1prensesgeliyor rabbim korusun vaktinde gelsinler inşallahh 🤲 en büyük korkum erken doğması 😔
Eşin aşagıda olması
Derya1453 ben 36 ya girmek üzereyim önceki dogumum normal oldugu icin son dakikaya kadar sezeryan günü veremeyiz diyorlar. Acil geleceksinki son ultrasonda incelemeden sonra aliriz diyor arastirma hastanesi
burcuhazal aynı durumu yaşıyorum lekelenmem bile oldu benim hiç bir şey olmadı cok gerekli görürse progestaran kullanırsın ben kullandım hatta 3 hafta boyunca her hafta bi iğne vuruldum cok sükür bısey yaşamadım ama esı tam olarak nerde benım6 kı cok riskli bir. Bölge de degıldi sadece normal doğum olmaz deıd doktor ayrıca 30 uncu haftaya kadar çıkabiliyor mus henuz vakıt var ben dün gittim doktor biraz cıkmıs dedı hiç korkma boll boll su tüket hareketlerine dikkat et hiç bir şey olmaz
burcuhazal perinatlog da yukarı çıkar belki bekliycez son dakikaya kadar diyor gonderiyor başından. Ben mi.iyi doktora denk.gelemedim yoksa gerçekten prosedür mü öyle anlamadim
burcuhazal bende 16 da gittim eşi aşağıda dedi ama normal ilerleyen haftalarda yukarı çıkar dedi. Yürüyüşüne, herşeye devam et dedi. Herhangi bir kısıtlama getirmedi
benim ilk doğumumda sezeryan oldu ikinici sezeryan olur ben sezeryan olmasından değilde erken olmasından korkuyorum araştırma hastanesinemi gidiyorsunuz
hanibazen ayrıntılı detaylı ultrasona giriliyorya o zaman rapor tutuluyor o.zamana kadar cikmamissa
1prensesgeliyor bende 4boyutlu ultrasonda özelde doktorm birşet demedi devlet hastanesindeki doktor bakar bakmaz bildi nasıl iş bende anlamıyorum.
burcuhazal sizin önceki dogumunuz sezeryansa size gün verilirler çünkü en erken 36. Haftada en gec 38. Haftada alınması gerekirmis bu plesantasi asagida olanlar.
Ben hep özele gidiyordum hatta 3 farkli özel hastaneye gittim hepside arastima hastanesine gönderiyor bu plesanta previa sezeryani tam teşekküllü donanimli arastima ve üniversite hastanesi olmasi gerekiyormus. Çünkü kan kaybi cok oluyormus. En az 4 unite kan hazirda beklemesi lazim bebek ve anne yogun bakim hazirda beklemesi lazim. 1 gün oncesinden planli hazirlik yapilmasi lazim dedi doktorum. Bu sezeryani yapan özel hastanelerde var tabiki size kalmis bisey cok iyi araştırın.
1prensesgeliyor merhaba 26 haftalıgım benimde kanamam geldi şuan hastanede yatıyorum hastanede kaldınızmı çıktıktan sonra tekrar oldumu ciger geliştirici vuruldu banada
burcuhazal ama sizinki cok küçük suan 30. Haftaya kadar kesin net söylemiyorlar. Anneyi korkutmak icin. Allah korusun daha kötüleri varmis rahme yapışan . Ve rahmi alinmak zorunda kalan. Keske banada doktorum söylemeseydien baştan. Kimi doktor söylemiyor araştırma yapıp streste girmesin diye. Çünkü cikma ihtimali var 30 akadar kadar.
Ben 29 haftalikken kanama ile gittigimfe bile perinatlog daha cikar bekleyelim dedi. Ben her hafta hem.özele hem devlete gidiyorum. Belki bi umut çıkmıştır diye ama ayni. Ozeldeki Doktoruma göre 15 gün icinde sezeryana alinmalisin diyo plesanta ayrılmadan diyor. Devlette gun vermiyor acil gel diyor. Kafam cok karışık.
Yusrahmet canim kanama ile gittigmizde hastaneye gidene kadar pedim temizdi . Ordada özel bi ped verdiler 2.saat bekle bakcaz pede dediler .eger kanama devam ederse yatircaz dediler. Hatta ultasonla gider gitmez baktiklarinda kanama durmus gördüler bi ic kanama yok dediler. 2 saat sonrada bakti doktor pede temizdi yatirmaya gerek yok Su covidde evde ne kadar istirhat edersen iyi dedi. Evet ciger geliştirici 4 doz yazdi ve vurundum. 2 doz oglen 12 de. 2 doz gece 12 de vurundum.
Cok geçmiş olsun dikkat edin. Ne diyor peki doktorlar
Yusrahmet cok şükür tekrar kanamam olmadi çünkü progestan kullandim adalat hap ictim. Hep yatiyorum is yapmiyorum. Kardesim bakiyor suandada bana. Dikkat edince olmuyor kanama cok şükür. Ama ben surekli wc ye gidip bakiyorum korkudan acaba varmi diye.
Asyaas tip dilinde farkli farkli derece ve isimleri oluyor benimki totalis olani mesela.rahim duvarını Tamamen kapatmis durumda. Yan duranda varmis arka duvarda olanda varmis. Yan duvarda olan cikabiliyormus.
1prensesgeliyor ayyy rabbim yardımcımız olsun
1prensesgeliyor bu arada nerede yaşıyorsunuz
burcuhazal çünkü sizin kestiğiniz dikişiniz oldugu icin fazla durdurmuyorlarmis. Size 37 de alirlar doguma. 37 de cok erken degil. Ben oglumu suyum gelip 37 de dogurmustum gayet büyük bi bebek oluyor. Iste benim önceki dogumum normal.oldugu icin senin bi dikisin kesigin yok ne kadar durabiliyorsa dursun sancin kanaman olunca gel diyorlar. Seninki en azindan planli olacak benden daha sanslisin belki benimki bekledikce plesanta ayrilirsa diye korkum. Rabbim hepimizin yatırımcısı olsun. Saglikla bebislerimizi kucaklarimiza alip evlerimize dönmeyi nasip etsin rabbim inşallah
burcuhazal ıstanbul esenyurtta yaşıyorum. Civardaki özel hastanelere hep gittim. Ama dogum kanuni sultan süleyman egitim ve arastirma hastanesinde olacak. Oraya gönderiyorlar. Bide anadolu yakasinda zeynep kamil hastanesi varmis. Ama orasi bize cok uzak.. kanuniyede randevu tutturmak o.kadar zorki. Gecen hafta tutturdum gittim. Başından gönderdi resmen doktor. Ne nts ye koydu çünkü makata vuran agrim vardi. Ne ultrason kağıdı verdi nede kilosunu söyledi.