• Doğum
  • Normal mi sezeryan mı??

Öncelikle sezeryan bir müdaheledir ameliyattır diyenler lütfen cevaplamasın bende farkındayım ama biliyosunuz ki normal doğum da kolay bişey değil ve insan gerçekten çok korkuyor ve stres oluyor 🙈 Şimdiye kadar hep normal düşündüm ama aklımın bi köşesinden de sezeryan geçmiyor değil.. Ben regl sancısı ne bilmem belki hayatımda 1-2 defa çekmişimdir onuda hatırlamıyorum şuanda da hamileliğin vermiş olduğu ara ara şiddetli giren bel ağrılarım var onda bile suratımı ekşitiyorken normal doğumun sancısını kestiremiyorum ve verebilceğim tepkileri kestiremiyorum yani çok bağıran eden birisi değilim ama sancının şiddetli halini bilemiyorum haliyle de yapabilir miyim endişesi oluyor tecrübelerinize dayanarak samimi cevaplar istiyorum sizce hangisi evet normalin sonunda genelde rahatlanıyor sezeryan da da sancı çekmiyosunuz o aşama kolay oluyor sonrası acılı oluyor deniliyor normal doğumun en şiddetli sancı halini neyle tanımlarsınız? Kaç cm den sonrası gerçekten artık dayanılmaz hal alıyor detaylarınıda belirtmek isterseniz ki çok isterim baştan aşağı okurum😂

Annem beni normal dogurmus suni sanciya ragmen dogmak bilmemisim vakumla almak zorunda kalmislar, benden 7 yil sonra da erkek kardesimi haliyle kendi istegi dogrultusunda sezaryenle dogurdu. Bazen konusuyoruz normal dogum istedigimi soyledigimde direkt sezaryen propagandasina basliyor 😂 Ikisini de deneyen biri olarak cok daha rahat oldugunu soyluyor. Ben anneme gore aci esigi daha yuksek biriyim o yuzden normal dogumda sansimi denemek istiyorum🫶🏻

iremdemirr sabah planlı sezaryenim var ve şuan sancı çekiyorum😂😂😂😂 sebebini bende bilmiyorum 😂😂😂

Eflinlina sonrası daha fena olacak dikişlere bakım ya da yatarken dikkatli yapmak gibi şeyler yatakta uzanırken dikişleri patlayan birini bile duydum

@Eflinlina sezeryanın acısıda çok zormuş yakınımın yanında yatan biri sez den çıkmış inletiyomuş valla ortalığı🥹😂

iremdemirr kendi kendine patlayan dikişler bile oluyormuş normalde daha az dikil oluyor sezeryanda bi de bebek hemen kucağa verilmiyor babaya gidiyormuş normal doğumda bebekle beraber çıkıyorsunuz ten teması daha iyi oluyormuş

Bebekannesiii_ cevremde hiç normal yapam yok valla bi arkadaşım denemeye calıştı kaç saat suni sancı cekti en sonunda bayılmış sezeryana almişlar kız kaç gün perişan oldu bence herkezin acı eşiği farkli asla normal yapamam ben sezeryan iyidir benim için 😂

@Bebekannesiii_ diyorum bazen, normal doğumda en fazla 1 gün çekiceksin sancıyı ama bazen öyle şeyler okuyorum ki hiç o topa girmiyim diyorum bilemedim😂

Eflinlina tabi acı eşiğiniz düşükse ya da çatınız darsa o an sezeryan daha iyiyse onu tercih etmeniz daha iyidir sizin için Allah hepimize kolaylık versin