iremdemirr ilk doğumumu 1,5 ay önce sezaryen yaptım herşey yolundaydı ama ben tercih ettim ameliyatım çok kolay geçti çabucak toparladım 3-4 güne zorlamadan normal işlerimi yapıyordum bir hafta sonra tamamen normale döndüm eğilip kalktım şu an hiç doğum yapmamış gibiyim tavsiye edebilirim sezaryen öcü değil kendi vücudunuzu en iyi siz bilirsiniz tercih de sizin
Normal mi sezeryan mı??
sasha yok ay bizi ortadan ikiye yardılar 😆😆 zihniyete bak yazık ya insanları korkutmaktan bir işe yaramayanlar burda gelmiş yorum yapıyor dikiş yerimi bile görmediğim bir doğum şeklini bu kadar kötülemek niye?
Biz mama verdik de bebeğimiz büyümüyor sanki sütleri akmışmış sezaryen olanın bebeği ciyak ciyak ağlamışmış😂😂 benim sütümde vardı bebeğim emmek istemedi sağdım mama da verdim kime ne eksik mi kaldı şimdi😄
İç dış 40 dikişi olan dikişleri geri açılan genişledim hiçbirşey hissetmiyorum diyen normal doğumcular gelmiş burda sezaryeni kötülüyor ya hadi ordan!
Cahil cahil zihniyetler azbi araştırın okuyun 🧠 kullanın elli yıl geriden gelmeyin eğitim ne kadar önemli !
iremdemirr en iyisi nomal doğum lakin herkes kendi çözümünde kendine göre bir bildiği vardır. Bende tedirgindim korkmuyor değildim lakin kendimi psikolojik olarak hazirlamak zorundaydim çünkü benim için en iyisi bu olduğundan emindim. Cidden de öyle oldu 35 haftalik 3 gün yatış yapıldı yanimaki kadin normal doğum yapti geldiğinde kuş gibiyim aklınız varsa normal doğum yapın ihtimaliniz varsa deyip beni daha da cesaretlendirdi. Tabi ki annelik gibi normal doğum da sezeryan da kendi başına zorlukları var lakin normal doğumda herşeyin farkindasiniz ve o kadar güzel bir şey ki anlatamam sancı aşamasında 5dan sonra yavaş yavaş başladı zorluklar 8de çok zorlandm 9da hemen aldilar 3 dk icinde doğum yaptım. En zoru zaten o sancı çekmek yoksa çatala çıkınca pek bir şey kalmıyor doğumun neredeyse %90ı sancı çekmekle bitiyor 6.30 saatte doğum yaptım suni sancı ben hiç dayanamadim taktırdım başta ama açılmam hemen olsun diye cidden zor bir şey rabbim isteyen herkese nasip etsin evladın da hayırlısını nasip etsin ❤️
Bebekannesiii_ hangi kemikmiş o ben ameliyathane hemşiresiyim bilmiyorum da siz bana öğretin 😄😄
iremdemirr bi sorun olmadığı müddetçe normal doğum düşünüyordum. 38+3te gece birden suyum boşaldı ve ilk hamileliğim olduğu için tecrübesizlikle hemen hastaneye gittim sabaha karşı hafif sancılarım vardı ebeler saat 9 gibi suni sancı vermek istediler ama bu zamana kadar hiç pıhtılaşma sorunum olmayan ben ne hikmetse suni sancı için açılan damar yolum tıkandı fitille sancı verdiler saatlerce ama saatlerce sancı çektim ve 1 cm açıklıktan öteye gitmedi 😄 en son yalvararak sezaryene gittim doktora ebelere kalsa daha bekleteceklerdi nst sorun gözükmediği için ama benim sancı çekmekten kusmaktan takatim kalmadı gelip gidip parmak muayenesi yapıyorlar ya yalvarırım 2 olmuş 3 olmuş bari diyin de çektiğim acılara değiyor diyim ama yok 1 cmden öteye gitmedi sezaryene döndüm bu kadar sancı çektikten sonra ameliyat tahmin edersiniz ki sonrası da baya ağrım oldu 1 hafta yatarak uyuyamadım oturdum ayaklarım şişti 1 hafta bastonla yürüdüm çok fenaydım düşündükçe hem gülüp hem ağlıyorum 😄
Eflinlina hayir hiçde bile dusunduyunuz gibi deyil sezeryan olsukda hiç bir aci agri bilmeyeceksiniz fakat kendinize geldikden sonra bebginize bile zor bakacaksiniz etrqfimda cok sezeryna olan gordum hic biri iyi demedi ama normal dogum yapan biri olarak soyluyorum dogrudur sanci cekiyorsun belki biraz zorlanada bilirsin ama biliyorsunki bu agri aci sadece bebek olqna kadardir bebek oldukdan sonra sanki sende yeniden dogmus gibi oluyorsun ne o acisan agridan hic bisey kalmiyor onun icin bence normal daha kolay kat kat karnin kesilib sezeryan olmaktansa
Kanalize omurga 🥹🤣
Kanalize cahil konusmak deyil her kes yaşadigini anlatiyor bir fikir almak icin soru sofulmus her kes kendi dusuncesini anlatiyor bunu bu cur kabul ediyorsaniz bence cahil ele sizsiniz
Kanalize ha şöyleee sen hemşire olduğunu duyurmak istiyorsun yolu kimlerese cahil demekde buloyorsun😂😂
Bebekannesiii_ pardondon kemikler nerde gözüküyor acaba 8 gün oldu sezryan olalı walla iyiki diyorum
iremdemirr normal doğumda doğum anında sancıyı çekiyorsun doğuruyorsun bitiyor hemen kalkıyorsun ayağa normal hayata devam edebiliyorsun. Ama sezeryan bir ameliyat senin de dediğin gibi toparlanmak daha uzun ve zor oluyor. Elbetteki öyle olması gerekiyorsa öyle olmalı fakat isteyerek sezeryan bence daha korkutucu.
