NaimeYilmaz Bu ne ozelle ne devletle alakalı ikinci gebeliğim ikisinde de devleti tercih ettim çok şükür memnunum ilk seferinde bı doktordan memnun kalmadım ondada hastaneyi kotuleyemem şikayetim üzerine gereken yapıldı yani devlet kötü özel çok iyi diyemez bence kimse benim arkadaşım doğumuna kadar özele gitti son haftalarda doktoru suyun azalmış bebeğin kalp atışları yavaşlamış sezeryana alalım demiş ordan çıktı devlete gitti ve herşey normal dedi devlet yani her özelde dört dörtlük değil okadar para saciyosunuz kusura bakmayın da ilgi göstermesinde napsin bu sefer ilgi göstermse paramızla rezil olduk diyeceksiniz gereken bilgileri zaten devlet de veriyor vermek zorunda kusura bakmayın da kan sonucunda veya ultrason da anormal bişey görse zaten söyler kilo boy sordum bir kere bu ultrasonlar net değil haftasıyla uyumlu gayet sağlıklı önemli olan bu dedi ki gerçekten de doğru önemli olan şeyler bunlar yani tercih meselesi isteyen özel isteyen devlet ama o devlet Hastanesi’ndekiler de özelde kilerde aynı okulu okuyup geliyorlar oralara .

NaimeYilmaz Kısmen maddiyat açısından size katılıyorum. Hayat şartları gittikçe pahalılaşıyor. Ama devlet hastanesinde kadın doğumda istedğim tarihte istediğim doktora bırakın 1 ay içerisinde herhangi bir kadın doğum uzmanına randevu alamadım. Bir iki kere sıra alarak girdm saatler sürdü. Girdiğimdede bebeğin sağlığının iyi olup olmadığını bile söylemedi doktor. Eşimle kan uyuşmazlığımız var dedim umursamadı. Daha sonra özele geçtiğimde kan uyuşmazlığı ipnesi oldum ilerleyen haftalarda. Verdikleri folik asit bile eczacı dozu çok yüksek bence başka yazdırın doktorunuza dedi kullanıp kullanmayacağımı bana bıraktı. İlk gebelik olunca birde insan tecrübesiz oluyor her verdiklerini sorgusuz içseydim belki dokunup yan etki yapacaktı. Neyseki 12. Haftadan itibaren özel e döndük şuan 34. Haftadayız içimiz rahat çıkıyoruz her doktor kontrolünden.

Derdim zaten devleti yermek değil ama her şehir aynı değil başıma gelen birebir yaşadığım bir olayı anlatayım 4 sene önce şehir hastanesi yeni açıldı bir kaç ay oldu açılalı herkes övüyor riskli doğum bölümleri oraya alındı görümcem 45 yaşında doğum yapacak yüksek tansiyon yüzünden hastaneye alındı 2 hafta yattı doğum başlamıyor bir türlü bebek 40 haftalık inatla normal doğum yaptırmaya çalışıyorlar doktorum odasında ölçüm yapılsın diye bekliyorum genç bir kadın 3 çocuğu normal doğurdum bunuda normal doğuracam diyor hayır sezeryan olacan diye kadına inat ediyor görümcem tansiyon hastası doğuma ne zaman alınacak diyorum sen çık ben geliyom dedi 3 saat bekledim odaya gittim bir sinirle kapıyı vurmadan girdim doktor hemşiresiyle uygunsuz basmış sabah 5 sularında 2 gün geçti kadın ölüp ölüp diriliyor sonra bankoda 2 doktor konuşuyor biri yeni doktor olmuş sanırım dedi(görümcemden için) bu hastayı ben istiyorum diğeride diyor ki masada kalır eline bulaştırma boş ver. Kadın olan doktor görümcemi acil ameliyata aldı elinde kalır kadın boş ver diyen doktor görümcemi odaya alırlarken diyor ki aaa sen ölmeden çıkabildin mi ameliyattan gerçekten işinin ehli doktoru bulmak zor o kadın doktor da zoru başarmak için riske girdi Allah razı olsun çok güzel de ameliyat etti . Ama burada eğerki tanıdığın yoksa hastanede hiç bir doktor ilgilenmiyor yüzüne bile düzgün bakmıyor . Biraz uzun oldu kusura bakmayın

