• Doğum
  • Normal mi sezeryan mı??

@Bebekannesiii_ 25 yaşıma giricem ve ilk doğumum 77 ile hamile kaldım şuan 88 kiloyum/36+4 teyim..
Bebişin kilosu iyi gidiyor ama 40 haftaya kadar bekletirse beni 4 kg+ olucak perşembe çatı muayenem var ola ki çatın dar derse sez olma fikri ağır basabilir bende de

iremdemirr çatınız darsa zaten normal doğumu hiç denemeyin onu doktor da önermez ama yaşınız genç kilonuz iyi normal doğumu da deneyebilirsiniz kendinizi şartlandırmayın bıçak altına yatmayı

Eflinlina benim ilk hamileliğim bir ara bende sezeryan yanlısı düşündüm ama o kesikleri ağrıları duyunca insanlardan sezeryandan açıkçası korktum normal doğum daha kolay geldi tabi suni sancı gibi durumlar korkutuyor ama sezeryandaki iğne kesik beni korkuttu baya

@sasha o kadar motive edici yazmışsın ki.. bebeğime kavuşucağım için çok mutluyum heyecanlıyım senin gibi kendimi motive etmek istiyorum ama doğum korkusu ağır basıyor 🥹 Çok haklısın sancıydı şuydu buydu kafayı yemektense güzel sonuca odaklanmak lazım

iremdemirr herkesin acı esigi farklı. Bazısı normalde çeker, bazısı sezaryende çeker. Korkutanlar da Allah bildiği gibi yapsın. Zorunlu olanlara ozellikle. Çok piskolojik şiddet gibi oluyor. Hayırlı doğumlar olsun herkese. 🩷

Oglum 1 yas 8 aylik sezeryan dogum yaptım 16 saat suni sancidan sonra ve 37+2 haftalik doğdu her iki şekilide yaşamış oldum ne her ikiside zor ve acılı ama bebislerimizi görünce geçiyor hepsi smdi 35+4 haftalik hamileyim 25 ocakta sezeryan dogum.yapicam inşallah kulanizi herkese kapatın bebeklerimiz için en iyisini en doğrusunu biz biliriz ve doktorlarımız 👍

sasha kemiklere kadar kesiyorlar bu gerçek korkutmak için değil bizde sezeryan olmak zorunda kalırsak bizde olucaz bacım bu kadar kızmana gerek yok 😂

@Sevda_ege evet haklısın ne istersek isteyelim aslında nasıl doğum yapıcağımıza karar veren bebişlerimiz oluyor

Bebekannesiii_ maşallah ben 2 3 zannetim öyle bi anlatınız ki nerdeyse normal doğum bu kadar kolaymı diyecektim sezeryan olmanız gerekirse kendinizi bu kadar korkutarak nasıl o ameliyatla başa cıkıcaksınız cok zor olur sizin içinde bence salın biraz normal yada sezeryan sağlıkla gelsinler

sasha Herkes aslinda birbirinden o kadar farkli ki fizyolojik ve psikolojik olarak once bunu anlamamiz lazim bence. Cekilen acinin uzerinde bile ciddi anlamda bir kosullanma olduguna inaniyorum. Herkes kendi deneyimlerine gore yorumluyor kendince ama keske birbirimizi korkutmasak veya deneyimlerimizin bize ozel yasantilar oldugunu unutmadan konussak degil mi? İnsallah saglikla alirsiniz kucaginiza🙏🏻🥰

Eflinlina gebelik ile ilgili seminerlere katılıp ders aldığım için sanırım normal doğuma daha pozitif yaklaşıyorum. Sezeryan bana korkutucu geliyor çevredekilerin doğum hikayelerini pek dinlemek istemesem de sezeryan için çok sıkıntılı süreç diyenler gördüm daha sık. Benden yaşça küçük kızların bile normal doğum yaptığını gördüm ve onlarla da konuştuğumda dayanılmayacak bir acı olmadığını söylediler. Biz kadınlar zaten doğuma yatkınız cerrah dediğimiz şey kesmeye biçmeye daha yatkın olan ona daha cazip gelen meslek dalında görev yapandır. Ben şartlar normal doğum için uygunsa bunu bu şekilde gerçekleştirmek istiyorum çünkü doğum sonrası dikiş acısı ile uğraşmak yerine sağlıklı geçirmek istiyorum. Tabi her şeyin hayırlısı olsun. Sadece araştırma yapıyorum,makaleler okuyorum bilinçli olmaya çalışıyorum 🌸

Bende aynı böyleydim regli ağrısı falan nedir bilmezdim. İlk doğumum da azıcık cesaretim vardı heralde gaza falan geldim birazda 8 saatte normal oldu çünkü tam olarak ne olduğunu bilmiyorsun yani neyle karşılaşacağını. Şimdi 2.ye hamileyim kısa sürede toparlayacağımı düşündüğüm için yine normal istiyorum inşallah öyle olur ama ne olduğunu az buçuk bildiğim için bu sefer daha tedirginim sanırım 😀 Ama en fazla 5 günde kendimi toparlamıştım ve gayet rahat kendi işimi yapabiliyordum. Bide bebek kendi karar versin diye akışına bıraktım ben açıkçası çok kasmadım her türlüsü zor 😂