Celiktss cahillik. Başka bir şey değil.
CANAN KARATAY ŞEKER YÜKLEME YAPMAYIN DIYOR!!!
_yasemin_ bebekte kalbi delik olursa ameliyatina kalp doktoru girer, yetiskin bir insanda da kalpte bir sey olursa kalp doktoru ilgilenir. Bunun ne gebelikle ne şeker yüklemesiyle ne kadin dogum, jinekoloji gibi koca bir tıp alaniyla alakasi var verdigin örnek bile o kadar absürt ki? Kalp doktoru dogum yaptirabiliyor mu peki? Hayır degil mi? Down sendromu var mi yada herhangi bir bebekteki hastaliklara kim bakiyor kalp doktoru mu? Kadin dogumcu mu? Canan karatay ne zamandan beri kadin dogum, riskli gebelik vs alanlarinda master yapti da hamile kadinlara şeker yüklemesi yaptirmayin gibi bir sey söyleyebiliyor?
Canan karatayın bunu söyledigi için ceza aldigini da bilmezsiniz simdi. Bir konuda bilgili olmak her konuda yorum yapabilmek degildir. Iste simdi diyorum canan karatay kim ki gebelik hakkinda konuşabilsin?
https://www.google.com/amp/s/mhthayat.haberturk.com/yasam/guncel/haber-amp/1053168-canan-karatay-ceza-aldi
Kkzm @yasminnnnnnn hanımın postunu okuyun yakını bebeğini kaybetmiş şwker yüzünden bi de hala şker yüklemesi yaptırmayın yazıyorsunuz işinize bakın ya bana laf etme hakkınız yok kendi bedeninize ne yaparsanız yapın
Kkzm çevremde iyi ki sizin gibi insanlar yok şuan buna şükrediyorum insallah da olmaz zihniyetinizden nefret ettim sakın doktora gitmeyin yeni yeni adetler gidin kocakarı ilaçları kullanın
_yasemin_ şeker yüklemesi yaptırın diyenleri de wikipedyadan bakıp bilmişlik taslayın bunların eğitimi neymiş inanmayın deyin o zaman onların başarıları nedense umrunuzda olmuyor canan karatayın vikipedyasını kopyalamak işinize geliyor sanırım
Deletedmom_2 yalan haber yazar 😁şeker yüklemesi yaptırmamızı isteyen dış güçlerin oyunu bu haber onlara göre istediğiniz kadar çabalayın sizi dinlemeyecek
Zynpbr00
Bişey sorucam bu yüklemeyi yaptırmak zorunlu mu? Çünkü bnim ablam yaptırdı doğumdan sonra yiğenim küçük yaşta şeker hastalığına yakalandı. Annem de bna kesinlikle yaptırmamam gerektiğini söyledi. Kuzenim de hemşire bnim oda 2 çocuğunda da yaptırmamış doğumdan sonra çocuğun şeker konusunda sağlık problemleri olabileceğini söyledi. Kafam çok karıştı şuan
Soruyorumm ay dedim noluyo 🤣🤣🤣🤣🤣🤣 neyseki ironiymis kalbime indiriyodun
Deletedmom_2 hahahha 😁😁😁
Kkzm bunu yazmaya gelmiştim, yazmışsın. Gidiyorum 🤣 kurtlu elma yiyin demekteki amacını anlamamak için 5 yaşında falan olmak lazım. Börtü böcek bile ilacın zehirin olduğu elmaya gitmiyor, onun gittiği elma temiz elmadır demek istiyor. Tövbe tövbe 😁
arzuiv
Amann yorumlar çok sert… Tabi ki herkesin kendi tercihi. Ama şeker yüklemesinin iki dilim baklava yok çikolata bilmem ne gibi falan olduğunu düşünmüyorum çok çok tatlı tüketmeyen biri olarak ilk gebeliğimde baygınlık geçirdim. Her bünye kaldırmıyor.
Bir de şeker yüklemesi şeker olup olmadığını bildiriyor. Şekeri veya olası riski önlemiyor yani. Çıkan sonuç yüksekse değerinizi göre perhiz daha da ciddiyse ilaç veya insülin iğnesi öneriliyor. Ben bu gebeliğimde perhiz genel olarak dikkat etmek kaydıyla olası ileri düzey durumlar için açlık tokluk ve 3 aylık şeker baktırdım. İlk gebeliğimde şeker yüklemesinin beni ve bebeği çok zorlamış olması, bir hafta sonrasında suyumun gelişini Doçent bir Doktor’un yüklemeye bağlı olabileceğini düşünmesi sebepleri ile tekrar riske girmek istemedim. Yükleme yapıp bazı şeylerin önüne geçenler de vardır tabi muhakkak.
Deletedmom_2 Dikkat çekmek istediğim hususta bu işte.
Nasıl ki Aynı mesleği icra ettiği halde Branşı olmayan biri için gebelik takibi yapmak söz konusu değilse Akademik geçmişi olmayan birinin de kendini kanıtlamış bir profesörü hafife alması söz konusu olamaz.. kaldı ki hoca zaten savunduğu tezini (kendi alanında) yaptığı araştırmalar neticesinde hazırlamış..İnsan sağlığıyla ilgilenmeyen uzaktan yakından tıpla alakası olmayan biri bu savunmayı yapmış gibi konuşuyorsunuz. Konu Anne bebek değil konu insan sağlığı.. Hocanın zararını iddia ettiği uygulamanın gebelere yapılıyor olması olayı genel insan sağlığından uzaklaştırmıyor.. Hafife alınma sebebi Anne bebek ikilemine yoğunlaşılmasından dolayıysa (kalp doktoru olmadığı halde) uygulamayı önermeyen (doğum doktorları) da var.. buna ne diyeceğiz o doktorlarıda mı hafife almalıyız? Ya da şikayet edersek tavsiye etmeyen doğum doktorları da mı ceza alır?