Fatma_6868
Ben de gitmem artık zaten 5. Haftadan beri özele gidiyorum doktorumada anlattım durumu ilk bebegim dusuk oldu söyle oldu felan diye ilgileniyor sagolsun . Maddi acıdan zor olabilir belki surekli özele gitmek ama gerekirse bilezik bozdururum yine giderim yani cocuk sonucta önemli. Ama hamilelik dısında hep devlete giderdim

Dnacar83
Ben ilk çocuğumda malesef herşeyden habersiz liv hospitalda kontrollerimi yaptırdım her taramada 200 lira para baymaktan ve test içinde para vermekten heralde bi doğum parasını geçirdik doğumumu Ankara’da memorial hastanesinde Dilek özdur hocamla anlaştım eğer durumunu imkanınız varsa kesinlikle o doktoru tercih edin bir anne gibi davranıyor size kliniği Ankara çukurambarda neyse gelelim konuya şuan 2. Hamileliğindeyim 3 ayım kaldı yine aynı doktorumla görüştüm bana dediki kontrollerini taramalarını devlette yaptır bana getir yani boştan yere para verme dedi bence sizde devlette kontrolleri yaptırın ama özelde doğum yapıcam demeyin

NaimeYilmaz ben hamile olduğumu öğrendiğimden itibaren ilk devlette yaptırdım tahlillerimi kontrollerimi ileriki haftalarımda özele gittim sadece rutin kontrellerim için ve devlette doğum yaptım ve çokta memnun kaldım😊

NaimeYilmaz

@“NaimeKovanci”

NaimeYilmaz kızım 15 aylık şimdi 2. Bebeğime hamileyim en başından beri özele gidiyorum devlet kesinlikle işe yaramaz hatta mahkemelik oldum doktorla öyle istediğini söylemeye hakları da yok kesinlikle .. insan olmayı öğrenecekler sen devletin hastanesinde ahkam kesemezsin ki davamı da kazandım yani demem o ki sesimizi çıkarmazsak sıkıntı oluyor heryer de olduğu gibi hastanede de aynı … durumu olmayanlarında Allah yardımcısı olsun zor gerçekten özellerinde hepsi çok iyi değil ama hiç olmazsa verdiğimiz paradan çekindiğinden sesini çıkartamaz evlat nasip olmuş ya gerisi bi şekilde hallolur sağlıklı doğsunlar yeterki ☺️

7 aylık hamileyim 6 aydır özele gidiyordum son ay devlete gitim asistan dr muayene etti ve miyomum oldugunu söyledi altı aydır gittiğim özeldeki dr bunu farketmedi asistan oldugu için fakültede hocaya yönlendirdi beni bence doktor işi gerçekten birazda şanş işi Allah iyiler le karşılaştırsın

Manisa da yaşayan varsa şehir hastanesinde Mustafa Cihan Baysal var bu kadar mükemmel bir doktor olamaz o kadar ilgili ki ❤️Güler yüzlü tavsiye ederim hiçbir özeldeki doktora değişmem

NaimeYilmaz bende özele gidiyorum ama benin doktorum tahlilleri devlet hastanesinde yaptırıp getirebilirsin istersen dedi biz hiç bir şey demeden dedi birde

NaimeYilmaz 4 bucuk aylık hamileyim özele gidiyorum hiç devlet hastanesine gitmedim çevremde ki herkes devletin ilgilenmediğini söyledikleri için hiç tercih etmedim dedikleri gibi zorlayıp özel hastanesine gitmeye çalışıyoruz 😑

Ben bu devlette çalışan hiç bir çalışanı anlamıyorum. Kapak atana kadar sınavlar, torpiller bilmem neler. Ama mesleğin başına geçince afedersin daha bana bişey olmaz sağlam yere dayadım sırtımı die kimse işini düzgün yapmıyor. O kadar güzel devlet hastanelerimiz imkanlarımız varki ama içerisinde insan yok hizmet vermeye. Tabiki onlarda yoğunlar ama bizim için orada olduklarını unutuyorlar! Bulunduğum ilde özel hastanelerde de güzel hizmet olmadıgı için mecburen devlete gidiyorum. Denildiği gibi ilgisizler ve zorla ağızlarında bilgi alıyorsun. Ama ne yapalım hayat şartları buna zorluyor. Allah hastanelere düşürmesin 🤲