Merhabalarr, her şey için fiyatlar daha ne kadar artabilir derken özel hastanelerin güncel fiyatlarını duydukça çok üzülüyorum. İmkanları zorluyor daha iyi ve daha konforlu bir görüşme sağlamak için özel hastaneleri tercih ediyoruz. Haklısınız, devlette iyi bir doktora denk gelmek gerçekten çok zor.
Tuna şu an 3 yaşında ve bu zamana kadar özele verdiğim her kuruşu ekstra masraf olarak görmeye başladım. Çok uzun zamandır devlet hastanesini tercih ediyorum. Şu an olsa hamilelik, doğum ve doğum sonrası için devlet hastanesi tercih ederdim. Tabii ben de zamanında daha özel olsun daha iyi kontrol olsun diye heveslenerek epey harcamalar yaptım. Fakat bütün tahlillerimi ve Tuna’nın tahlillerini devlet hastanesinde yaptırdım.
Bunu bir çok annemizin bilmediğini fark edince post açmak istedim.
Hamileliğinizi öğrendiğiniz andan itibaren özele gitmek istiyorsanız aynı zamanda bir devlet hastanesine de gitmeye başlayabilirsiniz. Böylelikle tüm tahlillerinizi ve testlerinizi ücret ödemeden yaptırabilirsiniz. Sadece hangi testin ve tahlilin ne zaman yapılacağını bilmeli ve doktorunuza 2 ay öncesinden hatırlatmalısınız. Kendisi sizi yönlendirecektir.
Uygulamamızda bulunan Daha Fazla kısmından Hamilelik Çizelgeme ve Sağlık Testleri bölümüne girerek hangi hafta neyi yaptırmanız gerektiğini öğrenebilirsiniz.
Sizlerin bu konuya bakış açısı nedir?
Özel Hastane Ücretleri 😳
NaimeYilmaz ben tahlillerimi hep devlette yapdirdim ozelde dogurdum yanimda esim olsun destekcim olsun dedim bence guzel oldu devlete gidiyorum ilgi alaka yok isine geldikleri gibiler cinsiyet icin gidiyorum bizene cinsiyetten deyip yolladi
Dnacar83
Ben de özele gidiyorum şimdi devlette hangi doktora gittiysem 0 ilgi alaka ben bir gebelik yasadım düşükle sonuclandı . 9. Haftada devlete gitmiştim bana kalp atısını bile dinletmedi meger bebegim Zaten 8. Haftada kalbi durmustı bana hic bir bilgi vermedi 13. Haftaya kadar öyle beklemiştim özele gittigimde öğrendim gercekleri
NaimeYilmaz Ne yazıkki şu zamanda bütçemizi zorlayıp özel tercih ediyoruz, devlette ne insan gibi davranıyolar, ne doğru düzgün sorularınıza yanıt alıyorsunuz. Hayır amaçları ne sevmiyolarsa mesleklerini yapmasınlar. Herkes çekmek zorunda değil. Bu insanlar yüzünden işte bizde borca harca girip özele gidiyoruz. Şu zamanda paran varsa insan gibi muamele ediyolar yoksa yok. Nasıl bir devirdeyiz bilmem.
