• Doğum
  • Normal mi sezeryan mı??

Eflinlina ama şöyle düşün normal doğumda sancıyı çekerken bakmakla yükümlü olacağın biri yok. Ama doğumdan sonra herşeyiyle sana muhtaç bir bebek var. Ağrın olur ağrım var diyemezsin. Yatmak istersin yatamazsın. Doğumdan önce hep doğsa da rahatlasak diyoruz ama doğunca gelen sorumluklarda da hamileliği özlüyor insan. Her insan aynı değil ben elim kesilse üç gün korur suya sokmam incecik kesik görmeye dayanamam içim cız eder acı eşiğim çok düşüktür ama hep normal doğum istedim. Çok şükür Rabbim nasip etti. Öyle film dizi sahnelerindeki o haykıran aman Allahım doğum böyle bişeymiymiş dedirten herşey abartı hiç öyle değil.

Zeynooooooo aynen aslında diplomamı atacaktım hayırdır sana ne oldu zeynoooo

Zeynooooooo yorumunu yap geç bulaşma işine bak senin yazım şeklinden belli kimin ne olduğu esas cahillik senin gibi bilmediğini kötülemektir yaşadın mı da sezaryeni kötülüyorsun isteyerek tercih etmek garipmiş

yazdığımı gözünle oku beyninle anla

isteyerek sezaryen oldum SANANE

Zeynooooooo filmlerde dizilerde yada niyeyse daha önce doğum yapmış insanlar öyle bir anlatıyor ki korkulması çok normal. Benim arkadaşım sezeryan oldu kızı iki yaşına geldiğinde bile sürekli kesi yerinin sızladığını söylerdi azıcık üşütsün havalar soğusun sızlıyor diyordu onunki mecburi sezeryandı ama hep normal olsaydı der. Ben doğum yapalı iki sene oldu ikinciye hamileyim Allaha şükür hiç bir ağrım sızım yok.

GulserenKY Allah birdaha o yoğun bakım günlerini size göstermesin. Psikolojik olarak etkilenmiş olabilirsiniz. Yatma taraftarı dedim zaten tamamen kişinin nazina bağlı bir durum bence. Ben çok rahat bir sezeryan doğum geçirdim insallaj ikinci dogumumda bu şekilde olur

Tatar59 bende sana aşırı sinir oldum yazdıklarını okumadım bile destan yazmışsın okuyarak vakit kaybedemem iyi günler 😂😂😂

Ebru-29 bende şaşırdım hatta kemiğine kadar gözüküyordu çukur oluşmuş bir doktor paylaşmış sezeryan doğum diye korktum bende görünce

Belginylmz sen normal yapamamış olabilirsin burada övme bana sezeryani bu kadar iyi bir şey olsa ebelik bölümünde dünya öğrenci okutuluyor olmazdı

gmzeatsvr aslında cok mantıklı söyledikleriniz ama benü hep normal doğumdan korkutukşarı için asla düşünmedim ve kendimi şartlandiriyorum ister istemez hatta biliyorum ama korkuyorum cok

Bebekannesiii_ gördüğünü soylemiyorsun ki sen. Duyduklarını, internetten gördüklerini söylüyorsun. Yaşamamışsin veya gözünle gormemissin yasayani. Öyle oluyomus böyle oluyomusla olmuyor bu işler. Siz de biraz duyarlı olursanız daha güzel olur sizin için de başkaları için de.

Eflinlina korkacak bişey yok da diyemiyorum herkesin farklı oluyor çünkü doğumu. Maa ben kendi yaşadığımı söyleyeyim. Çok güzel keyifli ve kolay geçti. Zorlandigim zamanlar tabiki oldu ama düşününce doğru düzgün hatırlamıyorum bile şuan o anları. Ki ikinciye hamileyim yine normal doğum istiyorum inşallah Rabbim nasip ederse 🤲 Çok zorlansaydim tekrar cesart edemezdim. Ben ilk dogumda hep şunu düşündüm; dünyanın ilk gününden beri milyarlarca belki trilyonlarca insan ve hayvan aynı şekilde getirmiş yavrusunu dünyaya. Ben neden yapamayalim yada el kadar kedi bile doğururken ben neden korkayim? Tabi bebek veya anne için riskli bir durum yoksa. Eğer bir risk olursa tabiki seve seve sezaryen de olurum. Önemli olan saglikla kavusmak değil mi?

Meliha123 Tesekkur ederim Amin. Evet o psikolojik tarafı beni yormuş olabilir bilmiyorum. Herkesin durumu farklı oluyor. O yüzden akışına bırakmak anne bebek sağlığı için en uygun hangisi ise o tercih edilmeli ☺️

iremdemirr ben normal doğurdum ama son anda sezaryene dönüyordum bebek doğduktan sonra sezaryen kesiği daha saçma geliyordu ahahah ablam 4 sene önce sezaryen yaptı şuan yine hamile ve diyor ki dikişlerim çok acıyor dayanamıyorum ben rahattım hemen toparladım

Tatar59 kesinlikle haklisiniz hakkımızda hayırlısı inşallah su gibi geçsin gitsin hepimizin sağlıkla alalım bebeklerimizi kucağimiza🥹