Eflinlina bizim insanımız kötü çünkü iyi hiç bir şey konuşmuyorlar hamile kadını doğumdan korkutmak nasıl bir kafa anlamıyorum. Bıçakla yedi kat kesilmek mi yoksa bir kaç saat sancı çekmek mi tabiki sancı çekmek bence. Ki yurtdışında bile hep normal doğum var keyfi sezeryan yok denecek kadar az. Ama bizim insanımız sanki sezeryan çok iyi birşeymiş gibi yüzyıllardır olan doğum şekilini doğamızda olan doğum şeklini kötülüyorlar. Ben hiç korkmadım normal doğumdan hiç kötü seneryo dinlemedim okumadım rabbime teslim ettim kendimi hangisi hayırlısıysa öyle olsun ama ben noraml doğum istiyordum diye kendimi hep olumladım çokta güzel bir doğumum oldu. Ki düşün kötü olsa insanlar 7 8 tane doğuruyor ki ben ikinciye hamileyim manyakmıyım ben ikinci çocuğum hala normal istiyorum 😅
Normal mi sezeryan mı??
Kanalize özür dilerim biraz önce cahil yazan sandım seni isminizede dikkat etmedim kusur bende bende o yazana baya sinir oldum hatta bana yazmayı ören diyor bende azeriyim o anlasın diye artık türk dilinde yazdım tekrar kusura bakmayın
iremdemirr Ben 38+5’te sezaryen doğum yaptım. 37.haftaya kadar normal doğum istiyordum fakat kanalım dar ve bebeğim büyük olduğu için sezaryene karar verdik. İki tür doğum da kişiden kişiye değişiyor. Bazısı normalde acı çeker, olumsuzluklar yaşar, bazısı sezaryende. Burada yazılan yorumların tamamen kişisel olduğunu unutmadan karar vermek ve kendi iç sesinize ve doktorunuzun görüşüne güvenmek gerekiyor bence. Benim sezaryen sürecim hiç sorunlu geçmedi mesela. Bir iki güne ayaklanmıştım. Bahsedildiği gibi aylar geçse de bitmeyen ağrılarım, sızılarım olmadı. Yeniden hamile kalsam aynı doktorumla devam edip yeniden sezaryen tercih ederim sanırım :))
@Kizilciksurubu bebiş kilosu benimde öyle görünüyor çatı muayenesinden sonra karar vericem doğum şeklime, iyi bir devlet hastanesine denk geldim normal diye diretmiyolarmış önceliğim normal tabi ama bazı şartlarda sezi tercih edicem 🥹 Çatı muayenen nasıl geçmişti
gmzeatsvr ahaha haklisiniz insanlar kaçartane doğurmuş normal 🙈
iremdemirr Ben o muayeneden korkmuyordum zaten o yüzden sıkıntısız geçmişti. Ben iki parmağımı bile döndüremedim, bebek buradan çok zorlanır geçerken demişti. Bu gibi durumlar hem anne hem de bebek için travma oluyor demişti.
- Düzenlendi
iremdemirr
Canım ben 6 ay önce 39+1 de sezeryan doğum yaptım. Okurum dediğin için detayları yazıyım😂 Her şey normaldi ve normal doğum bekliyorduk haliyle. Doğumdan birkaç gün önce aşırı mide bulantısı, kusma ve ishal vardı. Rahim yumuşamaya başladığı içinmiş vs ama feciydi yani 😏 Neyse böyle olunca doktorda doğumu başlatalım normal yapma şansın daha yüksek olur dedi çok heyecanlı ve mutluydum tabi bebeğim doğacak artık diye🥰 neyse ertesi gün yatışım yapıldı sabah 9 da başladım suni sancı almaya kademe kademe yükseltiyolar onu. Ben 10 saat çektim açıkcası ilk 5 cm açılmam da acı eşiğimde yüksek olduğundan pek bir şey anlamadım arada bir sancı gelip 1 dk vs sürüyordu tabi git gide bu aralık kısaldı. Suyumu patlattılar 5 cm olunca. Ama sabah 10 civarı az sancıyla bile bebeğimin kalp atışları yavaşladı. Sonra suni kesildi ve 3 saat kendi sancımla kontrol ettiler. Kendi sancımda gelince ben iyice umutlanmıştım normal doğum olur hızlanır süreç diye ama kendi sancımla da kalp atışları yavaşladı. Doktor bazı bebeklerin annenin kendi sancısını da tolere edemeklerini söyledi ama normal doğum çok istediğimden doktorda ani karar vermedi bekledik bekledik saat 18.30 gibiydi doktor geldi açılma 6-7 cm tabi o zaman sancım fenaydı yani dakika aralığı bike yok gibiydi ben doğuruyorum sanıyordum ama kalp atışları çok istenilen gibi değildi doktora oksijensiz kalma riski var bebeğin diyince o ara sezeryana alındım. 