NaimeYilmaz maddi durumdan dolayı devlete gidiyorum en son dün gittim devlet doktorları hiç ilgilenmiyor zaten bebeği göremiyorsun önlerine çekiyorlar ultrasonu😔 hangi devlete girsem pişman oluyorum tek cinsiyetini öğrenmek için özele gittim elimde olsa düzenli özele giderim
Hamileligimi ilk öğrendiğimde özele gitmek istedim çünkü devlette o kadar cok olumsuz yorum duydum ki insan öyle bir muamele görmek istemiyor ama şartlar el vermedi paketler bütçemizi aşıyordu ve devlete gittim şuan 34 haftaligim 8 haftadan beri gidiyorum ben sansliyim ki cok guzel bir doktora denk geldim cok ilgili ama herkes bunu göremiyor malesef 😥
NaimeYilmaz devlette ne randevu alabiliyorsun ne ilgi doktorun odasına giriyorsun hasta doktor özeli diye birşey yok içeri girenin haddi hesabı yok sonuçta sağlık bu imkanları zorlayıp özele gitmek çok daha mantıklı aklıma birşey takıldığında mesaj bile atabiliyorum doktoruma
NaimeYilmaz zor bir hamilelik geçiriyorum özelede gittim devlete de burda maddiyat olarak çok fazla diye uygun bir özel hastaneye gittim memnun kalamadım çünkü doktora ulaşamıyorum acili yok devlette de azarlayıp önemsemiyor üstelik psikolojik olarak da şiddet görüyorum şimdi bende bir arayıştayım ha güzel devlette var mı elbette ama ben gittiklerimde karşılaşmadım evet özele gidip tahlil yapan doktorlar kabul edebiliyormuş bazıları bu yönden cidden iyi bir nebze de olsa
- Düzenlendi
Çok iyi anlıyorum sizi benzer bir durum ben de yaşadım. Bir devlete gideyim dedim cinsiyetini öğrenemedim 17-18.haftalar falandı. Cinsiyeti ne diyorum söylemiyor, neden söylemiyorsunuz diyorum cevap vermiyor. :)) Sağlıklı işte diyor. Sonra öğrenmek için ilgili kurumlara durumumu izah ettim. Doktor istediğini söyleyip söylememe hakkına sahip şeklinde dönüş aldım. Sonra çevremde soruşturunca cinsiyeti öğrenme aşamasında çocuk aldırma oranlarının fazla olduğunu bu nedenle devlet hastanelerinde söylemeyi çok tercih etmediklerini öğrendim. Neden-sonuç ilişkisi, belki de beni sevmedi bilmiyorum :)
Yani ben buna rağmen devlet tercih ederdim ama durum özel olunca ve ilk olunca heves çok başka oluyor. En azından test ve tahlilleri butçenizi zorlamadan yaptırabilirsiniz umarım🥰
NaimeYilmaz bende tahlillerimi devlet doğumu özel düşünüyorum😊ilgi felan diyorlar ama sonuçta ultrasona bakıp kan tahlili veriyorsun sadece nasıl bi ilgi beklenmeli bilemedim ha doğum için olabilir😍yada ben şanslıyım bilmiyorum devlette 2 doktora göründüm ikiside aşırı ilgiliydiiii 😌
Mervevera resmen şikat etme nedeni. Belki kendileri de kalp atışını dinlemedikleri için bilemediler. Size bişey olabilirdi. Ben teyzemi bu sebeple kaybettim 😔
Devlet hastanesinde çalışan doktor bile istifa edip özele geçiyorken hiççç gidemem valla. İt misin köpek misin insan mısın orada belli değil. Ağızlarından zorla laf alıyorsun.
NaimeYilmaz devlet hastanesi her zaman tercihimdi.. ama hamilelik çok başka bi konu. Bi kaç defa direnip devlet hastanesinde iyi bi doktora denk gelrm diye gittm ( yaklaşk 2 ay randevu almak için uğraştm)
Sıra sistemi yok, tanıdğı olanlar ,birnin yakını olanlar, hak hukuk sistemi hasta mahremiyeti gözetmeden önüne geçeblyolar ve doktorlarda asla bu duruma bişey demiyor. Devlet hastanelernde tanıdığın yada orda çalışan birileri varsa ilgileniliyor. Benden önce giren kişi doktorun uzaktan bi tanıdığıydı. Yarım saat ultrason da bilgi verildi.bende sevindm ne güzel ilgileniyorlar diye.. tabi bu arada içerde 4 hasta bekliyoruz. Sıra bana geldi . ne sorduguma cvp veriliyo ne bişey deniliyo.bi kaç saniye sürmedi ultrasonum Bebeğin kalbinde bişy gördü sanırm .fetal eko çekilsn dedi. Bi sorunmu var dedm. Cvp vermedi. Vermiyolar çok azalayıcı tavırları var. En sonunda araştırıp özele gittim. Ordan burdan kıstım.. doktor hanımefendinin ağzndan bebek hakknda 2 güzel cümle belki duyarm diye. Benim suyum gelmeden bebeğin alınması gerekiyo normalde. Aralığn ortası gibi .en geç 38.haftalarmda sezeryan olmalı. Doktora anlatyorm bunu. Israrla ocağa sarkıtalm diyip durdu. Aşağı indm hasta ilişkileri bölümüne. Adam ocaktan sonra ücretler iki katına çıkacak habernz olsn diyo.. herkes paraya tapar olmş. Ne özeli ne devlet hastanesi. Sağlık sistemi Allaha emanet artık. Nefret ettim ben 😏
deletedmom87894 nasıl bi ilgi beklediklerini bilemedim diyosunuz. Ardından 2 doktora görndm ikiside ilgiliydi diyosunz..