Yineliyorum mevzu Anne bebek değil insan sağlığı ve her eleştiriyi herkes herkese yapamaz.
Hele ki Ömrünü insan sağlığına/hayatına adamış birilerini görüşü uymadı diye klavye delikanlılığı yaparak o da kimmiş diyerek eleştirmek hadsizce ve acımasızca..
Soruyorumm yazılarımı dikkatli okusaydınız bu yorumu yapmazdınız. Her konuda ve alanda olduğu gibi bu konuda da ikiye bölünmüşlük var uygulamayı tavsiye eden doğum doktoru olduğu gibi tavsiye etmeyen doğum doktoru da var ve Nasıl ki tavsiye etmeyen kötü Ya da iyi olmuyorsa, tavsiye eden de iyi Ya da kötüdür diyemeyiz bunun yorumunu yaparak doktoru eleştirmek bize düşmez. Ömrünü tıp fakültelerinde geçirmiş yıllarca insan sağlığı adına çalışmalar yapmış dirsek çürütmüş hiç bir doktoru eleştirme hakkına sahip değiliz. Hangisinin dedikleri uygun geliyorsa o yapılır. Edene de etmeyene de saygım var.. Ben uygulama faydalı ya da zararlıdır-ı tartışmıyorum. Benim eleştirdiğim şey hiç bir akademik geçmişi olmayan birinin görüşü uymuyor diye profesörü hafife alması.. mevzu bundan ibaret..
- Düzenlendi
_yasemin_ kusura bakmada birisi kadin dogum doktoru, digeri kalp doktoru. Hala anlamak istemiyorsun ama diger kadin dogum doktorlarina ne dersiniz peki diyorsun, kendi branşinda, alanınin egitimini görmüş bir doktor oldugu icin dikkate alirim. Her konuda bilgisi olmadan açiklamasi olan bir kalp doktorunu kaale almam.
Şeker yüklemesinin ne kalple bir ilgisi var, ne canan karatayin anne karnindaki fetüs hakkinda bir bilgisi var. Genel tıp alanina girmiyor şeker yüklemesi. O zaman saglik ocagindaki doktor da seker yüklemesi hakkinda atıp tutsun, kulak burun boğazcı da yorum yapsin şeker yüklemesine. Genel tıp ne alaka? Gebelikte yapılan bir testin fetüse etkisi vardır demek genel tıp değil, uzmanlık gerektirir. Bu yüzden 15 gün mesleğinden men edildi. Hic bir doktor da şeker yüklemesi gereksiz bebegi tehlikeye atar demez, kişiye bağli olarak önermeyebilir. Buna da kadin dogum doktoru, perinatolog karar verir. Doktorlar ne kadar tepki gösterdi bu açiklamasina. Oldu genel tip adi altinda kulak burun boğazcilar, anjiyo olmayin kalp zarar goruyor desin, kalp doktorlari seker yüklemesi bebegi zehirliyor desin, beyin cerrahları da romatizma diye bir hastalik yoktur bilmemne ilacini kullanmayin desin. Açiklamasi yuzunden mesleginden 15 gün men edilmiş bir kadini bu açiklamasi uzerinden savundugunuza göre istanbul tabiler odasi, Türk Jinekoloji ve Obstetrik Derneği, ve mahkeme de sanirim sizi dinlemeli. “GENEL TIP” Adı altina girmeli hatta anne ve fetüs sagligi icin yapilan testler.
arzuiv 25. Haftamda suyum fazla olduğu için doktorum test yapmamı istemişti yaptım şekerim çıkmadı çok şükür. Ama şimdiye kadar bi sıkıntı da yaşamadım şimdi 34+5im bebeğim de gayet iyi. Kaç doktora sorduysam o şeker yüklemesinin 2 dilim baklavayla eşdeğer olduğunu söyledi. Bu arada ben meyve çok tüketiyordum bu yüzden de şeker olabileceğinden şüphelenmiştik. Yani öyle ya da böyle tüketiyoruz şekeri 🤷🏼♀️
- Düzenlendi
_yasemin_ asil ben merak ediyorum canan karatay seker yüklemesini önermiyor dediginizde kadin dogumcunuz ne diyecek. Çok yürekliysen ben canan karatayi dinliyorum de doktoruna olur mu. Aaaa çok iyi bir kadin dogumcu mu diyecek. Neymis kadin dogumcularin bazilari da onermiyormus. Yüzde 99 u öneriyor ve bu kişiye bagli bir sey kimse cikip da sacma sapan seker yuklemesi yaptiran bebegi zehirler diyip sonra meslekten men edilmiyor. Kendi branşinda eğitim almiş kadin dogum doktorlugu yapan bunun için uzmanlik egitimi almiş bir insanın bana bir seyi söylemesi ile kalp doktorundan gebelik haklinda tavsiye almak bir degil. Bakkal şeker yüklemesi bebegi zehirliyor desin ben de sana ama bakkal da bazi doktorlarin soyledigini soyluyor buna ne diyiceksin diye sorayim? 🤦♀️ of neyse anlayacagini sanmiyorum da baskalari okusun bilgi edinsin diye yaziyorum. Dizin agridiginda gögüs hastaliklarina git “genel tıp” diye her doktor her istedigini soyleyebiliyormus sana göre. Sana verecegim son cevap da bu aşırı komiksin çünkü
MinnieMouse cahille laf yarışına girilmiyor gidelim burdan :))
Deletedmom_2 evet siz gülün diye söyledim güldüğünüz için teşekkür ederim
Soruyorumm nefret ettiğiniz için ağlıyorum şu an