Imgesel_1905 zaten devlete gidemiyoruz neden sgk lı çalışıyoruz paramız kesiliyor şimdi millet madur olunca fazla para alıp dayak yemicekler mi gerekli yerlere basvursunlar her hafta her hafta eylem yapınca ne oluyor düzeliyor mu yok

Soncul doktorların çalışma şartları iyileştirmeli bir yandan haklılar bir yandan da insanlar mağdur oluyor ama suçlu iki tarafta değil bence doktoru da hastayı da yıldıranlar

Sizler yaşadığınız bu mağduriyeti çözüm bulacak makamlar yerine bu gibi platformlarda doktora hemşire beddua okuyarak dile getirdiğiniz için ne sizin sıkıntınız ne de o insanların yaşadığı haksızlık son bulmuyor , bulmayacak.Empati yapmaktan o kadar acizsiniz ki ! Ben şu düşünceye de katılmıyorum “ böyle yaparak özel hastaneye yönlendiriyorlar ” inanın bana özel hastanede çalışanların da şartları fevkalade değil , nefes almadan hasta bakıyorlar . Onların da birer İNSAN olduğunu ve aynı bizler gibi hayat mücadelesi verdiğini yaşamaya çalıştığını unutmasanız keşke

Yarın öbür gün gidecek doktor bulamayınca ne yapacaksınız acaba? Böyle çözülüyor mu diyorsunuz, ne yapsınlar onlar da millete mi saldırsın çözüm olsun diye. Karşınızdakinin de insan olduğunu unutmayın, canımızı emanet ediyoruz ama haklarını aramaya gelince laf ediliyor. Aynısı size yapılsa eminim ortalığı ayağa kaldırırsınız. Allah akıl fikir versin gerçekten, yazık. Bencilce düşüncelerden kurtulmanızı dilerim tabi anlayana…

Kimse sesini çıkarmıyor diye onlarda kendilerine yapılana ses çıkarmasınlar mı ? Ayrıca grev yapılıyor diye yan gelip yatmıyorlar yine acil ve hayati olan bölümler çalışıyor, eğer daha iyi hizmet almak devlettede iyi muayene olmak istiyorsanız destek olmalısınız. Zaten olan bişey yok bizi niye madur ediyorlar demişsiniz. O zaman susup ömürleri boyunca onlar mı madur olsun. Nasıl şartlarda çalıştıklarını biliyor musunuz? Kaç saat çalıştırıldıklarına üstüne bir sürü hakaret ve darp e maruz kaldıklarını. Eşim eğitim ve araştırmada doktor nöbetten geldiğinde gözlerinin kan çanağına döndüğünü ordan eve kadar araba süresiye nasıl zorlandığını, gece gelen saçma sapan hasta yakınlarının her seferinde en az birinin kabadayılandığını ( nasıl olsa ceza yok ), 5 dk bir hasta bakarken onları muayene mi edicem ilaç mı yazıcam derdini, her hastasını eve gelince tekrar gözden geçirdiğini acaba unuttuğum bi ilacı var mı? Yada yatırdığım hasta iyi mi diye? Eve geldiklerinle sizin bizim gibi yatıp tv izlemeyip daha fazla yabancı makale okuyayım diye hergün kendilerini sizin bizim için geliştirdiklerini ama bunun karşılığını ne madden nede manevi olarak alamadıklarını biliyor musunuz ? Gerçekten bir doktorla 1 haftanızı geçirin bunlar insan gibi yaşamıyor dersiniz. Ama lütfen bilmediğiniz konularda ahkam kesmeyin. Şikayetiniz varsa gidin devlete bildirin ki onlarında hakları savunulsun. Ha sizin de haksızlığa uğradığınız durumlar varsa sizde grev yapın. Herkes susacak diye bişey yok.

Soncul hangi şehir desiniz. Özelde yaşanması ilginç olmuş parayla rezil olmak gibi bişey .Gerçekten abarttılar istedikleri çoğu hakkı aldılar daha neyin grevi artık bıktırdılar. Kimse zorlamadı doktorları gidin tıp okuyun doktor olun diye normalde acil durumda olanlara ve randevusu olanlarada bakmak zorundalar buna hamilelerde dahil şikayet edin sağlık bakanlığına. En son grev olacak denilen mayısda ayrıntılı ultrasyon denk gelmişti ankara şehir hastanesinde herkes çalışıyordu grev yapan yoktu ayrıntılı ultrasyonumu yaptırdım. Sevgili sağlık bakanı tüm haklarını yakın zamanda meclisden geçirtti. Benze sıra biz hasta haklarına geldi asıl biz hastalarada şiddete başvuran ve hakarete varan aşağılayıcı tavır sergilen doktorlara karşıda hastayı koruyan yasa çıkartmalılar

Soncul günde 100 hasta bakmak kolay mı zannediyorsunuz? 8 saatlik mesaide hiç durmadan tuvalete gitmeden yemek yemeden ara vermeden 100 hasta bakmak demek her hastaya 4.8dk düşmesi demek 5 dakika bile değil. Doktorlara lanet okuyacağınıza sistemi eleştirseniz keşke.

Soncul evet mağduriyetten dolayı haklısınız ama hiç kendinizi onlar yerine koydunuz mu ?? Ben de sağlık çalışanıyım İstanbul da çok yoğun bi devlet Hastanesi’nde çocuk acilde görevliyi günde 1200-1400 ara geliyor 24 saatte. Totalde 6 doktor var . Bölersen eğer doktor başı 200 hasta düşüyor ve bu çocuk hasta ikna edilöesi muayene edilmesi zor . Bir hastaya 7.2 dakika düşüyor muayene edip tanı koyup ilaç yazmak için ? ? Tabi bu dediğim yemek yemeden tuvalete gitmeden çalışırsan. Saatlerce gitmediğin tuvalete veya yemek yemek için kalktığında insani ihtiyaçların giderilmesini bile çok gören bi toplum var karşımızda . Biz sizin keyfinizi mi beklicez diyen ?? Hangi kamu kurumunda gidiode bunu yapabiliyorlar merak ediyorum ama sağlıkçıya gelince küfür darp gökte gidiyor. Bu dövülen sövülen sağlıkçılardan biri akrabanız olsa inanın daha iyi anlardınız . Grev yapıyorlar çünkü can güvenlikleri yok grev yapıyorlar çünkü aldıkalrı maaş ve verdikleri hizmet arasında dağlar var grev yapıyolar çünkü insani koşullar istiyolar . Sizler haklısınız evet mağdur olunuyor ama inanın onalrda haklı

haklisinesracim ben asla yapilanlari savunmuyorm burda aslinda en buyuk sorun basimizdakilerde her seye herkese zam varken doktorlar hakettgini alamiyor küstürülüyor ama demek istedgm su bizlerin de sucu yok iki taraf arasinda ezilen yine bizler oluyoruz acil hasta olanlar var hizmet alamiyorlar yazik insanlara devlet buna goz yummamali

Sbm050421 duyar değil bilinçli olma meselesi, ama anlayış farkı var tabi. Böyle saçma sapan duyarcılar bilmem ne diyip kendinizce insanları küçük görmeye gerek yok. Siz başkasının hakkına saygı duyup korumazsanız başkası da sizin hakkınıza saygı duyup korumak zorunda değil

mmihri ne güzel yazmışsınız. İşin içinde olmayan bilmez yaşananları.