19.17de miniğim doğdu. Sancılardan o kadar yorulmuşum ki nerdeyse ameliyatta uyuyacaktım birden bebek doğdu vs çok güzel bir andı. Ameliyat esnasında çok sancım olduğu için spinal anestesize de tam düzgün duramadım 3 kişi birden tuttu beni. ondan mıdır bilemem aşırı bel ağrısı çekiyorum. Ufak çekiştirmele hissediyorsun onun dışında rahattı. Dikişlerimden hiç sorun yaşamadım 🧿 doğumdan sonra hastane de de evde de sık sık yürüdüm ve bol sade kahve içtim çok sıvı tükettim ve bunun beni çok hızlı topladığına inanıyorum. Hastanede ağrı kesici yaptırdım ilk gün özellikle. Hemşireler soruyordu ister misin diye, bende aldım iğne olarak. İlk 1 hafta düz yatamıyorsun malesef. Ben hep oturur ya da yarı yaslanır pozisyonda uyukluyordum belki buda bel ağrısına sebebiyet vermiştir bilemiyorum. Yanımda 40 gün annem ablam olduğu için biraz da rahat geçirdim süreci. Yavaş yavaş karnım indi dikiş kısmında sadece kırmızı çizgi vardı onun rengi açılmaya başladı ten rengine göre. Benim için çocuğun ve kendimin sağlığı en önemlisiydi. Normal doğumu çok istedim tabiki ama hayırlısı böyleymiş. O yorgunlukta belki doğru düzgün ıkınamayacaktım bile.
Sezeryan sürecim benim için güzel ve olumluydu. Şuan 6 ay oldu ve çok şükür iyiyim ama yine yaşasam en başta o sancıları 10 saat çekip normal doğum şansımı denerdim. 3620 gr ve 50 cm bir kızım doğdu. Bence denemelisin belki senin sürecin daha hızlı ve kolay ilerler. Cidden herkesin doğumu kendine özelmiş😘 Sağlıkla al bebişini kucağına 🥰
iremdemirr normal doğum düşünüp açılman olmayıp oradan da dikiş yeme durumu beni daha da korkutuyor. Madem o dikişi yiyeceğim sezaryen olurum daha iyi diyorum en azından yeri belli. :)
Eflinlina ben ilk gebeliğimde doktorum acilde olduğunda oraya muayeneye giriyordum benden küçük bir kadın vardı 4. Dedi ben şoka girdim 😅 valla millet çatır çatır doğuruyor 😅 dizi film izlerken bağıran kadınları gördükçe sinirlerim bozuluyor yani niye insanları korkutuyorlar anlamıyorum.
Kanalize valla ben de ayyy sezaryen mi diyen olunca artık bi agresifleşiyom abi sizene ya. Bugün bi iş arkadaşıyla konuştum, benim bebeğin de kafa büyüktü forseps kulladilar dedi. Yav kim nasıl doguruyosa doğursun ne önemi var ya.
Valla kim ne derse desin güle oynaya girecem sezaryene, aldığım karardan da çok memnunum, kendimi mental de hazırladım, yavrumu da sağ salim kucağıma bi alayım benim için bitmistir.
Kimse kimsenin doğum şekli üstünden ego tatmini yapmasın abi, doktor var bilim var doğum zor bi süreç, ne uygunsa onu yapiyoz işte. Bitti gitti.
Bebekannesiii_ toparlanmak kişiden kişiye bünyeden bünyeye değişir hanımefendi burada sezeryan olma düşüncesiyle veya mecburi sezeryan olmak zorunda olanları korkutmaktan başka bi şey yazmamışsınız maalesef keşke bu korku dolu cümlelerinizi kendinize saklasaydınız.
