2gebe kimseye kırıcı bir şey yazdığımı düşünmüyorum ben yaptırmadım diye post açıyorsanız bence niyet ortadadır ben yaptırmadım siz yaptırın mı demek istemiş de ben yanlış anlamışım ben şeker yüklemesi yaptırınca post açtım mı ben yaptırdım canan karatayı dinlemeyin diye böyle bir post açsam benim de ordaki niyetimin insanlara şeker yüklemesi yaptırın demek oldugunu anlar insanlar .

Eskiden ultrasonda yokmuş 9 ay bakmayıverin o zaman cinsiyeti dogunca ögreniyorlarmış öyle yapın. Eskiden forum mu vardı eşe dosta sorun işte kafanıza takılanı 😀 bilim bu yerinde sayar mı insan olduğu sürece gelişmeye devam edecek siz en iyisi evde ebeyle doğurun, en doğalı miss para tuzagı da degil

arzuiv gebelik şekeri beslenme tarzıyla yada ailede genetik bulunan diyabet tanısıyla paralellik gösteren bir durum değildir. Plesantadaki akış ve amniyon sıvısı ile ilgilidir daha çok. Ailede 3kuşak şeker hastalığı bulunan gebelerde, gebelik şekeri gözlenmezken tam tersi hiçbir belirti olmadan bahsettiğiniz tarz beslenen gebelerde de şeker çıkabiliyor.. bunun gercekten bir matematiği yok.. bu nedenle yaptırmak yada yaptırmamak gerekli/gereksiz - tehlikeli/tehlikesiz diyebilmek çoook büyük vebal.. herkesin aklı da vicdanı da kendine.. özellikle canan karatayın 😬🙃

Biroglanannesiii Canan Karatay kim mi?????
1967 yılında istanbul üniversitesi tıp fakültesi’nden mezun..ingiliz hükümeti bursu ile liverpool regional cardiac center’da kardiyoloji alanında uzmanlık eğitimine başladı. 1974-1976 yılları arasında istanbul üniversitesi tedavi kliniği’nde baş asistan olarak çalıştı.bu sırada Türkiye’de bir kardiyolog olarak (cerrahi yardım almaksızın) bir ilki gerçekleştirdi. kalıcı ve geçici kalp pili implantasyonu tekniğini başarıyla uyguladı. koroner yoğun bakım’da ‘vena subklavya ponksiyon’ tekniğini yerleştirdi.1976-1978 yılları arasında, güney afrika cape town üniversitesi groote schuur hastanesi’nde, dünyada ilk kez kalp nakli ameliyatını gerçekleştirmiş olan christian barnarnd’ın ekibinde çalıştı. doçentlik tezini kalp nakli yapılmış hastalar üzerinde gerçekleştirdi. 1979 yılında doçent oldu. İstanbul üniversitesi kardiyoloji enstitüsü’nde, cape town’da eğitimini görmüş olduğu (şu anda ülkemizde yaygın bir şekilde uygulanmakta olan) ‘femoral arter’ yolu kullanılarak yapılan koroner anjiyografi tekniğini (judgkin tekniği) yine ilk kez ülkemizde uyguladı ve bu uygulamayı ülkemize yerleştirdi. 1987-1995 yılları arasında state university of new york health science’de kalp hastalıkları alanlarında araştırmalar yaptı.1995-1997 yılları arasında gaziantep ve istanbul’daki birçok özel hastanede, ‘koroner yoğun bakım’ ve ’koroner anjiyografi laboratuvarları’nı kurdu.
1997-2002 yılları arasında yeditepe üniversitesi tıp fakültesi, 2002-2006 yılları arasında da kadir has üniversitesi tıp fakültesi’nde öğretim üyesi olarak görev yaptı.2006-2010 yılları arasında türkiye’de ilk ve tek sağlık üniversitesi olan istanbul bilim üniversitesi’nde rektörlük yaptı. halen istanbul bilim üniversitesi tıp fakültesi’nde, iç hastalıkları ve kardiyoloji ana bilim dalları’nda öğretim üyesi olarak çalışmaktadır."
kendisi hakkında abuk subuk yorumlar yapmadan önce elimizi yüzümüzü yıkayalım, kendimize gelelim… yaZmış biri.

