Bebeğin hicbir organı tam anlamıyla gelişimini tamamlamış. Ve o bebeklere şeker yükleme çok tehlikeli. Ben yapmadım. Çok araştırdım. Tip dünyası bu konuda ikiye bölünmüş. Ben zaten glutensiz ve şekersiz besleniyorum. Hamileligimde hiç hamur ve şeker tatlı yemedim. 38 haftadayım. Şeker yüklediniz mi? Ne düşünüyorsunuz?
CANAN KARATAY ŞEKER YÜKLEME YAPMAYIN DIYOR!!!
arzuiv canan karatay kalp doktorudur ve benim gebelik takibimi o yapmadığı için dedikleri umrumda değildir kurtlu elma yiyin diyo yiyor musunuz doktorum istedi yaptırdım güvenmediğim doktorla zaten yola devam etmem tıp dünyasının ikiye ayrıldıgı da yok bi deli bi kuyuya taş atıyor kırk akıllı çıkaramıyor durum bu herkesin kendi bedeni kendi kararıdır saygı duyarım ama kimseye yaptırma diyip anne karnında annesinde gebelik şekeri olan bir bebeğin mebalini üstüme alamam
arzuiv ben yapılması gerektiğini düşünüyorum ki iki farklı doktora gidiyorum onlarda yapalım dedi
Hiç mi canınız iki dilim baklava yemek istemedi yemediniz içtiğiniz içecek 500 ml ice tea vs den farksız zararlı olacağını düşünmüyorum aksine yaptırmamak zararlı şekeri olan ve sizin gibi olmayıp tatlıya düşkün olan anneler olabilir onlar için şekeri olup olmadığını bilmek daha faydalı diye düşünüyorum
arzuiv Benim doktorum da gerek yok dedi yapmayalım dedi açlık şekerine bakalım gerek kalırsa şeker yükleme yapalım dedi iyi ki de öyle yapmışız
- Düzenlendi
şekerli şeyleri,hamur işlerini hiç sevmem çook nadir tüketirim. buna rağmen yüklemeden sonra tokluk şekerim 161 çıktı. demem o ki yediklerinizle ilgili değil o iş.
arzuiv İlk bebeğimde yaptirdim ikincisinde yaptırmadım şeker yüklemesi beni fena etmişti ikincide cesaret edemedim beslenmeme dikkat ettim
arzuiv genel olarak yapılmaması demek yanlış olur. Evet bende yaptırma taraftarı değilim ama genetik şeker hastalığı olan ailelerde kesinlikle yaptırılması gerekiyor zaten kişinin kendi doktoru yönlendiriyor herkes kendi doktorunu dinlenmeli.
Soruyorumm size tamamen katılıyorum çok tehlikeli diyerek o bebelerin vebaline giriliyor Bencede kadın doğum doktorları internet kadar bilmiyor Canan Karatay da bu kadar güvenilecek bir dr u tartışılır
arzuiv yaptırmayı düşünüyorum.
[silindi]
arzuiv almanyadayım ve şeker yüklemesi yapmadım ,kan şekerime bakıp şekerim olduğu söylendi ve doğum yaptıktan 3 ay sonra bana o içecekten içirip bakıcakmış bilmiyorum türkiyede nasıl sistem ve böyle sağlık konularında fikir belirtmemek istiyorum
- Düzenlendi
arzuiv bir tanıdığım şekerden 30 haftalık bebeğini kaybetti. Şakaya gelecek bir durum değil. Alt tarafı içilen şey 2 dilim baklavaya eş değer
Benim anlamadığım inanmayan yaptırmasın sonuçlarına kendi katlansın da, neden gereksiz/yaptırmayın/vs diye kötülüyolar..
Kime ne ya yaptırırım yaptırmam.. sen yaptırmadın diye ben neden yaptırmıyorum.. ünlü tıp bilgini falan gibi herkes her konuda bi tez atıyor ortaya..
Bugün yaptırdım, normalde çok çok iyi olan şekerim çok yüksek çıktı… hem de açlık çok yüksek çıktı. Bebeğimi düşündüğüm için sağlıklı beslenerek ,takipli ilerleyeceğim. Bebeğe de bana da bi zararı yok sağlıklı beslenmemin!!
Ben 3 doktora gittim üçüde sorun olmayacağını söyledi. Tatlı yemiyorum ama meyve, dondurma, makarna, pilav vs seyler yiyorum onların içindede seker var sonuçta. Herseyi yerken acaba seker sorunum var mı diye tedirgin olmaktansa yaptırmayı tercih ettim. Çok şükür sekerim yok Herseyi istediğim gibi gönül rahatlığıyla yiyorum içiyorum aklıma yerken hiçbir kötü düşünce gelmiyor.
İki gebeliğimde de yaptırmadım
Doktorum açlık ve tokluk tahlili istedi benden, normal sınırlarda çıkınca yükleme yapmaya gerek yok takipte kalalım dedi
Yani isterseniz yaptırmayın isterseniz yaptırın ama hiç mi çikolata vs yemediniz kardeşim niye insanları etkiliyorsunuz doktorunuz ne derse onu yapın doktorunuza guvenmiyorsaniz da bence başka doktora gitmelisiniz