sasha sağlıkla kucağınıza alın inşallah 😊 öyle hızlı gelip geçiyor ki anlamıyorsunuz tadını çıkarmaya bakın ben hamileliğimi bile özlüyorum bebişim çok yaramaz 🙈 1,5 ay önce spinal sezaryen doğum yaptım doğum çok rahattı sonrasında ağrı sızı oldu sürekli ilac veriyorlar iki kere bastırdılar en acısı o ama dayanılmayacak gibi değil saatlerce sancı çekmekten iyi anlık birşey bir gece yattık çıktık eve geldikten iki gün sonra duş aldım kuru tutmaya çalıştım pansumanını yaptım iki üç kat havlu peçete koyuyordum sürekli değiştiriyordum çünkü lohusalıkta çok terliyorsunuz 3-4 güne zorlanmadan işlerimi yapıyordum bir hafta sonra normale döndüm eğilip kalkabiliyordum her doğum kendine özel illaki zorlukları vardır ama güzelliğinden zorluğunu unutuyorsun mesela sonrasında bende baş ağrısı olmuştu ama çoğunda hiç olmamış sade kahve alın mutlaka hastane çantanıza da koyun narkozu kolay atabilmek için
sasha o kadar katılıyorum ki ben sürekli sezaryen doğumlara giriyordum ve kendime en uygun doğum şekli sezaryeni gördüm herşeyim normaldi kendim tercih ettim kime ne yarım mı oldum ben şimdi ne alaka? Herkes kendini tanısın ona göre karar versin ben normal yapana neden yaptın demiyorum ben yapmadım buda sorgulanmasın mesela. Ama burdaki o kitle tek becerebildikleri şey o o yüzden o kadar kutsallaştırıyorlar da bence gerek yok doğum şekli değil bebeğin ve annenin sağlığı önemli eskiden tercih hakkı bu kadar yokmuş istemeyen de normal doğuruyormuş hatta evde falan 😑 şimdi var ve biz seçebiliyoruz kimseyi de ilgilendirmiyor
Bebekannesiii_ senin o ağzını bir yırtıcam ben şeyine kadar kesiği göreceksin pislik insan şu yazdıklarına bak insanları korkutmaktan başka vasfın yok ergen pislik
Öncelikle bu herkesin kendi kararı 🙂
İlk bebeğimde yoldaydım ve hastaneye 5 10 dakikalık mesafediydim hastaneye geçtik doğum başlamıştı yarım saat 45 dakika içinde bütün işlemler bitmiş odaya geçmiştim bu herkeste farklı olabilir bana ilk doğumumda çok zor oluyor 10 saat 1 gün sancı çekiliyor deniliyordu doğumu bilmeden gittim ve kimseden dinlemek istemedim çünkü herkesin doğuma kendine özel ve aynı sorunları ben yaşayacağım diye bir şey de yok 🙂
Sadece şunu demek isterim benimde ikinci hamileliğim bu bebeğimde de de zor olsada normal düşünüyorum sonuçta bir can dünyaya geliyor illaki canımız acıyacak normal doğum daha sağlıklı çocuğun bağışıklığı daha güçlü oluyor Dİye biliyorum en azından bizde öyle oldu kolay kolay hasta olmaz ve ilaç kullanmaz bebeğim 😀 bildiğim kadarıyla sebepsiz sezaryen olmak dinen de pek uygun değiL
( araştırabilirsiniz )
Diğer doğumunda sonradan ağrısı olabiliyor diye duyuyorum
Sancı kolay birşey değil kısa sürede doğum yapmış olsamda ama şuan onu düşünmüyorum doğum zamanı geldiğinde yaşayacağım bitecek inşallah stres yapmak bence kendini yormak oluyor 🙂
Bebekannesiii_ bu hikayeleri nereden duydunuz çok merak ediyorum gerçekten 😂 sezaryenle doğum yaptım hiçte dediğiniz şeyler olmadı dikişlere bakım falan da yapmadım hiçbir şey yapmaya gerek olmuyor ilk bir hafta yatıp kalkmak zor oluyor sadece ama bir haftadan sonra ameliyat olmamış gibi olunuyor genelde bünyeden bünyeye fark ediyordur muhakkak ama gayet kolay topluyor insan kendini önemli olan yürümek çok fazla yatmamak benimde ilk doğumumdu ilk kez ameliyat oldum 4 ay oldu şu an hiç ameliyat olmamış gibiyim her doğum kendine özel ve şans işi gerçekten de iyi bir doktor olması en önemlisi doğum süreci için
iremdemirr üzüldüm bitanem
Bebekannesiii_ ya sen de normal doğuramazsan? Ya son anda bir aksilik çıkar da sezaryen olmak zorunda kalırsan? Ne yapacaksın çok merak ettim orada olup görmek isterdim bu psikoloji ile çok iyi geçen ameliyat sonrası bile aylarca yatarsın sen zaten… Ben iki doğumu da savunmam ya da kötülemem rabbim herkese hayırlısını versin sezaryen olup 2 saat sonra ayağa kalkıp ertesi gün misafirle oturan ablamı da gördüm, normal doğurup 70 dikişle dışkısını dahi tutamaz hale geldiği için asla 2. Çocuk istemeyen bu sebeple boşanma aşamasına gelen arkadaşımı da gördüm. Bunun dışında 3 çocuğunu da normal doğurup çok rahat olduğunu söyleyen annemi de gördüm. Herkesin bünyesi yapısı farklı ama bir gerçek var ki sezaryende kemik kesmiyorlar nereden araştırdıysan bırak belli ki okuduğun yerler de yanlış biliyor