İki hafta önce şeker yüklemesi yapılmıştı açlık şekerim 115 tokluk şekerim 202 çıkmıştı bunun sonucunda iki hafta diyetisyen kontrolünde diyet yaptım bugün kontrolüm vardı açlık tokluk şekerine baktılar az önce doktorumuz aradı ve sonuçlar gene yüksek çıktı açlık 110 tokluk 180 acil insilün başlamamız lazım dedi doktor zaten bebeğim önden gidiyor bi hafta normalde 27 haftalık olması gerekirken 28 haftalık olmuşuz ne yapıcam ben kızlar insilüni nasıl kullancam çok üzülüyorum 😔😔

Busemya canım şekerin olabilir doktorunda kilo takibi yapıyodur mutlaka aldığın kilonun azla olup olmadığını da söyler İnan bana bende kilo almak İçin uğraşıyorum 60 kiloyla hamile kaldım şuan 22 haftalığım 58 kiloyum mide bulantılarım hala geçmedi

duygununtugrasi aynen oyle hıc bıyere gıdesım yok evden cıkasım yok esıme sarıyorum habıre 😭

Busemya aynı hatayı bende yaptım şuan çook pişmanım kesinlikle dikkat edin herşeyi yiyin az yiyin durduramıyorsanız sonlara doğru daha kötü🙄 (Sakın kaç kilo aldın diye sormayın) 😂😂

belizdoruk bayadır gitmedim ama bişey demiyo Benin doktorum daha önce de ona gitmiştim ben kızımda 35 kilo aldım oğlumda 27 kilo bu 3. Hamileliğim bunda da alırım toplamda en az 25 kilo bünye meselesi bence normalde kilolu bi insan değilim 58 ile hamile kaldım bu bebeğime de ikisinde de verdim kiloları bunda da veririm sende verirsin boşver doktoru başkalarını şeker tansiyon olmasın canım önemli olan o ben kime kilo çok aldım desem sen verirsin bolver diyorlar 😊🙈🤗

Busemya canım diyetisyene de gitsen olay beyinde bitiyor. Yürüyüş yapmaya başla hafif tempoda yürü. Ekmeği hamur işini kes hiç bir faydası yok bebeğine. Sabah yumurtanı peynirini ye arada azıcık kuru yemiş öğlen sebzeni ye akşam et salata ye 6-7 den sonra acıkırsan yoğurt salatalık ye. Ya da meyve ama küçük porsiyonlarda ben ilk 3 ay hiç kilo almadım. Sonra 3 kg aldım 5.ayıma kadar ama 6.ayda yatmam gerektiği için şuanda 6 kg almış bulunmaktayım. Sadece dikkat etmen yeterli. Birazda hareket önemli olan bebeğinde sağlığı şuanda kaç gram mesela bebeğin.

Busemya bencede diyetisyene girmelisiniz.kendi sağlığınız ve bebeğinizi düşünün sağlıklı beslenin.saglikli beslendiğinizde bukadar hızlı kilo almassiniz ve vicdaniniz da rahat olur.

belizdoruk valla bu ay eşim küçük bir operasyon geçirdi doktora gitmeyi ihmal ettim pazartesi gidecegim ama biley diyeceğini sanmam daha önce de ona gitmiştim diğer hamileliğimde 27 kilo almıştım biley demedi 😊😊😊

Kızlar bana kızmayın ama kilomuza dikkat etmemiz yalnızca kendimiz için değil bebeğimiz için de çok önemli. Amaan boşver sonra veririz şeklinde birbirimizi gazlamayalım bence 🙂) doğduktan sonra lohusa depresyonu diye de bi gerçek var.. o zaman da sütüm olsun die yiyelim şeklinde mi gazlıycaz kendimizi.. şeker ve unlu ürünler cidden çok zararlı. Hamurişlerinin, cipsin, kolanın, çikolatanın bize hiç bi faydası yok. Süt, yumurta, peynir ve yeşillik yiyelim bol bol su içelim, ara öğünlerde ceviz,badem, kurukayısı yada hurma yiyelim. Şekerimiz varsa da dikkat edelim. Yukarıda şeker hastası olan arkadaş ne güzel dikkat ediyormuş.. bende çalıştığım için çok dikkat etmiyorum ama şahsım adına bu bir bahane değil. inşallah bizlerde dikkat edebiliriz.. bir de eğer dikkat etmiyorsak başkalarına kaç kilo aldın die sormanın kendi moralimizi bozmaktan başka bi işe yaramayacağını düşünüyorum. Moralimizi de bozmayalım, sağlıkla bebeklerimizi kucağımıza alalım Allahın izniyle, bizim de irademizle inşallah 💕

Busemya evet oluyor ekmek makarna pirinç şekeri kekleri bs şeyleri kesince kilo istesende alamıyorsun canım

Busemya ekmek yerine tam buğday ekmeği tercih etmelisin hem bebeğine hem sana daha sağlıklı gelecektir 🙂 sabah kahvaltıda 2 dilim yiyorum ben başka yemiyorum 13. haftamdayım kilo almadım 75 le kaldım bende

Busemya kendi fiziğiniz için düşünüyorsanız elbet verirsiniz öncelikli kafaya takacağınız durum bu olmamalı. Özellikle normal doğum düşünüyorsanız fazla kiloların doğumu zorlaştırdığını unutmayınız bence

CeylanGnsevinAkta ben anlamadım yani herkes dert olmuş kilolarımız ay aldık aldık Doğumdan sonra verdik vermedik kaldı kimene anlamıyorum ayni insan sinirleniyor bu duruma bence hamileyken kimsenin sağlık sorununa sebep olmadıkça bişey demeye hakkı yok sen kaç kilo ile hamilr kalmıştın canım

Busemya mutlaka kontrol altına almalısınız. Kilo tabi ki verilir ama şeker falan çıkmasına sebep olabilir

Busemya ben de kilo almaya müsait bi insanım çok iştahlıyım. Hamilelikten önce diyet yaptım. 61 ile hamile kaldım. Bulantılardan 59.5 a düştüm. Şu an 15 haftaya girdim 60 kiloyum çok şükür. Diyet yapmıyorum ama hareketliyim. Hatta korkuyorum ilk başlarda tatlıdan tiksiniyordum şimdi yiyorum şeker falan çıkmasın diye. İlk 5 ay kilo almamak bile normal dedi doktor sağlıklı beslenerek