Ahsenmom çalışmak zor geliyor o zaman az hasta bakmak istiyorlarsa. Hastalar napsın hastalığını mı ertelesin doktorlar yoğun diye

Soncul amin amin ben düşük yapmışım içimde parça kalmış devlet hastanesindeki doktor benimle dalga geçiyor ben o haldeyken yanındaki kadınlarda gülüyor

Biroglanannesiii gözümle gördüm ya adam dr diyorki sistem şuan onay vermiyor adam elinde demir levye ile girdi dr u dövecek. Annesini getirmiş bekleyemezmiş.Böyle insanlarla oturun siz uğraşın bedava gönüllü olarak uzaktan konuşması kolaydı yapın evladınızı dr okutun 6 sene sonra 2 yıl şark hizmeti , üstüne adam sistem açilmiyor diye levyeyle yürüsün , maaşları yatmasın bakalım böyle konuşabilir misiniz

• [silindi]

Soncul simdi canim doktorlar sadece poliklinikte kalmiyor. Yani 6 gibi kapanan poliklinik muayenesi sonrasi asla bilmedikleri saatlerce surecek acil maceralari var. Yetmez gibi bu ulkede bir doktor 36 saat nobetten sonra eve giderken ölüyor , yetmiyor hasta yakini dayaklari var , insandan sayilmaz gibi siddet sonrasi serbest birakiliyorlar. Ustelik aldiklari parada hic birsey. Sahsen esim motokurye doktorlardan daha cok kazaniyor emin olabilirsin. Kimsede az paraya bu sartlarda calismak icin yillarca hic birimizin anlayamadigi bolumde okuyup tusdur bilmem nedir sinav ustune sinava girip yillarca akil oldurup , onca seyden sonra hic birsey olmamis gibi susmaz , susmamalilarda. Evet belki haklarini alamayacaklar ama en azindan deniyorlar. Denemek zorundalar. Esinizin her gun öldürülme ihtimalinin oldugu ne zaman gelip gittigi belli olmayan ve surekli eksik maasla calistirildigini dusunun , esiniz ya isini birakacaktir (ki onca yil heba edilmis , kimse kolayca bu karara varamaz) yada grev yapacaktir. Ben bu yuzden hakli buluyorum. Giden doktorlar yerine suriyeli , afgan , ozbek doktorlar gelecek. İrkci degilim ama atamiz bile beni Turk hekimlerine emanet edin demisken , kendi ulkemdeki doktorlara iyi davranip pöçük , böğür gibi bizim bile nerden geldi bilmedigimiz ama yillarca dilimizde yasamis kelimeleri kullanarak kendini anlatmis yaslilarimiza yillarca en iyi hizmeti vermeye calismisken , kalkip sirf haklarini aradiklari icin yabanci uyruklu doktorlara tamam diyip , beni anlamadigi icin doktordan yanlis teshis almayi kabul etmiyorum. Bu insanlar bizim ulkemize sonradan gelip bocek gibi istila ederken Turk hekimlerini yok sayiyoruz bu mantikli mi ? Ayrica o grevde 5 dakika da tani teshis koyulamadigi icin de isyan ediyorlar. 5 dakika hangimize yeter , muayene et , hastayi dinle derken 15 20 dakikadan assagisi olmuyor maalesef. Ama saglik bakanligi reva goruyor. Bende surekli randevu bulamadigim icin ayni doktora ozele gidiyorum. Ama devletteki doktorlarin hakkida yenmez. Yenemez. Bu isyaninizi doktorlara degil onlari bu insanlik disi davranislari uygulayanlara ve durumu gormezden gelenlere yansitmaniz gerekmekte bence. Doktorlar bu isyanin en hakli tarafi uzgunum…

Deletedmom70006 zaten asgari ücretliyle aynı parayı almıyor aynı saatler içinde çalışmıyor asgari ücretli ondan bundan azar isitip hakkını alamazken doktorlar onu bunu azarlayip parasını alıyor üstüne memnun olmayıp grev yapıyor bu devirde doktor kadar normal işçiye de gerek var asgari ücretle calisanlaro okumayanlari da bu kadar aşağıda gormeye gerek yok zaten şuan da doktor asgari ücretlinin kaç kat maaşını alıyor

Ülkede gereken değer görülmedikçe doktorlar için hepsi tek tek gidecek yakında doktorsuz kalınca ne grevi olduğunu insanalr analayacak bir çık sağlıkçı tanıdığım yurt dışı için uğraşıyor hem hizmet et ülkeye hem dayak ye hakaret gör belki haketmeyenler mağdur ama olması gerekenler olana kadar sonuna kadar haklılar ne tatil ne maaş hak ettikleri gibi..yakında doktor kalmayacak el cerrahisi ülkede kalmadı beredeyse bir bayan doktor parmağı kopan çoxuk için babayla oturup ağladı cerrah doktor bulamadı diye…

benimmdunyamm alacak tabi ki ne bekliyorsun o kadar sorumluluk alıp bir de üstüne 4 bin maaş almasını mi? Asgari ücretli de hakkını arasın ben emekçinin sonuna kadar yanındayım. Yeter ki herkes insani koşulda yaşasın.

benimmdunyamm ayrıca sonuna kadar herkes hakkını arasın ki buna karşı değilim kimse hak ettiğini almıyor bu ülkede ama doktor da almıyor hak ettiğini bilin istiyorum

Mahinur_2 asgari ücretli den fazla aldığı kesin az çok hepsinin branşına göre maaşı belli hanımefendi tek çalışan onlar değiller bu ülkede herkes. Çalışıyor herkes mesai yapıyor doktor grev yaoma hakkı var grev yapıyor asgari ücretli işten cikartilacak korkusuyla birgün grev yapamıyor yapsa ertesi gün isi yok neyin kafasini yasiyorsunuz

Nskyhn onlarada hak vermek lazım bence biri çıkıp isteyen bırakabilir onlara ihtiyacımız yok bir sürü yeni aday var dese ben onlara bunu yapmalarını hak bilirim mağdur dahi olsam malesef onları bu kadar küçümsememek gerekiyordu diye düşünüyorum onlar bize bakıyor onlara size ihtiyacımız yok diyenler değil

MeralMine Eşim doktor ben gayet doktorluk mesleğinin zorluğunun farkındayım ama dediğim gibi ben şiddetten veyahut maaştan bahsetmedim bunlar zaten doğru şeyler değiller sadece o meslek seçildiyse herkes mesleğini hakkıyla yapmak durumunda dedim herkes herkese saygı duymak zorunda ama gerçekten hasta insanlar da mağdur edilmemeli doktor olundaysa az daha az hasta bakmak istiyorum demek gibi lüksü olamaz hasta ne yapsın doktor yoruluyor ben bugün durayım mı desin polis diyor mu amannn bugün de az hırsız yakalayayım ve yahut bir öğretmen bugün ders vermiyorum diyebilir mi iş etiğine sığmaz bir kere yoksa herkes hakkını arasın kimse bir şey demiyor ama hastalar mağdur edilmeden yapılsın bu