Bende çayırbaşı hamidiye etfale gidiyorum. Orda doğum yapmak istedim. İstinye devlet hastanesini sevmiyorum pınar mahallesinde oturuyorum. Çayırbaşı zaten kadın doğum üzerine ve doktorum erhan bey ilgi konusunda evet özel gibi olamaz cünkü para vermiyosunuz. Doktor bakıyo aksi bir durum varsa sizinle konuşuyo tahlil vs istiyo ama onun dışında durumu iyiyse iyi normal herşey yolunda diyo tek tek anlatamaz cünkü dışarda bi ton hastası oluyo. Özelde günlük belirli sayıda hasta olduğu için birde para verdiğimiz için tabiki daha ilgili oluyolar doğal olarak. Ama ben erhan beyden cok memnunum herkes onu önermişti. 27 haftalığım 4 aydır falan ona gidiyorum. Doğumumdada onu isticem ebe yerine. Biz annelerde cok şey istiyoruz bazen bunu bi kabuş edelim bir doktor bunun hepsine yetişemez devlet hastanesinde. O kapıdan günde kaç insan giriyo özelde öyle değil stres yaşamıyolar devletteki kadar. Ama tabi uyuz doktorlarda var ilk gittiğim kadındı ben kadın doktorlarla anlaşamam 😅 uyuz oluyorum onlara egolu tipler. Her zaman erkek doktor 👍🏽

@"aysegulalbar
Tesettürlüde olsanız karşınızdaki doktor olduğu için bence cekinmemelisiniz günah değil yani bu. Sağlıkla ilgili birşey o doktorlar kaç kişiyi görüyo günde emin olun farklı düşünmezler. Ayrıca stajyerler doktor olmaları için böyle yetişmeleri gerekiyo yeni doktor olmaları için işi öğrenmeleri gerekiyo bu konuda laf söylemek bize düşmez bence 🤷🏽‍♀️😊 belki iyi bir doktor olucak. Bana da stajyer denk geliyo ama doktor gelip bakıyo soruyo sonucu o söylüyo bana. Yani bunlar şikayetlik bir durum değil bence 😁

Hamileliğimin ilk haftalarından beri özele gidiyorum her defasında 300 TL ödüyorum 5 dk ultrasonda görüp çıkıyoruz. Ama istediğim kadar soru sorabiliyorum aradığım zaman ulaşabiliyorum bu yönüyle güzel bazen bana da boşuna geliyor ama devlet her konuda ilgisiz grip olsam bile devlete gitmiyorum artık kaldı ki çocuğum için asla gitmem

Tubasudem ya ben normalde ankaraliyim wsimin işi olduğu için kastamonudayiz ben de ilk defa burda gördüm randevu olmadan kapıdan geri yolluyorlar

NaimeYilmaz sağlık çalışanıyız eşimle ama bizde devlete gitmiyoruz sorunu sadece doktorda bulamam günde 100 üstü hasta bakmak insan işi değil kaldı ki bu kadar hasta bakıp karşılığını bir özelde çalışan doktor kadar almıyorlar bunu da bi kenara bırakırsak 34 haftalık hamileyim ve 34 haftadır düzenli olarak randevu almaya çalışıyorum Diyarbakır’da randevu alabilmek imkansız özele gidiyoruz bu nedenle kısaca sorun ne doktorda ne hastada sorun tamamiyle sistemde ve yönetimde.

NaimeYilmaz Instagram da şöyle bı yazı okudum.
Ülkemizin hastanelere ihtiyacı yok hastaneler yeteri kadar var ama asık suratlı ve ilgisiz her soru sorduğunda tersleyen doktorlar var…
Ne de iyi söylenmiş değil mi? Keşke daha iyi muamele görsek devlet hastanelerinde de özele verdiğimiz paraları çocuklarımiza yatırım olarak ayırsak. Ama gelin görün ki bende özeli tercih edenlerdenim neden çünkü hiç bı şekilde ilgi alaka yok yazık çok yazık

NaimeYilmaz ben hamileliğimi öğrendiğimde takibimin, doğumumun hangi hastanede yapılacağına karar verdikten sonra hastanede geçerli gebelik tamamlayıcı sağlık sigortası yaptırdım. Detaylı ultrason hariç hiç birşeye 5 kuruş para ödemeden doğum yapıp çıkıyorsun. Bazı durumlarda sigortanın indiriminden yararlanabiliyorsun. Doğum yaptığım hastane de doğum 6bin tlydi. Yaptırdığımız sigorta 4.500 tlydi. 4500tlye 10 kere muayene, tüm tahliller, şeker yüklemesi, doğuma kadar girdiğim tüm NSTler, doğum, hastaneden çıkana kadar anne ve bebeğe yapılan tüm tahliller ve bebeğin çıktıktan sonraki ilk kontrolü dahildi. Sadece hamileliğim biraz sıkıntılı olduğu için 10 muayane bana yetmedi sanırım 2 yada 3kez ekstra muayane parası ödedim.

