şimdi doktor kontrolünden çıktım eşim aşağıdaymış varmı benim gibi bir durumu olan acaba ?
Eşin aşagıda olması
burcuhazal benim aşağıdaydı 16.hafta gibiydi sanırım tam emin değilim kendiliğinden yukarı çıkmıştı
burcuhazal canım benim de aşağıda biraz ama doğum kanalını kapatmıyor haftan erkense yukarı çıkabilir benim 21.haftam henüz yukarı çıkmadı
burcuhazal 16. haftada bana da öyle demişti 21. Haftada detaylıda baktılar düzelmiş
ben şuan 13+2 haftalığım birde devlet hastanesine gideym dedim ordada böyle bir sıkıntı çıktı yukarıya çıkabilir dedi ama ister istemez çok üzüldüm 😔😔😔
burcuhazal üzülmeyiiin perinatolog bana 16. Hafta için bile o haftalarda aşağıda olması bişey ifade etmez ki dedi sizin daha 13 düzelir allahın izniyle
burcuhazal 16. Haftada eşi aşağıda görünce bir ay ilişkiye girmeyin dedi sadece söyledi mi size de bilmiyorum ona dikkat edersiniz belki max. ama hiç canınızı sıkıcak bişey yok strese girmeyin boş yere
hanibazen ay inşallahh evet ilişki yasak kanama filan yaşadım buna bağlıymış progestan kullanmalısın 18.haftadan sonra peritanloga yönlendiririm dedi
burcuhazal ben maalesef
burcuhazal 26.haftada öğrendim 32 de az da olsa yukarı çıkmıştı haftaya kontrolüm var yukarı çıkmamışsa mecbur sezaryen olacağım doktor öyle dedi
Derya1453 eşin aşağıda olması erken doğuma sebep oluyor mu
burcuhazal plesanta previa diyorlar tıp dilinde. Benimkide bastan beri hep asagidaydi 36 ya gircez hala aşağıda yukari cikmadi. Cikanda oluyormus ama. Ama benimki cikmadi kanamada yaptı. Erken dogum riski oluyor dikkat et. Ayakta fazla durma iliskiye girme. Ağır is yapma. Ben bisey olmaz dedim. Evi süpürurken kanamam geldi 29 haftalikken.
burcuhazal evet erken doguma sebeb oluyor malesef. Ben günde 3 kere progestani fitil olarak kullaniyorum. Bide adalat diye hap iciyorum sabah aksam. Surekli yatiyorum ve 32 haftalikken ciger geliştirici igne vurundum 4 doz . Bebek.dogarsa yogun bakima ve kuveze girmesin dedi doktor. cok.şükür 35 e geldik.
1prensesgeliyor rabbim korusun vaktinde gelsinler inşallahh 🤲 en büyük korkum erken doğması 😔
Derya1453 ben 36 ya girmek üzereyim önceki dogumum normal oldugu icin son dakikaya kadar sezeryan günü veremeyiz diyorlar. Acil geleceksinki son ultrasonda incelemeden sonra aliriz diyor arastirma hastanesi
burcuhazal aynı durumu yaşıyorum lekelenmem bile oldu benim hiç bir şey olmadı cok gerekli görürse progestaran kullanırsın ben kullandım hatta 3 hafta boyunca her hafta bi iğne vuruldum cok sükür bısey yaşamadım ama esı tam olarak nerde benım6 kı cok riskli bir. Bölge de degıldi sadece normal doğum olmaz deıd doktor ayrıca 30 uncu haftaya kadar çıkabiliyor mus henuz vakıt var ben dün gittim doktor biraz cıkmıs dedı hiç korkma boll boll su tüket hareketlerine dikkat et hiç bir şey olmaz
burcuhazal perinatlog da yukarı çıkar belki bekliycez son dakikaya kadar diyor gonderiyor başından. Ben mi.iyi doktora denk.gelemedim yoksa gerçekten prosedür mü öyle anlamadim
burcuhazal bende 16 da gittim eşi aşağıda dedi ama normal ilerleyen haftalarda yukarı çıkar dedi. Yürüyüşüne, herşeye devam et dedi. Herhangi bir kısıtlama getirmedi