yakini dayaklari var , insandan sayilmaz gibi siddet sonrasi serbest birakiliyorlar. Ustelik aldiklari parada hic birsey. Sahsen esim motokurye doktorlardan daha cok kazaniyor emin olabilirsin. Kimsede az paraya bu sartlarda calismak icin yillarca hic birimizin anlayamadigi bolumde okuyup tusdur bilmem nedir sinav ustune sinava girip yillarca akil oldurup , onca seyden sonra hic birsey olmamis gibi susmaz , susmamalilarda. Evet belki haklarini alamayacaklar ama en azindan deniyorlar. Denemek zorundalar. Esinizin her gun öldürülme ihtimalinin oldugu ne zaman gelip gittigi belli olmayan ve surekli eksik maasla calistirildigini dusunun , esiniz ya isini birakacaktir (ki onca yil heba edilmis , kimse kolayca bu karara varamaz) yada grev yapacaktir. Ben bu yuzden hakli buluyorum. Giden doktorlar yerine suriyeli , afgan , ozbek doktorlar gelecek. İrkci degilim ama atamiz bile beni Turk hekimlerine emanet edin demisken , kendi ulkemdeki doktorlara iyi davranip pöçük , böğür gibi bizim bile nerden geldi bilmedigimiz ama yillarca dilimizde yasamis kelimeleri kullanarak kendini anlatmis yaslilarimiza yillarca en iyi hizmeti vermeye calismisken , kalkip sirf haklarini aradiklari icin yabanci uyruklu doktorlara tamam diyip , beni anlamadigi icin doktordan yanlis teshis almayi kabul etmiyorum. Bu insanlar bizim ulkemize sonradan gelip bocek gibi istila ederken Turk hekimlerini yok sayiyoruz bu mantikli mi ? Ayrica o grevde 5 dakika da tani teshis koyulamadigi icin de isyan ediyorlar. 5 dakika hangimize yeter , muayene et , hastayi dinle derken 15 20 dakikadan assagisi olmuyor maalesef. Ama saglik bakanligi reva goruyor. Bende surekli randevu bulamadigim icin ayni doktora ozele gidiyorum. Ama devletteki doktorlarin hakkida yenmez. Yenemez. Bu isyaninizi doktorlara degil onlari bu insanlik disi davranislari uygulayanlara ve durumu gormezden gelenlere yansitmaniz gerekmekte bence. Doktorlar bu isyanin en hakli tarafi uzgunum…
Deletedmom70006 zaten asgari ücretliyle aynı parayı almıyor aynı saatler içinde çalışmıyor asgari ücretli ondan bundan azar isitip hakkını alamazken doktorlar onu bunu azarlayip parasını alıyor üstüne memnun olmayıp grev yapıyor bu devirde doktor kadar normal işçiye de gerek var asgari ücretle calisanlaro okumayanlari da bu kadar aşağıda gormeye gerek yok zaten şuan da doktor asgari ücretlinin kaç kat maaşını alıyor