SSinemG a hamile kalınca tamamlayıcı sigorta kabul edilmiyor diyorlar hamile kalmadan 1 sene önce yapılması gerek diyorlar

NaimeYilmaz ben devlet hastanesine gittim ama memnundum herkes bir olmuyor cinsiyeti de gayet iyi öğrenmiştim hatta doktorum çok iyi biriydi bence insanlık önemli kimi özel tabi ilgili olur para veriyoruz sonuçta ama özele gidip rezil olmuşluğum da var yani ben belli bi süre özelede gittim 10 gün içinde gittiğim için ultrasonla bakmadı bile Allah iyi insanlara denk getirsin devlet özel farketmiyor ben devlette doğurdum şehir hastanesinde dört dörtlük doğumdu tertemiz ilgi alaka süperdi masaj bile yaptılar doğum anında daha ne olsun önemli olan insanlık bence özelde azarlıyorlar siz sorun çıkarırsanız devlette

NaimeYilmaz 2 kere devlette gittim bebeğin kalp atışlarinda sorun var dediler Pendik yüzyıl hastanesine koşa koşa gittim Esra günay Allah ondan bin kere razı olsun ilk doğumumuda ona yaptım bebeğimin sağlıklı olduğunu gösterdi taramalar yaptırdı gönlüm rahat bı şekilde evime döndüm kızlar ben doktora 2 ayda bı veya 3 ayda bı gidiyorum hem daha iyi oluyor maddi açıdan hemde her ay vereceğim parayı kenara koyup doğum paramı Biriktiriyorum daha hesaplı böyle oluyor

Aslında buna malesef ki özel hastanede çalışan ebeler de etken anne sancılı mesela bağırmasına kızıyor bağırma diyor ve doğum yapacak bir annenin morelini bozuyor eşi yanınıza vermemesi de cabası cezaevlerinde bile pembe oda varken annelik gibi kutsal ve zor birşeyi gerçekleştirecek olan kadına sanki çocuğu tek yapmış gibi babası yanına verilmiyor bu kötü durum. Halbuki tercih meselesi olmalı. Mikrop olayı olamaz çünkü zaten babası evde de 1 gün sonra temas halinde olacak. İnsanlar bu yüzden aslında özeli tercih ediyor. Doktora soru sormak dünyanın en doğal şeyi (abartmadan elbette) ama özelde soru sorabilirken devlette çık hadi modu Buda anneleri internetten sormaya ve bilgi kirliliğine yol açıyor. Bence devlet de çalışan kişilere de psikolojik eğitim verilmeli ki annelerin yanında güzel olsunlar hep özelde ki doktorlar daha çok kendini geliştirip videolar çekip ne bilim pozitif olup müşteri çeker çok fazla devlette önerilen doktor görmedim , duymadım valla. Bu yüzden bence bizlerde mecburi özeli tercih ediyoruz ama evet tahliller özelde oldukça pahalı onun için devlete gidilebilir.

Bircannbozann her zaman gel demiyor sana 2 yada 3 ayda bir gel diyor ve testlerini devlette yaptırıp gel diyor muayene ücreti 400 yada 500 ama dediğim gibi sürekli gitmiyorsun bu avantajı çok güzel diğer özel doktorlar her ay seni taramaya çağırıyor ona ayrı para testlere ayrı para yapılacaksa şeker yüklemesine ayrı para ama emin ol doktor gerçekten çok çok önemli instagramda bakın @drdilekozdur diye

İstanbulda Avrupa yakasında özel hastane ve doktor tavsiyeniz var mı lütfen yardımcı olur musunuz 9 haftalık gebeyim hala düzgüm bir yer bulamadım 🙏🏻🥺

NaimeYilmaz 32. Haftaya kadar devlete gittim ama hiç ilgilenmediler kan sonuçlarım o kadar kötüymüşki vücudumda kan kalmamıs. Sonrasında özele gitmeye başladım. Geçte olsa iyiki özele gitmişim