onelastgoodbyy şuraya bir tane geçerliliği olan onaylanmış araştırmanin sonuçlarını atsın, makale atsın özür dileyeceğim ama muhtemelen atamayacak, girip herkesin kafasına göre birseyler yazabildigi wikipedia linki atabilir ancak ya da belki seda sayanin programinda canan karatayın olduğu bölümün linki

Yaptırmayacaksanız yaptırmayın. 1 hafta öncesine kadar çok kararsız kaldım ben de ama kimseye bir şeyi dikte eder tarzda konuşmaya gerek yok. bu kadar ikiye bölünmüş madem bırakın o ikilikten birini insanlar kendileri tercih etsin. Adeta yaptırmamaya karar verip yandaş aramak için attığınız bir post…

Asasasas haha kızım dur önceki postlarıma bak.. ben glukoz içeceğinden bahsetmiyorum, şeker hastalığının zararını savunuyorum..
    Sende hatlar karışmış galiba

4peynirlipizza ben de ayni şekilde mahkeme kararı linki istedim Google da var demişti. Ben arastirdigimda o kararın hiç öyle yüklemeye yönelik olmadığını söyledim. Karar tamamen ifade özgürlüğü ile alakalı idi. O da ısrarla hayır Google da var dedi ama atamadı bir türlü nedense 😂😂 insanlar inanmak istediğine inanıyor delinin biri bi taş atıyor hadi bakalım arkasından. Şekerin ne kadar tehlikeli bir hastalık olduğunu bilmiyorlar. İçeceği içtiği için şeker hastası olduğunu düşünen bile var ayyy bayilasim geldi 😂😂

arzuiv Şekerli beslenmiyorsanız şekerinizi yükseltme riskiniz çok düşüktür. Bu iyi bir şey. Şeker yükleme konusunda dediğiniz gibi çok farklı fikirler var, ancak tıpta bu fark sadece şeker yüklemesi konusunda değil. Birinin ak dediğine diğer doktor kara diyor. Misal aşılar da tartışma konusu. En basitinden bebeğin ağzında çıkan pamukçuk için doktorum bana karbonatlı su önerdi, başka bir doktor kesinlikle yapma diyor. Ne yapacağız bu durumda. Sağdan soldan makale okuyarak teorik olarak doktor gibi bilgi edindik diyelim. Bunun uygulama, tecrübe kısmı ne olacak. Çoğumuz işimize geldiğine inanıyor, onu uyguluyoruz. Canan Karatay çayınıza tereyağı koyun diyor diye çayıma tereyağı koymam mesela. Allah hepimize doğru kararlar aldırsın. İşimiz zor.

4peynirlipizza evet kesinlikle herkes öyle bir havada ki makale okumuşlarmis. Makalenin ne olduğunu biliyorlar mı, nereden okudular acaba bize de atin aydınlatın diyoruz cevap yok. Yazık milletin vebaline giriyorlar anca böyle iddiayla açtıkları post ile.

58damla58 ay simdi anldım kusura bakmayın benım yegeım sekerden ölü dogum yaptı allah korusun cümle meleklerımızı şeker benım cizgim yanlıs anlamıısm 😔

Celiktss ya biz aynı şeyi savunuyormuşuz 😂 ben sizi siz benim düşüncemi bilmiyormuşsunuz 🤗💕 yanlış anlamışız yani pardon 🤗

arzuiv sanki bebeğe damar yolundan şeker veriyorlar öyle bir yazmışsınız ki. Verdikleri şeker ile insanların gün içinde yediği hatta ve hatta doktorda sıra beklerken bebek kıpırdasın diye yediği çikolata içtiği meyve suyundan farkı var mı?

Glütensiz ve şekersiz beslenmeniz çok güzel ama şeker yükleme testinin sadece vücuda şeker alımı olmadığını umarım anlarsınız.

heavenplease 10 kaşık pirinç pilavına eşdeğer o şeker miktarı..
              Bide şey diyenler var.. e o zaman neden baklava vermiyolar. 😀 emredersiniz açık büfe tatlı menüsünden seçtirsinler😀

Srdm beni takip eden hemşireye sordum 1 dilim baklavadan alıyorsun zaten o şekeri hergün vücüdun üretiyorsa bebegine zarar veriyorsan bilirsen önlem alırsın sen karar ver ben kendim yaptırdım dedi