Reina basima bunca sey gelmis derken 🤣 basima bisi gelmedi hanimefendi bnm bebegim 3 yasinda yanimda saglikli herhangi bir problemide yok bilip bilmeden yorum yapmayin bi gidin artik yani 🤣🤣🤣
33+4 hala sigara kullanan var mi benim gibi🥺
- Düzenlendi
Ayaz_Aybars_mom gebelik sekerim vs cikimca dahiliye dr birakmazsan bebegini ölüme surukluyorsun diye bi cumle kullandi
Yorumunuzu okudunuz mu? Ben uydurmuyorum siz yazmışsınız . Paket paket için afiyet olsun:)
Ayaz_Aybars_mom kesinlikle çok haklısınız. Bneim ilk kızımda 7 yaşına girecek çok akıllı zeki ve sağlıklı bir çocuk. Ağzı olan konuşsun benim asla umrumda değiller. Kimse bizim söylememize göre hayatına yön vermeyeceği gibi bizde onların söylediklerine göre yön vermeyeceğiz. Herkesin kendi hayatı kendi kararları kendi evladı. 🥹
zmrkrblt ben🙋🏻♀️ gayette sağlıklı bebişim var gayet bende sağlıklıyım hatta bırakmaya çalıştığimda çocuğumun gelişimi geriledi psikolojik bir şey kendini suçlardan zarar verirsin sinir stres yapmak daha zararlı varsın sigara iç sigaradaki nikotin 12 saatte bir vücuttan atılır ve uyurken ciğerler zaten temizlenir kan yoluyla bebeğe ulaşan nikotin senin vucundaki nikotinin 0.01 oranında iki arkadaşım da resmen sigaraya aseriyor günde iki paket sigara bitiriyorlardi şuan 3 yaşında oğulları var gayet sağlıklı doğdular herhangi bir hastalık olmadi
Arkadaşlar bence buraya sigara ile ilgili post açmayın Çünkü kimse ne için halinden anlar ne içmenin halinden anlar o yüzden bence hiç sıkıntı yapmayın kimsede bu konu hakkında yorum yapmasın yani post falan da açmayın
Mrvsmt2502 öyle olmuyor işte kimse kendi çocuğunun sağlığını kendinden fazla düşünemez ben bıraktım ve sigarayı bıraktığım için bebeğimin gelişimi durdu doktor çok şaşırdı ilk kez karşılaşiyorum dedi günde 5 tane iç haftaya gel dedi günde 5 tane 3 saatte bir şeklinde içtim gittiğimde 1 hafta önden gidiyoruz gayet sağlıklı artık sen sigarayi birakamazsin dedi bana doktor hani bebeğinin sağlığını düşünen bırakırdı bırakırsam çocuğumun gelişimi gerilicek sinir stres yapmak daha tehlikeli kadın doğum çocuk gelişim mezunuyum bu arada bilgiler uydurma degil
Çünkü okuduklarımdan yola çıkarak söylüyorum sadece birbirinize laf sokarak yargılıyorsunuz
BerrakYagmurMert evet haklısınız gerçekten bende bır çok yolu denedım ama bırakamadım inşallah banada nasip olur
zmrkrblt uzun yıllardır sigara maalesef içen biriyim, bebeğimi öğrendiğim de 7 haftalıktı, (tedavisiz olması mümkün değildi) o süreçte sigara içmişim. Üstüne vertigom var 6 yıldır düzenli ilaç kullanmam gerekiyor, vertigoya bağlı beyin uyuşmasını engellemek için psikiyatri ilacı da kullanıyordum. Gebeliği öğrendiğim an bu saydıklarım hep uzun vadeli bırakılması gereken ilaçlar olduğu için bir an da kestim özellikle psikiyatri ilacının yoksunluğunu yaşarken ki acı çekişlerim hala dün gibi. Doktorum 15 gün zaman ver kendine olmazsa mecbur ilaca başlamak zorundayız dedi, ama değil 15 gün bir ay çektim, denge kaybı yaşadım, uykularımdan sıçradım, nefes alamıyorum nolur beni kurtarın diye acillik oldum ama inat ettim hepsini bir günde hayatımdan çıkardım, bağımlılığım keşke sigara olsaydı inanın devede kulak. Sizin doğumunuz gelmiş bırakın zararlı vs diyemem haddime değil fakat size söyle bişey daha anlatıcam, bebeğim 2 aylık oluyor yarın bir hafta önce covid pozitif olduğunu öğrendim çektiği acı yüksek ateş, bebeğimi bebek yoğun bakım ünitesine götürmek istediklerinde vermem ben bakarım diye ortalığı yıktım, en son uykumu bir hafta önce uyudum. Kısacası Evlat çok çok kıymetli, bir başkasına bişey olmadı diye sizin bebeğinize olmayacak diye bişey yok , annesi sizsiniz sizden başkası bunun kararını verecek hüküm de değil. Zararın neresinden dönerseniz de kârdır . Post açmışsınız yazmak istedim. İnşallah sağlıkla alırsınız bebgnizi kucagnza.