İlgi dediğiniz şey başımızı okşasnlar istemiyorz. Bi sorun varmı yokmu, her şey yolundamı, yapmamz gereken bişey varmı bunu söylesnler yeter. Bi arkadaşm yorm yapmş burda bakın 8.haftamda gittm kalbi durmş bebeğn balmamşlar bile söylememşler diyo. 13.haftaya kadar ölü bebek taşımş karnında. Zaten hepimiz hassasız şu dönemde tedirginiz.. gerçekten hamile bi bayana ılımlı davranması gerektiğini bilmeyen doktor bu işi yapmasın. 🤦🏻♀️
- Düzenlendi
NaimeYilmaz özele gidiyorum ve hiç tahlil vermedim sadece bi tane verdim onuda zamanım yoktu diye devlet hastanesin de yaptım o kadar 🤷🏻♀️
NaimeYilmaz bu gerçekten iyi bir doktora denk gelme ve şans meselesi ilk gebeligimi sizin dediğin gibi hem özel hem devlet takipliydim ki 20 haftamda bebeğimin suyu gelmesiyle kaybettim acile gittim insan yerine konmadim neymiş acile kendim ayağımla yürüyerek gidecek misim ki yürüdükçe şu akıyordu zorla yürüttüler yürürken destek kimseye izin vermediler duvardan tutarak gittim acildeki doktora suyum geldi diyorum inanmıyor ultrason muaynesinden sonra Hee doğru soyluyormussun dedi bide 🤬 yatış verdiler üst kata çıkardılar ne bir bilgi ne bisey çocuk içeride hareket ediyor hissediyorum beni kapalı bir danışmanın önüne koydular gittiler ne gelen var ne giden kimse yokmu diye sorunca daha doğrusu bağrınca biri geldi ne var ne istiyorsun sen diyince yıktım ortalığı çıktım başka hastaneye orda da 1 yatağa 3 kişi oturduk sonrasinda lanet ettim devlete şimdi dediğiniz gibi harcadığım paranın haddi hesabı yok hastaneye gitmem 700 800 buluyor ama en azından ben ve bebeğim insan yerine konuyoruz
Aysezey canım ben o iki doktoru ilk doktorum izine çıktığı için gitmedim bilip bilmeden yorum yapmazsanız çok sevinirim😂memnun olmam suçmu illa kötülememmi lazım acaba
- Düzenlendi
Aysezey tabi allah vicdanlı doktorlarla insanlarla karşılaştırsın hepimizi ama hamile olmadan önceki kiloma kadar soruyorlar her şehrin farklı anlaşılan
deletedmom87894 tabiki memnun kalmş olablrsniz tepki olarak algılamayın lütfen..
‘nasıl bir ilgi bekliyorlar bilmiyorum ’ diye memnun kalmayanlar için genel bi cümle kurduğunuz için yorum yaptım. Umarım herkes sağlıkla atlatır süreci.iyi doktorlarla.. 👍🏻🤎