Esra-sari bende ikili testte gittiğimde yaptıramamıştım. Dörtlüde riskli çıktı. Doktor hemen sıvı alımını önerdi. Ben fetal dna testi yaptırdım. Sonuç iki haftada çıkıyor. Çok zorlu süreç. Çok şükür bi sıkıntı çıkmadı. Allahım bebeklerimize sağlık sıhhat versin anne olmak çok güzel ve çok zor.
İkili tarama kötü çıkıp kan yada sıvı aldıran var mı?
momtobe8 NIPT testine halk arasında nifty testi denmektedir, anne kanındaki fetal DNA üzerinden yapılan bir test 🙃 Valla benim testim 3 bin liraya Amerika San Fransisco’ya gönderildi, 9-10 gün içinde sonuçlandı. Türkiyede yapılıp sonuçların 15 gün sürüyor olması da biraz yanlış geldi ama Türkiye’de yapıldığını bildiğiniz bir laboratuvar varsa bizimle de paylaşırsanız çok seviniriz.
[silindi]
Esra-sari detayli ultrason ve 4lu test yapilmadi dimi henuz? Onlari da yaptirip bakin isterseniz
[silindi] hayır sadce ikili tarama yapıldı
Seda--mete benim 23.haftada yapıldı sanırım o yüzden kordondan alındı. Şükür iyi çıkmış sizin ☺️
momsboys umarım sağlıklı bi şekilde alırsınız kucağınıza çok zormuş Bnmde ilk hamileliğim hiç bişeyin heyecanını bile yaşayamıyorum
Esra-sari merhaba sizinle ayni durumdayim ultrason olcumlerim cok guzel fakat ikili tarama testim riskli geldi doktorum sıvı aldırmanın riskleri oldugunu bahsetti birde fetal dna var dedi kan alip kromozom testine gondericez fiyat 3000 tl dedi biz fetal dna sectik 10 gun oldu sonuc henuz gelmedi. Rabbim kimseyi evladiyla sınamasın zor bir surec 😔
yelizb evet unutuldu mu yoksa para tuzağı için mi burun kemiği yazılmadı anlamış değilim yok sanırım burun kemiği o yüzden diodum ama bugün ultrasona girdim gayette hokka gbi burnu var çocuğun ense kalınlığıda normal hiç bir sıkıntı yok
Gamzeblk ne kadara yaptırdınız acaba
momsboys önceden böyle şeyler mi vardı ya millet çatır çatır doğruyodu şmdi herşey sıkıntı fazla teknolojide iyi değil bence. Şu karnımdaki çocuğun durumu iyiyse bile zaten bnm moral bozukluğumdan etkilenecek doktorlarda artık çok değişmiş hiç acımak yok
Esra-sari Benim de ensesi kalın demişlerdi çok korkmuştuk 4 doktor gezdik sonra sıvı aldırmaya karar vrrdik icimiz rahat etsin die çok acıkı bi işlem ve sonucumuz erken gebelik oldugu icin eşleşmedi sırf para için yapılıyor bence doktorla biraz tartışınca sonuçlariniz buyuk ihtimal temizdi dedi ve biz sonra 3 lü tarama yaptık ve şükür temiz dedi ve doktorum kilo olabilir keşke yaptirmasaydin riskli bi işlem dedi zaten de öyleydi burun kemiginede baktik var çok sükür icini rahat tut kilo veya ödem olabilir bizden de 2 500 tl para aldılar