Reina dikkatli okuyun o zaman bence doktorum o cumleyi kullandiktan sonra ben gunde 1 tane ictim oda nadiren burda uzun uzun yazsam olmazdi kisasini yazdim arti gebelik sekerimde aileden gelen bsiidi zaten bizde seker hirsi bi durumdu artik 22 yasinda anne olmustum.cahildim nasil olur nasil olmaz bilmezdim ne annem ne babam vardi basimda nede bi aile buyugum yol gostersin tabiki kendi kendimize bazi seyleri bilmemiz gerekirdi ama o zamanlar olmadi 35 .haftamda ailevi problemlerim vardi cok stresli bi gunlerim vardi aniden suyum geldi ve dogumum basladi her bebegi kuveze giren sagliksiz bebek doguruyor diye bisimi var bu dunyada sacmalamayin Allah askina ya üff bi bitmediniz hatta doktoruma sordugumda neden bole oldu diye bebegin dogmak istemis korkmani gerek yok sadece kucuk oldugu icin kendi kendine nefes alamiyor dedi kuveze almamiz lazim dedi bunun sigarayla alakasi yoktu ben kendimce acaba sigaradanmi diye dusunmustum o yuzdende bu posta bole bi yorum yaptim simdi aciklayici olmustur umarim suan 10 haftalik hamileyim tabiki oglumda oldugu kadr hic sigara icmiyorum buna doktorum izin vermiyor ordada belirttigim gibi esim isten geldikten sonra canim cok isterse 1 2 tane iciyorum bununda sorun oldugunu dusunmuyorum nasilki hersey aşeriliyorsa oda isteniliyor ha bu birakilmaz anlamina gelmez tabiki birakilir dusuncemiz o yonden zaten ama acimasizca yorumlarinizi kendinize saklayin burda herkezin bi hikayesi var kimse kimsenin hayatini bilemez edemez dilerim herkez saglikla kavusur bebegine ben kimseyi ne kirmak nede üzmek istemem sadece bu konuda anne adaylarina cok acimasizca yorumlar yapiliyor bunlar yerine nasil birakilir ne bilim motive edici seyler yazilsa kalp kirikliklarida olmaz
Reina hayır asla dalga geçmek gıbı bır durum söz konusu degıl dedıgım gibi insandan insana değişiyor
iremd-1798 haklisiniz ne desek bos anlamazlar
Mrvsmt2502 ne alakası var tek olmamakla ben mı herkese ıcın bırsey olmaz dıyorum herkes kendı saglıgını kendısı düşünsün
Aslanice sigarayı bıraktığınız için bebeğinizin gelişimi durdu öyle mi ? Bu şekilde mi rahatlatıyorsunuz kendinizi. Hangi doktor o söyleyinde yanlışlıkla gitmeyelim
Reina insan istediği şey için çare, istemediği şey için bahane buluyor…🤷♀️
Ayaz_Aybars_mom hanımefendi bebeğini ölüme sürüklüyorsun lafını doktor kullanmış bunu da siz yazmışsınz benim hangi lafımda sizi kırack bir cümle var?? Ben sizin yazdığınıza yorum yaptım çocuk sizin çocuğunuz inanın beni zerre bağlamaz. Bende içen biriydim hemde bir pakete yakın. Bırakmann zorluğunu çok iyi biliyorum emin olun. Ama bırakmasaydım da kimseye böyle saldırmazdım. Bir tanesi alay eder gibi vicdan yapmıyorum çok şükür yazmış. Bu normal bir cümle mi? Kim içiyosq içsin ama sigara güzellemsi yapmasn lafım size değil bunu yapanlara
Mrvsmt2502
Allah doktorunda hayırlısını versin.
Mrvsmt2502 evet doktor iç demiş sonra gelişimi öne geçmiş😅😅