_yasemin_ Saf glikoz veriliyor çünkü insanlar kendini rahatlatıyor baklava vs diye o zaman 1 bardak kola içirsinler ama o iş öyle değil tabiki 😂

arzuiv ben yaptırmadım doktorum yaptır dese yaptırırdım ama gerek görmedi insallahda bi sıkıntı yoktur doğumuma da az kaldı

arzuiv Canan Karatay kim Allah aşkına ya siz bebeklerinizin nasıl bir tehlike ile karşı karşıya olduğunun bilincinde değilseniz bu sizin probleminiz istediğiniz kadar düzgün beslenin gebelik şekeri çıktı mı çıkacak ki varsa bilmezsen en iyi ihtimalle doğum şekline en kötü ihtimalle ani bebek ölümüne yol açacaktır buyur Canan hocanı dinle ve yaptırma sen araştırırken yeterince araştırmamışsın biraz az kalmış araştırman

arzuiv zayıfım şeker hamur tatlı agzma koymam ailemde yok şeker ama şeker çıktı diyetle ilerledim kesınlıkle yapılmalı bence

arzuiv zaten annede herhangi Bi sıkıntı yoksa şeker kilo alımı hızlıgi tansiyon vs yapmak zorunda degilsiniz birsey çıkmaz falan diyorlar .o yüzden bende yapmamıştım .gerek de duymadı doktor istersen yap dedi .ama mesela ikili üçlü testleri kesin istemişti benden .gerekli olanı da olmayanı da söylüyordu

arzuiv ben de yaptırmak istemiyodum. Doktorum da kan tahlili sonuçlarına göre yaparım ya da yapmam demişti. Sonuçların gayet iyi gelince gerek görmüyorum dedi ve şeker yüklemesi yapmadık. Dediğiniz doğru doktorlar ikiye bölünmüş durumda. Ben de 38. Haftamdayım çok şükür bir sorun olmadı.

arzuiv şeker yükleme testi bir kere olan bir şey ve o bir anlık midede öğütülecek bir şey ki hepsi işlemiyor bile bebeğe.. yani vücudun tolere edebileceği bir durum.. iki gün olur üç gün olur sürekli aynı etkene maruz kalırız o başka.. ama bu bir kere yanlış ilacı içmek gibi bir şey.. vücut onu tolere edebiliyor ve bebeğe içtiğimizin tamamı da gitmiyor yani.. birkaç saate çoğu vücuttan atılıyor zaten.. ki şeker yüklemesinin bir zararı olsa çoktan duyulurdu.. ne gibi zararları varmış mesela biliyor musunuz?

arzuiv valla ben iki gebelik geçirdim ikisinde de 26 haftada yaptırdım hbişey de olmadı tatlı da yedim hamurda şekerde

Asasasas bugün sonuçları alır almaz doktorumun ilk söylediği şey bebeği riske atamam sonun ya erken doğum ya ölü doğum olur.. bu kadar ciddi bişey için bebeğini riske atmak isteyen buyursun atsın
        Ama başkasının aklını çelmeye çalışmasın.

Kaç makale okudunuz bu konuyla ilgili? Kayda değer bir araştırmanın linkini atabilir misiniz?Ingilizceniz var mı çünkü türkçe kaynaklar sınırlı çoğu zaman, translate ile de olacak iş değil. Bu doktorlar en az 6 sene bu isin egitimini alıyor öyle meslege basladım deyip bırakamiyorlar da sürekli kendilerini gelistirmek zorunda oldukları bir alan tıp. Ve siz kendi çapınızda yaptıgınız araştırmayla ve bir tane program program gezen bir medya figürünü mü referans göstererek insanları korkutuyorsunuz. Evet yaptıgınız basbayagı korkutmak hamilelik sürecinde herkes herseyden etkileniyor çünkü kendimden biliyorum. Bazıları da doktorum önermedi evet demekki zararlı yaziyor e demekki riskli grupta degilsiniz hanımlar, risk görmedigi testi zararli oldugu için degil gerek görmedigi için yapmiyorlar. Ben de eger ailemde herkes de şeker var demeseydim bana da gerek görmezdi, suyum gelisimi her sey yolunda. Size de gerek yok evet o sekilde besleniyorsanız ne mutlu size ama bence ifadesini bile eklemeden direkt cok tehlikeliii yazarak insanları yanlış yönlendiriyorsunuz. Yapmayın.

En güldügüm kısım da tıp dünyasının bu konuda ikiye bölündüğü kısım. Hangi tıp dunyasi o biz bilmiyoruz doktorlar dizisindeki tıp dünyası falan mı çünkü senelerdir gerekli görülen her hamileye onerilen bir test bu.

Asasasas şaka yapıyosun heralde? Kaç arkadaşım var şeker hastalığı yüzünden suyu fazla olup bebeğini kaybeden.. aşırı kilolu bebek doğuran…sezaryen ameliyat müdahalesi olan…nasıl kanıtla ya şaka mısınız harbi?

iki gözümün çiçeği de herşeye yasak diyor😬
              valla ne desem bilemedim 🤷🏼‍♀️

onelastgoodbyy şuraya bir tane geçerliliği olan onaylanmış araştırmanin sonuçlarını atsın, makale atsın özür dileyeceğim ama muhtemelen atamayacak, girip herkesin kafasına göre birseyler yazabildigi wikipedia linki atabilir ancak ya da belki seda sayanin programinda canan karatayın olduğu bölümün linki

Yaptırmayacaksanız yaptırmayın. 1 hafta öncesine kadar çok kararsız kaldım ben de ama kimseye bir şeyi dikte eder tarzda konuşmaya gerek yok. bu kadar ikiye bölünmüş madem bırakın o ikilikten birini insanlar kendileri tercih etsin. Adeta yaptırmamaya karar verip yandaş aramak için attığınız bir post…

Asasasas haha kızım dur önceki postlarıma bak.. ben glukoz içeceğinden bahsetmiyorum, şeker hastalığının zararını savunuyorum..
                  Sende hatlar karışmış galiba

4peynirlipizza ben de ayni şekilde mahkeme kararı linki istedim Google da var demişti. Ben arastirdigimda o kararın hiç öyle yüklemeye yönelik olmadığını söyledim. Karar tamamen ifade özgürlüğü ile alakalı idi. O da ısrarla hayır Google da var dedi ama atamadı bir türlü nedense 😂😂 insanlar inanmak istediğine inanıyor delinin biri bi taş atıyor hadi bakalım arkasından. Şekerin ne kadar tehlikeli bir hastalık olduğunu bilmiyorlar. İçeceği içtiği için şeker hastası olduğunu düşünen bile var ayyy bayilasim geldi 😂😂