NaimeYilmaz evet özel hastaneler çok pahalı ama güzel ilgileniyorlar ben doğum paketi aldım herşey bütün tahliller içinde 5500 tl çokta memunum daha önce devlet hastanesine gidiyordum hem kalabalık hemde ilgi denen bişey yok doktorlar bile bakmıyor hastaya yardımcı asistanı bakıyor bayan doktora randevu alıyoruz erkek doktor geliyor bence sağlığımız için özel hastanede doğum yapmak daha iyi evet çok çok pahalı ama sağlık herşeyden önemli eğer iyi bir doktor da bulduysanız ne mutlu bazı özel hastaneler iyi olmuyor yani doktoru iyi araştırmak gerekiyor

honeysmom ya devlet doktorunu da anlamak lazım biraz,eğitim seviyesi yerlerde bı sürü insanla muhatap oluyor,Suriyelisi ayrı bı dert. Onlar da makine değil ya , iyice niyet her zmaan cezalandırılır bunu da unutmayın,Allah bilir ne umutlarla başlıyorlar sonra insanlar onları ne kadar tüketiyor. Ben de insanlarla çalıştım biliyorum,asla tatmin olmazlar hep daha fazlasini isterler,yok yuzumuze bakmadı,yok şunu dedi bilmem ne. Ben hiç beni azarlayan sert davranan bı devlet memuruna rastlamadım,cunki onları yoracak kadar konuşmadim,uzatmadim,isim bitince teşekkür ettim,önce ben gülümsedim. Emin olun onlar da insanına göre muamele yapıyor.

Devlet hastahane leri artık 5 para etmez ya. Eskiye döndük resmen sağlık bakanı korona ile uğraşmaktan hastahane leri unuttu. Bi elden geçirmesi lazım doktorlar şartları artık doktorlar tüccar gözüyle bakıyor hastalara kimi ne kadar yontsam diye bence sadece kadın doğum için demiyorum tüm birimler için bir şeyler yapılmalı.

Mervevera

Mervevera çok üzüldüm durumunuza.bende normalde özele gidiyorum ama kanama oldu 9. Haftada ayakta duracak halim yoktu acile gittik devlet hastanesinin düşük riski var düşerse düşer yapacak bir şey yok demişlerdi. Kendileri yüzlerce kez bu gibi durumlarla karşılaşabilir ama bize böyle davranmaya hakları yok sevmiyorlarsa yapmasınlar.

NaimeYilmaz devlette Suriyeliler sıra vermiyor ki bize bakılsın kaç kez gittim herkesten önce odadalar, laf anlamiyorlar temizlik nedir bilmiyorlar insanın midesi bulanıyor dünyaya sadece doğurmak için gelmişler kendilerinden başka kimseye saygıları asla yok devlette zaten onlara bakiyor kendi vatandasi ikinci sırada

NaimeYilmaz tartismaya cok acik bir konu aslinda cunku devletten devlete degisiyor birde heleki universite hastanesi ise artik kobay gibi oluyorsun yada ne biliyim bi ders araci gibi oluyorsun

NaimeYilmaz görüşünüze saygı duyuyorum fakat aynı fikre katılmıyorum devletteki doktorlar sorumsuz oldukları gibi risklide iyi güleryüzlü doktoru geçtim bilgi bile verilmemesi bizi özele yönelttiğini düşünüyorum. Şubatta düşük yaptım 5 gün hastanede kaldım 2. Gün çok su ve pembe kan geldi normal dediler 3 gün boyunca hastanede olmama rağmen her sabah kontrole gitmeme rağmen farketmemeleri? A sen keseyi düşürmüşsün hadi kalanı temizleyelim oldu direk kendi özel doktoruma gittim bu nasıl bir ızdırap resmen sana doğum sancısı çektirmişler neden daha önce gelmedin dedi 5 hafta boyunca psikolojide sağlıkta kalmadı yani bırakın sadece devlete gitmeyi hem özele hem devlete de gitmem sadece özel bence şu an 24 haftalığım çok güzel geçiriyorum doktorum aşırı pozitif beni mutlu ediyor doktorumla bebeğimin burnunu konuşuyoruz oturup kahkahalarla masraf olarakta düşünmüyorum sağlık bence hiçbirşey sağlığımızdan önemli değil masraf değil risk almayı istemiyorum gebeliğimin her gününü kendime zindan ederek geçirmek istemiyorum isterse muayene ücreti 1000 olsun yine özele giderdim zaten çocuk yapmaya hazırsak belli bir birikim yapmış olmalıyız