arzuiv şarlatan bence. Tıp dünyası da ikiye bölünmüş değil %99 yaptırın diyor. Delirmiş ve ilgi çekmeye çalışıyor o kadın. Kitabının birini başka bir bilim insanı inceledi atıfları, kaynakları yetersiz ve saçma sapandı. Böyle medya ile zehirlenmiş ünlü psikozuna girmiş insanların peşine takılmamak lazım

Kkzm doktora da gitme sen kardeş eskiden doktor mu vardı tarlada doğuruyorlardı, hatta bir sürü bebek ve anne ölüyordu

Deletedmom_2 kadın doğum uzmanı gebeliği takip eder doğumunu yaptırır herhangi bi anormallik varsa gelişim ölçüm vs bununla ilgilenir… kalbi delik olan bir bebeği takip ettiği için doğum doktoru ameliyat etmez mesela.. lafı anlamak istediğiniz yerden yorumladığınızda komik oluyorsunuz. Canan Karatay kim ki yaaa diyerek hafife aldığınız kadının akedemik hayatı ortada ve insan hayatının idamesi için mühim olan bir dalda profesör…gebelikte de yaptırılan şeker yüklemelerinin araştırmalarına göre zararından bahsetmiş naçizane bebeğe ve kişiye olan zararını dile getirmiş bunda yadırganacak veya hekimliğini hafife alacak ne var pardon? . Kaldı ki kadın doğum uzmanlarından da bu olayı gereksiz görüp danışanlarına önermeyeler var bunlar için ne diyorsunuz? Bizi takip edenlerde hekim miiii yaaaa mı demeliyiz önermediği için Ya da beyin cerrahına mı yönelmeliyiz..? Her dalda kendi tezini savunan kişiler vardır ve olacaklar.. Bu olayda da yüklemeyi önermeyen doktorlar kötü , önerenler iyi olmadığı gibi önerenler kötü önermeyenler iyi değildir.. en nihayetinde herkes mantığına uyanı aklına yatanı yapar.

arzuiv bende yaptırmadım .ilkinde yaptırmıştım.2. de kısaca uyandım diyelim 😁 ilkinde olan hicbirseyi bunda yapmadım ve yaptirmicam .

_yasemin_ birincisi ben canan karatay kim yaa demedim, alaninda basarili olabilir ama gebelik alaninda veya bununla ilgili ne bir egitimi var ne de bir çalişmasi bunu kabul etmemen çok komik. Kadin dogum alanini, bu kadar küçümsemen de ayri komik

Kadın Hastalıkları ve Doğum Nedir?Kadın hastalıkları ve kadın üreme organ yapıları ile ilgilenen Kadın Hastalıkları ve Doğum uzmanlık alanı, bir tıp dalı olan “Jinekoloji ve Obstetrik” branşını ifade etmektedir. Jinekoloji; rahim, rahim ağzı, vajina, vulva, tüpler gibi kadın üreme organlarına ait her türlü hastalığın teşhis ve tedavisi, Obstetrik kısım ise, gebelik takibi ve gebelik sorunlarının giderilmesi ile ilgilenmektedir. Ayrıca kadın kısırlığı probleminin teşhisi , rahim filmi çekimi, yumurta takibi , aşılama ve tüp bebek yöntemleri aracılığı ile tedavisi yine bu bölümün ilgi alanına girmektedir.Kadın Hastalıkları ve Doğum bölümü, kadın hastalıkları ve gebelik dışında, pediatrik - ergen jinekolojisi, jinekolojik kanserler, ürojinekoloji, üreme sağlığı, yüksek riskli gebeliklerin takibi, cinsel fonksiyon bozuklukları, menapoz, jinekolojik operasyonlar gibi konularda modern tıbbın tüm olanakları ile hizmet veren bir bölümdür
      Öyle bir yazmişsin ki asiri komik koskoca bilim tıp alani boşu boşuna bir kalp cerrahı daha iyi bilir demi kadin dogumculardan?
      Siz o zaman kalp doktoruna gidin canan karatay gibi çok basarili kalp doktorlari var onlar ilgilensin.
      Zaten bu gebelik sekeri, kisirlik, rahim hastaliklari, dogum komplikasyonlari falan hep kalp alaninin uzmanlik alani, bu konudaki makale ve arastirmalari da kalp doktorlari yaziyor degil mi?
      Bence siz çarpıtmayin konuyu çok komik

