Devlette iyi bir doktor bulmak zor değilde bir şekilde hadi bekledin randevu aldın gittin son haftalar zaten randevusuz da bakıyorlar takipli hastalarına ama olay o değil normal doğum yapacaksan zaten doktoru görme imkanım yok ebelerle işin. Hadi diyelim acil bindurum oldu acilden giriş yaptın nöbetçi doktor kimse şansına o ilgileniyor. İlk dogumumda suyum azalmış diye acil yarış verdiler yirmi saate yakın suni sancı verip yatırdılar ebeler gelip gitmedi bile ayağa kalkmak yasak nst ye baglisin ee ayağa kalkmadım açılma olmadı ağrıdan öldüm öldüm dirildim sonra hiç bilmediğim bı doktor sezaryene alalım dedi ebeye bana açıklama bile yapılmadan hop ameliyata aldılar çok şükür sağlıklı bir doğum oldu ama psikolojim alt üst oldu. 3sene geçti hala atlayamadım şimdi 37+4 haftalık hamileyim özel devlet arası gidip gidip geldim ama yine aynı şeyleri yaşarım korkusuyla ee bide malum devlet hastanelerinin durumu belli kalabalık herkes herşeyden bıkmış en son özel hastanedeki doktorumla devam etmeye karar verdim pahalı butceyide zorluyor ama aynı şeyleri yaşamak istemiyorum Eskişehir ümit Hastanesi’ne gidiyorum muayene 225. nst 23. sezeryan doğum 5750 ama yapacak birşey yok burda fiyatlar hep böyle.

Deryaiso Ben marsaya gittim sehir Hastanesi’ne gittim hiç birinden memnun kalmamıştım Dilek hanım ilgili bi doktor. Güler yüzlü 🤗

kirpapatyasiii nasıl bir hikaye bu ya inanamıyorum o halde hakkınızı korumak zorunda kalmanıza ve insanların buna sessiz kalmasına cok cok üzüldüm. Allah iyilerle karsılastırsın cok gecmis olsun 🙏

NaimeYilmaz sağlık ocağı dışında devlet hastanelerine gitmem. Neden mi? Ucuz etin yahnisi da ondan. Bende çok istekli değilim o kadar para ödemeye ama insan gibi muamele görmek istiyorsam MECBUREN ödemek zorundayım. Devlete toplam 2 defa kendim için gittim, 4 defa da küçük oğlum için gittim. Yetti açıkçası. Doğumlarımı, ameliyatlarımı, kontrollerimi her şeyi özelde yaptırıyorum çünkü detay var, ilgi var, bilgilendirme var. Devlette ise cımbızla laf alıyorsun. Yasal muayene süresi 20 dakika iken hekim eksikliğinden dolayı 2-3 dakika utanmazlarsa hemen kovacaklar. Yok, teşekkür ederim almayayım. Özele para baymaya devam. Mecbuuuuuruuur 🤷‍♀️😳

teletabi Bende senin gibi canım devlete gidiyorum. Farklı farklı doktorlara. Her zamana aynı doktor a sıra bulamıyorum. Ama genelde iyiler bence. Bütün testleri düzenli bi şekilde yaptılar herşeye baktılar. Daha ne olcak ki nasıl bi ilgi olabilir. Özel gibi rahat çalışmıyor onlarda malesef. Enerji kalmıyor ve her insan bir olmuyor. Bezdirende oluyor. Bilmem yani doktor sonuçta bu yağ bal olmaya gerek yok. İşini yapsın yeter. 😂

NaimeYilmaz evet özel hastaneler çok pahalı ama güzel ilgileniyorlar ben doğum paketi aldım herşey bütün tahliller içinde 5500 tl çokta memunum daha önce devlet hastanesine gidiyordum hem kalabalık hemde ilgi denen bişey yok doktorlar bile bakmıyor hastaya yardımcı asistanı bakıyor bayan doktora randevu alıyoruz erkek doktor geliyor bence sağlığımız için özel hastanede doğum yapmak daha iyi evet çok çok pahalı ama sağlık herşeyden önemli eğer iyi bir doktor da bulduysanız ne mutlu bazı özel hastaneler iyi olmuyor yani doktoru iyi araştırmak gerekiyor

honeysmom ya devlet doktorunu da anlamak lazım biraz,eğitim seviyesi yerlerde bı sürü insanla muhatap oluyor,Suriyelisi ayrı bı dert. Onlar da makine değil ya , iyice niyet her zmaan cezalandırılır bunu da unutmayın,Allah bilir ne umutlarla başlıyorlar sonra insanlar onları ne kadar tüketiyor. Ben de insanlarla çalıştım biliyorum,asla tatmin olmazlar hep daha fazlasini isterler,yok yuzumuze bakmadı,yok şunu dedi bilmem ne. Ben hiç beni azarlayan sert davranan bı devlet memuruna rastlamadım,cunki onları yoracak kadar konuşmadim,uzatmadim,isim bitince teşekkür ettim,önce ben gülümsedim. Emin olun onlar da insanına göre muamele yapıyor.

Devlet hastahane leri artık 5 para etmez ya. Eskiye döndük resmen sağlık bakanı korona ile uğraşmaktan hastahane leri unuttu. Bi elden geçirmesi lazım doktorlar şartları artık doktorlar tüccar gözüyle bakıyor hastalara kimi ne kadar yontsam diye bence sadece kadın doğum için demiyorum tüm birimler için bir şeyler yapılmalı.