Bende çayırbaşı hamidiye etfale gidiyorum. Orda doğum yapmak istedim. İstinye devlet hastanesini sevmiyorum pınar mahallesinde oturuyorum. Çayırbaşı zaten kadın doğum üzerine ve doktorum erhan bey ilgi konusunda evet özel gibi olamaz cünkü para vermiyosunuz. Doktor bakıyo aksi bir durum varsa sizinle konuşuyo tahlil vs istiyo ama onun dışında durumu iyiyse iyi normal herşey yolunda diyo tek tek anlatamaz cünkü dışarda bi ton hastası oluyo. Özelde günlük belirli sayıda hasta olduğu için birde para verdiğimiz için tabiki daha ilgili oluyolar doğal olarak. Ama ben erhan beyden cok memnunum herkes onu önermişti. 27 haftalığım 4 aydır falan ona gidiyorum. Doğumumdada onu isticem ebe yerine. Biz annelerde cok şey istiyoruz bazen bunu bi kabuş edelim bir doktor bunun hepsine yetişemez devlet hastanesinde. O kapıdan günde kaç insan giriyo özelde öyle değil stres yaşamıyolar devletteki kadar. Ama tabi uyuz doktorlarda var ilk gittiğim kadındı ben kadın doktorlarla anlaşamam 😅 uyuz oluyorum onlara egolu tipler. Her zaman erkek doktor 👍🏽

@"aysegulalbar
    Tesettürlüde olsanız karşınızdaki doktor olduğu için bence cekinmemelisiniz günah değil yani bu. Sağlıkla ilgili birşey o doktorlar kaç kişiyi görüyo günde emin olun farklı düşünmezler. Ayrıca stajyerler doktor olmaları için böyle yetişmeleri gerekiyo yeni doktor olmaları için işi öğrenmeleri gerekiyo bu konuda laf söylemek bize düşmez bence 🤷🏽‍♀️😊 belki iyi bir doktor olucak. Bana da stajyer denk geliyo ama doktor gelip bakıyo soruyo sonucu o söylüyo bana. Yani bunlar şikayetlik bir durum değil bence 😁

Hamileliğimin ilk haftalarından beri özele gidiyorum her defasında 300 TL ödüyorum 5 dk ultrasonda görüp çıkıyoruz. Ama istediğim kadar soru sorabiliyorum aradığım zaman ulaşabiliyorum bu yönüyle güzel bazen bana da boşuna geliyor ama devlet her konuda ilgisiz grip olsam bile devlete gitmiyorum artık kaldı ki çocuğum için asla gitmem

Tubasudem ya ben normalde ankaraliyim wsimin işi olduğu için kastamonudayiz ben de ilk defa burda gördüm randevu olmadan kapıdan geri yolluyorlar

NaimeYilmaz sağlık çalışanıyız eşimle ama bizde devlete gitmiyoruz sorunu sadece doktorda bulamam günde 100 üstü hasta bakmak insan işi değil kaldı ki bu kadar hasta bakıp karşılığını bir özelde çalışan doktor kadar almıyorlar bunu da bi kenara bırakırsak 34 haftalık hamileyim ve 34 haftadır düzenli olarak randevu almaya çalışıyorum Diyarbakır’da randevu alabilmek imkansız özele gidiyoruz bu nedenle kısaca sorun ne doktorda ne hastada sorun tamamiyle sistemde ve yönetimde.

NaimeYilmaz Instagram da şöyle bı yazı okudum.
    Ülkemizin hastanelere ihtiyacı yok hastaneler yeteri kadar var ama asık suratlı ve ilgisiz her soru sorduğunda tersleyen doktorlar var…
    Ne de iyi söylenmiş değil mi? Keşke daha iyi muamele görsek devlet hastanelerinde de özele verdiğimiz paraları çocuklarımiza yatırım olarak ayırsak. Ama gelin görün ki bende özeli tercih edenlerdenim neden çünkü hiç bı şekilde ilgi alaka yok yazık çok yazık

NaimeYilmaz ben hamileliğimi öğrendiğimde takibimin, doğumumun hangi hastanede yapılacağına karar verdikten sonra hastanede geçerli gebelik tamamlayıcı sağlık sigortası yaptırdım. Detaylı ultrason hariç hiç birşeye 5 kuruş para ödemeden doğum yapıp çıkıyorsun. Bazı durumlarda sigortanın indiriminden yararlanabiliyorsun. Doğum yaptığım hastane de doğum 6bin tlydi. Yaptırdığımız sigorta 4.500 tlydi. 4500tlye 10 kere muayene, tüm tahliller, şeker yüklemesi, doğuma kadar girdiğim tüm NSTler, doğum, hastaneden çıkana kadar anne ve bebeğe yapılan tüm tahliller ve bebeğin çıktıktan sonraki ilk kontrolü dahildi. Sadece hamileliğim biraz sıkıntılı olduğu için 10 muayane bana yetmedi sanırım 2 yada 3kez ekstra muayane parası ödedim.