_yasemin_ bebekte kalbi delik olursa ameliyatina kalp doktoru girer, yetiskin bir insanda da kalpte bir sey olursa kalp doktoru ilgilenir. Bunun ne gebelikle ne şeker yüklemesiyle ne kadin dogum, jinekoloji gibi koca bir tıp alaniyla alakasi var verdigin örnek bile o kadar absürt ki? Kalp doktoru dogum yaptirabiliyor mu peki? Hayır degil mi? Down sendromu var mi yada herhangi bir bebekteki hastaliklara kim bakiyor kalp doktoru mu? Kadin dogumcu mu? Canan karatay ne zamandan beri kadin dogum, riskli gebelik vs alanlarinda master yapti da hamile kadinlara şeker yüklemesi yaptirmayin gibi bir sey söyleyebiliyor?
      Canan karatayın bunu söyledigi için ceza aldigini da bilmezsiniz simdi. Bir konuda bilgili olmak her konuda yorum yapabilmek degildir. Iste simdi diyorum canan karatay kim ki gebelik hakkinda konuşabilsin?
      https://www.google.com/amp/s/mhthayat.haberturk.com/yasam/guncel/haber-amp/1053168-canan-karatay-ceza-aldi

Kkzm @yasminnnnnnn hanımın postunu okuyun yakını bebeğini kaybetmiş şwker yüzünden bi de hala şker yüklemesi yaptırmayın yazıyorsunuz işinize bakın ya bana laf etme hakkınız yok kendi bedeninize ne yaparsanız yapın

Kkzm çevremde iyi ki sizin gibi insanlar yok şuan buna şükrediyorum insallah da olmaz zihniyetinizden nefret ettim sakın doktora gitmeyin yeni yeni adetler gidin kocakarı ilaçları kullanın

arzuiv ben hamile değilim ama yaptırmayı düşünmüyorum öyle bir şey olduğunda şeker tatlı yemeyi çok seviyorum ama naparım bilemiyorum

_yasemin_ şeker yüklemesi yaptırın diyenleri de wikipedyadan bakıp bilmişlik taslayın bunların eğitimi neymiş inanmayın deyin o zaman onların başarıları nedense umrunuzda olmuyor canan karatayın vikipedyasını kopyalamak işinize geliyor sanırım

Deletedmom_2 yalan haber yazar 😁şeker yüklemesi yaptırmamızı isteyen dış güçlerin oyunu bu haber onlara göre istediğiniz kadar çabalayın sizi dinlemeyecek

Zynpbr00
              Bişey sorucam bu yüklemeyi yaptırmak zorunlu mu? Çünkü bnim ablam yaptırdı doğumdan sonra yiğenim küçük yaşta şeker hastalığına yakalandı. Annem de bna kesinlikle yaptırmamam gerektiğini söyledi. Kuzenim de hemşire bnim oda 2 çocuğunda da yaptırmamış doğumdan sonra çocuğun şeker konusunda sağlık problemleri olabileceğini söyledi. Kafam çok karıştı şuan