burcuhazal plesanta previa diyorlar tıp dilinde. Benimkide bastan beri hep asagidaydi 36 ya gircez hala aşağıda yukari cikmadi. Cikanda oluyormus ama. Ama benimki cikmadi kanamada yaptı. Erken dogum riski oluyor dikkat et. Ayakta fazla durma iliskiye girme. Ağır is yapma. Ben bisey olmaz dedim. Evi süpürurken kanamam geldi 29 haftalikken.

burcuhazal evet erken doguma sebeb oluyor malesef. Ben günde 3 kere progestani fitil olarak kullaniyorum. Bide adalat diye hap iciyorum sabah aksam. Surekli yatiyorum ve 32 haftalikken ciger geliştirici igne vurundum 4 doz . Bebek.dogarsa yogun bakima ve kuveze girmesin dedi doktor. cok.şükür 35 e geldik.

Derya1453 ben 36 ya girmek üzereyim önceki dogumum normal oldugu icin son dakikaya kadar sezeryan günü veremeyiz diyorlar. Acil geleceksinki son ultrasonda incelemeden sonra aliriz diyor arastirma hastanesi

burcuhazal aynı durumu yaşıyorum lekelenmem bile oldu benim hiç bir şey olmadı cok gerekli görürse progestaran kullanırsın ben kullandım hatta 3 hafta boyunca her hafta bi iğne vuruldum cok sükür bısey yaşamadım ama esı tam olarak nerde benım6 kı cok riskli bir. Bölge de degıldi sadece normal doğum olmaz deıd doktor ayrıca 30 uncu haftaya kadar çıkabiliyor mus henuz vakıt var ben dün gittim doktor biraz cıkmıs dedı hiç korkma boll boll su tüket hareketlerine dikkat et hiç bir şey olmaz

burcuhazal perinatlog da yukarı çıkar belki bekliycez son dakikaya kadar diyor gonderiyor başından. Ben mi.iyi doktora denk.gelemedim yoksa gerçekten prosedür mü öyle anlamadim

burcuhazal bende 16 da gittim eşi aşağıda dedi ama normal ilerleyen haftalarda yukarı çıkar dedi. Yürüyüşüne, herşeye devam et dedi. Herhangi bir kısıtlama getirmedi

benim ilk doğumumda sezeryan oldu ikinici sezeryan olur ben sezeryan olmasından değilde erken olmasından korkuyorum araştırma hastanesinemi gidiyorsunuz

hanibazen ayrıntılı detaylı ultrasona giriliyorya o zaman rapor tutuluyor o.zamana kadar cikmamissa

burcuhazal sizin önceki dogumunuz sezeryansa size gün verilirler çünkü en erken 36. Haftada en gec 38. Haftada alınması gerekirmis bu plesantasi asagida olanlar.
          Ben hep özele gidiyordum hatta 3 farkli özel hastaneye gittim hepside arastima hastanesine gönderiyor bu plesanta previa sezeryani tam teşekküllü donanimli arastima ve üniversite hastanesi olmasi gerekiyormus. Çünkü kan kaybi cok oluyormus. En az 4 unite kan hazirda beklemesi lazim bebek ve anne yogun bakim hazirda beklemesi lazim. 1 gün oncesinden planli hazirlik yapilmasi lazim dedi doktorum. Bu sezeryani yapan özel hastanelerde var tabiki size kalmis bisey cok iyi araştırın.

burcuhazal ama sizinki cok küçük suan 30. Haftaya kadar kesin net söylemiyorlar. Anneyi korkutmak icin. Allah korusun daha kötüleri varmis rahme yapışan . Ve rahmi alinmak zorunda kalan. Keske banada doktorum söylemeseydien baştan. Kimi doktor söylemiyor araştırma yapıp streste girmesin diye. Çünkü cikma ihtimali var 30 akadar kadar.
            Ben 29 haftalikken kanama ile gittigimfe bile perinatlog daha cikar bekleyelim dedi. Ben her hafta hem.özele hem devlete gidiyorum. Belki bi umut çıkmıştır diye ama ayni. Ozeldeki Doktoruma göre 15 gün icinde sezeryana alinmalisin diyo plesanta ayrılmadan diyor. Devlette gun vermiyor acil gel diyor. Kafam cok karışık.

Yusrahmet canim kanama ile gittigmizde hastaneye gidene kadar pedim temizdi . Ordada özel bi ped verdiler 2.saat bekle bakcaz pede dediler .eger kanama devam ederse yatircaz dediler. Hatta ultasonla gider gitmez baktiklarinda kanama durmus gördüler bi ic kanama yok dediler. 2 saat sonrada bakti doktor pede temizdi yatirmaya gerek yok Su covidde evde ne kadar istirhat edersen iyi dedi. Evet ciger geliştirici 4 doz yazdi ve vurundum. 2 doz oglen 12 de. 2 doz gece 12 de vurundum.
              Cok geçmiş olsun dikkat edin. Ne diyor peki doktorlar

Yusrahmet cok şükür tekrar kanamam olmadi çünkü progestan kullandim adalat hap ictim. Hep yatiyorum is yapmiyorum. Kardesim bakiyor suandada bana. Dikkat edince olmuyor kanama cok şükür. Ama ben surekli wc ye gidip bakiyorum korkudan acaba varmi diye.

Asyaas tip dilinde farkli farkli derece ve isimleri oluyor benimki totalis olani mesela.rahim duvarını Tamamen kapatmis durumda. Yan duranda varmis arka duvarda olanda varmis. Yan duvarda olan cikabiliyormus.