elkacin bu üstün körü anlatışım Rabbım kimseye göstermesin çok zor günlerdi.. ve bu bahsettiğim iki hastanede İstanbul da bilinen iki büyük devlet hastanesi.. Rabbım herkesi iyi insanlarla iyi hayırlı doktorlarla karşılaştırsın.. Evet yani oralara gidip aşırı memnun olan var iyi birine denk geldiyseler ne mutlu onlara ama insanların tercihlerine de bisey denmemeli bana hep eşimin tarafi da der evim yürüme 5 dk hastaneye neden gitmiyorsun oraya da baska hastaneye dünyanın parasını veriyorsun diye ama büyük konuşmayayım bir daha oranın kadın doğumuna ayak basamam senelerce kapısının önünden geçmemek için yolumu değiştim ben sizleri üzmek için yazmadım aslında bana o kadar çok devlete git diye direttiler ki yasamayan bilemiyor o yüzden böyle yazılar görünce kendimi durduramıyorum 🙈

muges44 bende özelde basladım 3 aya kadar sonra arastırmada devam ettım sımdı doguma tekrar ozdle basladım.

Merhaba özel hastaneye kaçıncı ayınızda geçtiniz? Bende şuan 13haftalık gebeyim devlette gidiyorum doktorumdan da memnunum 15 günde bir kontrole çağırıyor ama eşim odaya giremiyor çocuğumuzu daha göremedi bile

Ben zorunluluktan devlete gidiyorum yaşadığım yerde özel hastane yok maalesef. Ama ailemin yanına gittiğimde yazın hep özele gittim ve gerçekten sonraki doğumunda tamamen özele gideceğime eminim :) devlette doktor 120 den fazla hastaya bakıyor. Doğurganlık burada çok yüksek. Yine biz memur olduğumuz için ve heyecanlı olduğumuzu bildiği için diğer hastaların hakkını işgal ettirmeden 2-3 dakika bu bebeğin kafası bak şu kadar gram olmuş falan diye anlatıyor. Yine de özeldeki ilginin yanından bile geçmiyor. Doktorum iyi ama ne bileyim burada özel hastane olsa mutlaka özele giderim ben. buradaki hamilelerin birkaçı ultrasonu günah olarak gördüğü için aslında biraz şanslıyız vakit kalıyor bebeğimizi görmemiz için :) ama yine yetmiyor yetmiyor. Sesimi de çıkaramıyorum bebeği ben istedim hastane olmadığını bile bile burada bebeğimiz olsun diye ben ısrar ettim. Hiç eşime sızlanamıyorum. O bir yıl beklemek istiyordu çünkü😂 şu an her şeyden aşırı memnun rolü oynuyorum 🙈

aylkkdn 10 yıl öncesini bilemem bir sağlıkçı olarak su an ki durumu söyleyebilirim…

42yasmin Bende 8.aya kadar özele gittim son ayım artık şehir hastanesine gidiyorum kendi memleketimde doğum için

deletedmom87894 ilgi denilince yani bebeğin hakkinda sana bilgi vermiyor sağlıklı mı veya yeri güzel mi sadece bakıyor eline ultrason kağıdı veriyor ve gönderiyor bundan bahsediyoruz ilgi denilince bende devlete gittim 2 defa ama özelde devam etmeyi düşünüyorum

NaimeYilmaz, bu tartışmanın sabitlenmesini kaldırdı.

Gamzeparlak1 Ben de insan faktörünün ön planda olduğu işlerde çok çalıştım ki şuan ki işimde direk insanlarla, sadece onlar değil ki bizlerde çok fazla insan tipiyle uğraşıyoruz ama bu demek değil ki ben kalkayım kötü davranayım o insanlara, ben bu mesleği yapıyorsam karşımdaki bana bir saygısızlık yapmadığı sürece o insanı azarlamaya da hakkım yok, emin olun bende şuana kadar her doktora hemşireye gülen yüzle yanaştım, hiç bi zaman kaba olmadım onlara karşı tabi ki hepsi için diyemem ama karşılaştığım çoğu kişide insan gibi tavır sergilemedi, yani bu sorun hep vardı devlet hastanesindeki muameleler çoğu insandan duyduğum gibi… Her mesleğin zorluğu var, yaptığın mesleğinde ya hakkını vericeksin ya da yapmıcaksın.

NaimeYilmaz
      İlk hamileliğimde 9 ay boyunca özele gittim doğumum devlette oldu maalesef doktoruma ulaşamadım şimdi 2. Hamileliğim 7 ay boyunca devlete gittim kontrollere doktorumda çok iyiydi sağolsun fakat hastane yetersiz olduğu için doğum yapacağım hastaneyi ayarlamam gerektiğini söyledi doktorum son 1 buçuk aydır özele gidiyorum doğumu özelde yapacağım inşallah

Azra777 Bence bir sağlıkçı olarak sağlık alanında 10 yıl öncesini de bilmelisiniz 10 yıl sonrayı da öngörmelisiniz benim bir eğitimci olarak 10 yıl öncesinin eğitim sistemini bilmeme lüksüm olmadığı gibi sizin de öyle bir lüksünüzün olmadığını düşünüyorum

Nasıl yani anlayamadım ben tıbbi olarak hastaya ne gibi müdahale yapmam gerektiği yerine 10 yıl ölçe kim kime nasıl davranıyor hangi dr dalı daha iyi diye araştırma mi yapmalıyım daha neler artık eğitimci sağlıkçı farklı meslek dalları bence siz bunun bir farkına varın. Hayat tecrübenizde kotu şeylerle karşılaşmış olabilirsiniz bizde kotu eğitimcilerle karşılaştık bundan 20 yıl önce ve 10 yıl önce de her meslek dalında kotu insan vardır kusura bakmayın konuyu kişiselleştirmeye gerek yok. Yukarda da 10 yıl önce eğitim sistemini bilmeliyim yazmissiniz benden de 10 yıl öncesi dr lar hastalara nasıl davranılıyor onu öğrenmemi istemişsiniz sanırım lakin bende 10 yıl önce tıbbi olarak ilerlemenin ne denli olduğunu bilmemeliyim dememişim bir eğitimciye çok açık olan bir konuyu anlatamamak üzdü açıkçası

hastaneden hastaneye fark var ozelede gidiyorum devlet hastanesine de ikisininde konuya bakis acilari ayni ozelde ne gorduysem devlettede onu goruyorum 2 doktorumdanda cok memnunum muayene ucretimde ucuk degil bazi doktorlar var kendini bisey saniyolar ilgi alaka yok o yuzden ikisinden yanada sansliyim devlete randevum olmasa bile doktora soyler iceri girerim o konuda sikinti yok

Somerkadir4 ben demir hayatın iki can sağlık sigortasını yaptırmıştım ama her hastanede geçmiyor sıkıntı o 😟 siz gideceğiniz yada etrafınızda yakın olan hastanenin adını söylerseniz sigorta şirketleri uygun firmaların imkanlarını anlatırlar 😊

Somerkadir4 yada gittiğiniz hastanenin hangi sigortalarla anlaşmalı olduğunu öğrenirseniz sizde direkt firmalarla görüşebilirsiniz