sasha o kadar katılıyorum ki ben sürekli sezaryen doğumlara giriyordum ve kendime en uygun doğum şekli sezaryeni gördüm herşeyim normaldi kendim tercih ettim kime ne yarım mı oldum ben şimdi ne alaka? Herkes kendini tanısın ona göre karar versin ben normal yapana neden yaptın demiyorum ben yapmadım buda sorgulanmasın mesela. Ama burdaki o kitle tek becerebildikleri şey o o yüzden o kadar kutsallaştırıyorlar da bence gerek yok doğum şekli değil bebeğin ve annenin sağlığı önemli eskiden tercih hakkı bu kadar yokmuş istemeyen de normal doğuruyormuş hatta evde falan 😑 şimdi var ve biz seçebiliyoruz kimseyi de ilgilendirmiyor
Normal mi sezeryan mı??
Bebekannesiii_ senin o ağzını bir yırtıcam ben şeyine kadar kesiği göreceksin pislik insan şu yazdıklarına bak insanları korkutmaktan başka vasfın yok ergen pislik
Öncelikle bu herkesin kendi kararı 🙂
İlk bebeğimde yoldaydım ve hastaneye 5 10 dakikalık mesafediydim hastaneye geçtik doğum başlamıştı yarım saat 45 dakika içinde bütün işlemler bitmiş odaya geçmiştim bu herkeste farklı olabilir bana ilk doğumumda çok zor oluyor 10 saat 1 gün sancı çekiliyor deniliyordu doğumu bilmeden gittim ve kimseden dinlemek istemedim çünkü herkesin doğuma kendine özel ve aynı sorunları ben yaşayacağım diye bir şey de yok 🙂
Sadece şunu demek isterim benimde ikinci hamileliğim bu bebeğimde de de zor olsada normal düşünüyorum sonuçta bir can dünyaya geliyor illaki canımız acıyacak normal doğum daha sağlıklı çocuğun bağışıklığı daha güçlü oluyor Dİye biliyorum en azından bizde öyle oldu kolay kolay hasta olmaz ve ilaç kullanmaz bebeğim 😀 bildiğim kadarıyla sebepsiz sezaryen olmak dinen de pek uygun değiL
( araştırabilirsiniz )
Diğer doğumunda sonradan ağrısı olabiliyor diye duyuyorum
Sancı kolay birşey değil kısa sürede doğum yapmış olsamda ama şuan onu düşünmüyorum doğum zamanı geldiğinde yaşayacağım bitecek inşallah stres yapmak bence kendini yormak oluyor 🙂
Bebekannesiii_ bu hikayeleri nereden duydunuz çok merak ediyorum gerçekten 😂 sezaryenle doğum yaptım hiçte dediğiniz şeyler olmadı dikişlere bakım falan da yapmadım hiçbir şey yapmaya gerek olmuyor ilk bir hafta yatıp kalkmak zor oluyor sadece ama bir haftadan sonra ameliyat olmamış gibi olunuyor genelde bünyeden bünyeye fark ediyordur muhakkak ama gayet kolay topluyor insan kendini önemli olan yürümek çok fazla yatmamak benimde ilk doğumumdu ilk kez ameliyat oldum 4 ay oldu şu an hiç ameliyat olmamış gibiyim her doğum kendine özel ve şans işi gerçekten de iyi bir doktor olması en önemlisi doğum süreci için
iremdemirr üzüldüm bitanem
Bebekannesiii_ ya sen de normal doğuramazsan? Ya son anda bir aksilik çıkar da sezaryen olmak zorunda kalırsan? Ne yapacaksın çok merak ettim orada olup görmek isterdim bu psikoloji ile çok iyi geçen ameliyat sonrası bile aylarca yatarsın sen zaten… Ben iki doğumu da savunmam ya da kötülemem rabbim herkese hayırlısını versin sezaryen olup 2 saat sonra ayağa kalkıp ertesi gün misafirle oturan ablamı da gördüm, normal doğurup 70 dikişle dışkısını dahi tutamaz hale geldiği için asla 2. Çocuk istemeyen bu sebeple boşanma aşamasına gelen arkadaşımı da gördüm. Bunun dışında 3 çocuğunu da normal doğurup çok rahat olduğunu söyleyen annemi de gördüm. Herkesin bünyesi yapısı farklı ama bir gerçek var ki sezaryende kemik kesmiyorlar nereden araştırdıysan bırak belli ki okuduğun yerler de yanlış biliyor
- Düzenlendi
Aycannn06 olayı o kadar güzel özetlediniz ki. ❤️🥲👏Her iki doğuma da piskolojik siddet bitmeyecek gibi geliyor. Salmadılar insanları, zaten annelik zor birde bu moda oldu.
Ben mecburi sezeryan oldum ilk 2 gün tabi ki ameliyat yerinde acı oldu ama sonrasında bi sorun yaşamadım. Yani sütün gelmez dediler 2,5 yaşına kadar emzirdim hiç mama kullanmadık çorapsız gezme ameliyat yerin ağrır benimm 20 sene oldu sızlıyor dediler kışın bile evde çorap giymem hiç acımadı da bilmiyorum belki tuhaflık bendedir ashsh
naneliseker_ aynen öyle çok doğru dediniz aslında annelik zor değil insanlar zorlaştırıyor böyle psikolojik şiddetlerle
Bebekannesiii_ sende boş yorum yapma yariyorda kemik gözüküyor diye insanları korkutamazsin nerde kemik gozkuyor ben normal yaoamdim kordon dolandigi için kac ker sezryan oldundan kemiğin gözüktü
Kanalize boş kinusuyorya karnı acıyo kemik nerde gözüküyor Allah aşkına bu kadr beyin işte walla herkez istediği digumu tercih edebilir benimki zorunluydu ha pişmanmisin de aşka 3 gün ayaktaydim ağrım olmadı baş bel agrimda olmadı ben çok rahattım ha tabi dikiş yerin için biraz acıyı obda normal kesik sonuçta
Belginylmz aynen bu ve bunun avanesi sadece insanları korkutuyor bizide sezaryen yanlısı olmakla suçluyor ya ben kendim istedim ama mecbur da kalabilirdim baş ağrısı yaşadım ama çoğu yaşamamış herkesin bünyesi farklı her doğum kendine özel🫶🏻 ve bebeğe sağlıkla kavuştuktan sonra doğum şeklinin ne önemi var💖