Devlet vs. Özel
RabEm iyi insanlar olsun devleti özeli yok ben hep doğumda iyi insan halden anlayan insan çıkar Allah ım diye dua ettim. Özelde takipliydim 35. haftaya kadar aslında maddiyattan değil de annemlerin yanına geldim özel hastane olmadığı için farklı bi şehire de gidip doğum yapmak istemedim o yüzden devlette doğum yaptım. Özelde nasıl olurdu bilmiyorm ama ebeler o kadar ilgililerdi ki doğumumu da asistan doktor gerçekleştirdi gayet sabırla dikiş attı ne bir bağırma oldu ne bir ters tepki hepsi de sıcak yaklaştılar açılma var mı diye baktırmak istemediğimde hiçbi şekilde kızıp bağırma olmadı hatta doktor dikişimi atarken ebe kafam dağılsın diye bebeğimi getirdi hadi biz emzirelim acıkmıştır dedi. O yüzden kendini şartlama özelde imkanın varsa doktor iyiyse özel diyebilirim şartları bi nebze daha iyi oluyo tabiki
RabEm aynen öyle ama ben devlette de memnun kaldım eğer ailemin yanına gelmeseydim doğuma özelde yapacaktım orda nasıl olurdu bilmiyorm çnkü açılma var mı diye baktırmak istemedim baya bi zorladım en son doktorun kndisi geldi ne zaman istersen o zaman bakacaz sen hazır olduğunda dedi, hani bi muhabbet var ya devlette gelen el atıyo giden diye öyle bi şey hiç olmadı 2 kez bakıldı onu da ben istedim öyle baktılar 3. bakılmasnda doğum başlamış denildi
- Düzenlendi
Polyyy aminn aminn canımm 🤲🏻 gerçekten iyi insanlar olunca bu işin özeli devleti yok. İnşallah seninde karşına iyi insanlar çıkarsın Rabbim ben hep böyle dua ettim kendime.
İlk doğumum bu benim, benim için doğum süreci zor oldu eğer insanlarda kötü davranmış olsa psikolojikman da kötü olurdum😐
RabEm Şöyle ki devletin imkanları gerçekten daha fazla. Özelde doğum yapılacak olursa da her özelde yenidoğan yoğun bakım yok ve bu yüzden devlete sevk olabiliyor. Özelde şu yönden güzel sonuçta parasını veriyorsun ve isteseler bile kötü ve kırıcı davranmaya hakları yok. Devletteki doktorları da az çok anlayabiliyorum Hergün yüzlerce hasta ile ilgileniyorlar hakları ödenmez gerçekten. Onların da tatlı dile ihtiyacı var diye düşünüyorum.
RabEm devlette ozel gıbi dogum yaptım elhamdülillah 🌺
RabEm doktor iyi anlayışlıysa ikisi de iyi ama devlet için bir kaç kişiden duydum pandemi sürecinde doğumda yada anne odada sancı çekerken içeri kimseyi almıyorlarmış. Bütün sancılı süreci tek geçirmek beni korkutuyor. Bu yüzden özele gidiyorum.