dmla_ yaa ne guzel annesin sen 🥲🥲🥲 amin kuzum allah razi olsun 🤲 rabbim seninde yavrunu sag saglim kucagina almayi nasip etsin insallah 🤲🙏

Sayende o kadar güzel tatlı bir anneyle tanıştım. O yüzden kalp kırmak istemem herkesin yapısı farklı hamilelik hormonları yipratmis seni

2cocukluana_ ben de doğum ile birlikte bir operasyon geçireceğim. Aradaki duvarı alıp iki rahmi birleştirecekler.

Gebelikten önce tek tük içiyorum öyle bağımlısı değildim şimdi neredeyse 6 haftalık olucaz canım yine arada bı istiyor içime çekmeden icebilirim bı tane diye düşünüyorum 😅

dmla_ Of ağlama ama lütfen 😀 Gerçekler acıdır acıtır canım :) son kez degerli parmaklarimi kullandim senin için engellendiiiiin 😇

Burada gebeyken sigara içmeyi güzellediğinizin bilmem farkında mısınız? Gebeyken kötü beslenmek değil bakın gebeyken plasentanın süzemediği sigaradan bahsediyoruz. Alkol kullanan bir gebe görseniz kınarsınız ama burada sigarayı normalleştiriyorsunuz. Nelere sebep olabildiğini biliyor musunuz? Erken doğum riskini arttırdığını, anomalilerle doğan bebeklerin olduğunu? Yorumları okudum ve şuan hayretler içerisindeyim. Vicdanım rahat duyar kasıyorsunuz diyen hele ki. Bu yaptığınız cahillik. 2024 yılındayız elimizde telefonlar var, neyin ne olduğunu hepimiz çok iyi biliyoruz. Ve halen vicdanım rahat diyebiliyor bir hanımefendi? Şimdi gelir ‘ama benim bilmemne akrabam da içti turp gibi çocuğu var’ diyenler. Ne diyeyim ki, Allah hidayet versin.

Mrvsmt2502 vücudum ve bünyem 13 yaşından beri sigara içtiğim için artık vücut alışmış çok garip ama öyle bazı insanlarda kötü etki etmiyor hatta sigara ilaç olarak icat edildi ağız içi yaraları için tedavi amaçlı bir ürün olarak sunuldu sonra bağımlılık yarattığı için ilaç statüsünden kaldırıldı ve zararları ortaya çıkmaya başladı her ağrı kesicinin içinde uyuşturucu var şuan kullandığımız bütün ağrı kesicilerde var ciğer tomografisi atamicam sana ama tek bir leke dahi yok 17 senedir içiyorum her bünye aynı değil yararlı demiyorum tabi ki bunyeden bünyeye değişen bir şeydir diyorum bebek saglikliysa sorun yok kendine dert edinip üzmek daha zararlı sigara içen kadar içmeyen arkadaşım da var bir düşük yaptı ikinciye hamile kaldığında zaten sigara içmiyor içilen ortamda dahi bulunmadi ama bebeğinin kalbi delik doğdu iki gunlukken hastaneye yatırdilar bebeği şeker düşüklüğünden bronşit çıktı bebekte normalde sigara içen kişilerin bebekler kalbi delik veya bronşit olma ihtimali yüksek hiç içmeyen de de olabildiği gibi icendede oluyor tabi demek istediğim için icirin değil biz zaten içtiğimiz ve birakamadigimiz için vicdan azabı çekiyor kendimizi sucluyoruz siz ve sizin gibiler aferin devam et çocuğunu düşünme gibi söylemlerde bulununca daha da üzülüyoruz ve içimizde bir can var sonuçta hemde kendi canımız bizim yavrumuz kim kimin çocuğunu kendi annesinden daha iyi düşünebilir ki bünye meselesi inan hamileligimin ilk üç dört ayı hiç icmedim zaten iradeli bir insanım ve bebeğimin gelişimi geriledi günden güne boyu kısaldı hasta zannettik doktor vitamin ilaçları verdiği halde bebeğim 14 haftalıkken 10 haftalık gibi görünüyordu yaşayan benim inanıp inanmamak sana kalmış tek doktor değil 4-5 doktora gittim bunu bana söyleyen de perinatoloji bölümü riskli gebelik doktoru 5 tane icebilirsin dedi kendi doktorum iç dedi içmeye başladığımda midem bulanıyor istemiyordum üç tane felan yemeklerden sonra içiyordum toparlanmaya başladı 18 haftalıkken 5 tane içiyordum ve normale döndü haftasına uygundu şuan 29 haftalık gebeyim gunde 5-6 tane içiyorum ve bebeğim 30 haftaya uyumlu 1500 Gr yani zaten biz kendi vicdanimizla boğuşurken kadın olarak dayanismamiz lazım ben sadece yaşadığımı paylastim herkeste farklıdır benim arkadaşım iki paket içiyordu bebeği sağlıklı diye bende icicek değilim tabiki ki kendisi de bir ebe sadece bu kadar katı bakmayın olaylara olur mu anne sinir krizi geçirdiği için embriyonun beyin kanamasi geçirdiğini de biliyorum o yüzden sinir stres daha zararlı diyorum sigara içersen ilk zamanlar düşük sonrasında ağrılı doğum erken doğum geç doğum veya ölüm doğum olur bunlarda güzel şeyler değil ama sinirden dolayı anne karnındaki bebeğin beyin kanaması geçirmesi ne kadar güzel bir şey kadın kadının düşmanı olmasın istediğim iyi günler dilerim içenler olarak icmeyenleri içmeyenler de içenleri anlayamaz anlamadığı gibi yadirgamamali da lütfen 🙏

Retjza
          Ben içmemem bebeğimi kendi zevkimdem daha çok seviyorum😌

zmrkrblt hemen hemen tüm tanıdığım gebeler içiyor yapacak bisey yok stres yapmamaya çalışın

Mrvsmt2502 Tabii ya. Doğru söylüyorsunuz. Ne de olda insancıklar bırakamıyormuş. Ne var kiymiş vicdancıkları da rahatmış. Ne olurmuş sanki anaları da sigara içe içe dünyaya getirmiş bunları 😂

Retjza sigara içmeyip kalbi delik doğanlarda var unutulmamalı ama sifara içenlerin sapasağlam doğuyor 😂

Sigarayı bıraktığım için bebeğin gelişimi durdu, doktor içmeye başla dedi bebeğimin gelişimi düzeldi😂 bu yoruma çok güldüm🫶🏻🙏🏻 gerçekten bırakmak çok zor bazı kişiler için ancak bırakamıyorum hatamın farkındayım denemeye devam edeceğim demek çok zor olmamalı. Kötü olduğu kesin bir şeyi savunmaya gerek yok, inşallah herkes kendinde bu gücü bulur. Meditasyon öneririm tüm annelere, ben de yapmaya çalışıyorum. Tüm vücut hem stresten hem zararlı şeylere olan ihtiyaçtan arınıyor🙏🏻🙏🏻

Ne anneler var gördünüz mü işleri güçleri yargı dağıtmak sanki bi onlar anne olmuş şu dünyada. Anneler yargılamaz zaten önce bunu anlamaları lazım. Bende 27 haftalığım içiyorum yıllardır bırakamadım malesef. Gönül ister ki içmeyeyim ama elde olmuyor malesef bazı şeyler