Mervevera

Mervevera çok üzüldüm durumunuza.bende normalde özele gidiyorum ama kanama oldu 9. Haftada ayakta duracak halim yoktu acile gittik devlet hastanesinin düşük riski var düşerse düşer yapacak bir şey yok demişlerdi. Kendileri yüzlerce kez bu gibi durumlarla karşılaşabilir ama bize böyle davranmaya hakları yok sevmiyorlarsa yapmasınlar.

NaimeYilmaz devlette Suriyeliler sıra vermiyor ki bize bakılsın kaç kez gittim herkesten önce odadalar, laf anlamiyorlar temizlik nedir bilmiyorlar insanın midesi bulanıyor dünyaya sadece doğurmak için gelmişler kendilerinden başka kimseye saygıları asla yok devlette zaten onlara bakiyor kendi vatandasi ikinci sırada

NaimeYilmaz tartismaya cok acik bir konu aslinda cunku devletten devlete degisiyor birde heleki universite hastanesi ise artik kobay gibi oluyorsun yada ne biliyim bi ders araci gibi oluyorsun

NaimeYilmaz görüşünüze saygı duyuyorum fakat aynı fikre katılmıyorum devletteki doktorlar sorumsuz oldukları gibi risklide iyi güleryüzlü doktoru geçtim bilgi bile verilmemesi bizi özele yönelttiğini düşünüyorum. Şubatta düşük yaptım 5 gün hastanede kaldım 2. Gün çok su ve pembe kan geldi normal dediler 3 gün boyunca hastanede olmama rağmen her sabah kontrole gitmeme rağmen farketmemeleri? A sen keseyi düşürmüşsün hadi kalanı temizleyelim oldu direk kendi özel doktoruma gittim bu nasıl bir ızdırap resmen sana doğum sancısı çektirmişler neden daha önce gelmedin dedi 5 hafta boyunca psikolojide sağlıkta kalmadı yani bırakın sadece devlete gitmeyi hem özele hem devlete de gitmem sadece özel bence şu an 24 haftalığım çok güzel geçiriyorum doktorum aşırı pozitif beni mutlu ediyor doktorumla bebeğimin burnunu konuşuyoruz oturup kahkahalarla masraf olarakta düşünmüyorum sağlık bence hiçbirşey sağlığımızdan önemli değil masraf değil risk almayı istemiyorum gebeliğimin her gününü kendime zindan ederek geçirmek istemiyorum isterse muayene ücreti 1000 olsun yine özele giderdim zaten çocuk yapmaya hazırsak belli bir birikim yapmış olmalıyız

Bende çayırbaşı hamidiye etfale gidiyorum. Orda doğum yapmak istedim. İstinye devlet hastanesini sevmiyorum pınar mahallesinde oturuyorum. Çayırbaşı zaten kadın doğum üzerine ve doktorum erhan bey ilgi konusunda evet özel gibi olamaz cünkü para vermiyosunuz. Doktor bakıyo aksi bir durum varsa sizinle konuşuyo tahlil vs istiyo ama onun dışında durumu iyiyse iyi normal herşey yolunda diyo tek tek anlatamaz cünkü dışarda bi ton hastası oluyo. Özelde günlük belirli sayıda hasta olduğu için birde para verdiğimiz için tabiki daha ilgili oluyolar doğal olarak. Ama ben erhan beyden cok memnunum herkes onu önermişti. 27 haftalığım 4 aydır falan ona gidiyorum. Doğumumdada onu isticem ebe yerine. Biz annelerde cok şey istiyoruz bazen bunu bi kabuş edelim bir doktor bunun hepsine yetişemez devlet hastanesinde. O kapıdan günde kaç insan giriyo özelde öyle değil stres yaşamıyolar devletteki kadar. Ama tabi uyuz doktorlarda var ilk gittiğim kadındı ben kadın doktorlarla anlaşamam 😅 uyuz oluyorum onlara egolu tipler. Her zaman erkek doktor 👍🏽

@"aysegulalbar
        Tesettürlüde olsanız karşınızdaki doktor olduğu için bence cekinmemelisiniz günah değil yani bu. Sağlıkla ilgili birşey o doktorlar kaç kişiyi görüyo günde emin olun farklı düşünmezler. Ayrıca stajyerler doktor olmaları için böyle yetişmeleri gerekiyo yeni doktor olmaları için işi öğrenmeleri gerekiyo bu konuda laf söylemek bize düşmez bence 🤷🏽‍♀️😊 belki iyi bir doktor olucak. Bana da stajyer denk geliyo ama doktor gelip bakıyo soruyo sonucu o söylüyo bana. Yani bunlar şikayetlik bir durum değil bence 😁

Hamileliğimin ilk haftalarından beri özele gidiyorum her defasında 300 TL ödüyorum 5 dk ultrasonda görüp çıkıyoruz. Ama istediğim kadar soru sorabiliyorum aradığım zaman ulaşabiliyorum bu yönüyle güzel bazen bana da boşuna geliyor ama devlet her konuda ilgisiz grip olsam bile devlete gitmiyorum artık kaldı ki çocuğum için asla gitmem