gmzeatsvr aynen oyle her kes kendi dusuncesine yasadiklarina gore yorumluyor ayni sizin gibi dussunuyorum isteyerek sezeryan olmak bence cok gafip bisey haftalarla aylarla agri aci çekmeye razilar ama bi kaç saatliyine sanciya dayanamayacaklarini dusunup sezeryan istiyorlar ne kadar bu dogru anlamadim
Tatar59 kesinlikle. Kimse kimsenin doğum seruveni ile yola çıkmamalı ve kimse korkutulmamali. Ben cok okudum burdan etraftan etkilenip normal doğum diye tutturup saatker hatta gunker boyu sancı çekip sezaryen olan yada tam tersi sezaryen diye tutturup sikinti yasayan. Kimseyi etkilemeyin korkutmayin ve kimsenin doğum hikayesinden etkilenmeyin. Baskasina iyi gelen sey size iyi gelmeyebilir.
Eflinlina ama şöyle düşün normal doğumda sancıyı çekerken bakmakla yükümlü olacağın biri yok. Ama doğumdan sonra herşeyiyle sana muhtaç bir bebek var. Ağrın olur ağrım var diyemezsin. Yatmak istersin yatamazsın. Doğumdan önce hep doğsa da rahatlasak diyoruz ama doğunca gelen sorumluklarda da hamileliği özlüyor insan. Her insan aynı değil ben elim kesilse üç gün korur suya sokmam incecik kesik görmeye dayanamam içim cız eder acı eşiğim çok düşüktür ama hep normal doğum istedim. Çok şükür Rabbim nasip etti. Öyle film dizi sahnelerindeki o haykıran aman Allahım doğum böyle bişeymiymiş dedirten herşey abartı hiç öyle değil.
Zeynooooooo aynen aslında diplomamı atacaktım hayırdır sana ne oldu zeynoooo
Belginylmz ya hangi kemik onu çok merak ettim omurga falanmış bizi ortadan ikiye yardılar falan da haberimiz mi yok
- Düzenlendi
Zeynooooooo yorumunu yap geç bulaşma işine bak senin yazım şeklinden belli kimin ne olduğu esas cahillik senin gibi bilmediğini kötülemektir yaşadın mı da sezaryeni kötülüyorsun isteyerek tercih etmek garipmiş
yazdığımı gözünle oku beyninle anla
isteyerek sezaryen oldum SANANE
Zeynooooooo filmlerde dizilerde yada niyeyse daha önce doğum yapmış insanlar öyle bir anlatıyor ki korkulması çok normal. Benim arkadaşım sezeryan oldu kızı iki yaşına geldiğinde bile sürekli kesi yerinin sızladığını söylerdi azıcık üşütsün havalar soğusun sızlıyor diyordu onunki mecburi sezeryandı ama hep normal olsaydı der. Ben doğum yapalı iki sene oldu ikinciye hamileyim Allaha şükür hiç bir ağrım sızım yok.
GulserenKY Allah birdaha o yoğun bakım günlerini size göstermesin. Psikolojik olarak etkilenmiş olabilirsiniz. Yatma taraftarı dedim zaten tamamen kişinin nazina bağlı bir durum bence. Ben çok rahat bir sezeryan doğum geçirdim insallaj ikinci dogumumda bu şekilde olur