• Gebelik
  • İkili tarama kötü çıkıp kan yada sıvı aldıran var mı?

Esra-sari benim ikili testim değil ama detaylı ultrasonda bazı bulgular vardı hem fetal dna hem de amniyosentez yaptırdım sonuçlarını bekliyorum şimdi. Siz hangi şehirdeydiniz istanbuldaysanız ümraniye devlet ücretsiz yapıyo fetal dna testini

Esra-sari Esra merhaba; 2li test değerlerin ile ense kalınlığı gibi birkaç faktörün beraber değerlendirilmesi ile ortaya bir risk değeri çıkartılıyor. Yüksek riskli gebelere (1/250 ve üstü diye hatırlıyorum ) direkt amniosentez öneriliyor fakat orta riskli gebelere öncelikle %99 duyarlılığıyla NIPT testi yapılması önerilmektedir. Bir sıkıntı saptanması halinde o zaman amniosentez veya CVS öneriliyor. Çünkü her girişim bir risk demek ve bu işlemlerin ehli ellerde yapılması da önemli bir yandan. Benim de 12. hafta sonuçlarım yüksek riskli gelmişti. Girişim yapılmasından önce NıPT testi gönderdim, 3 bin lira civarı bir maliyeti var. Anne kanındaki fetal DNA’ya bakılıyor; Amerika’da yapılıyor test, Türkiye’de testin yapıldığı bir laboratuvar duymadım ben. Testim negatif sonuçlandı çok şükür, testin %1 gibi bir oranda saptayamama durumu olabiliyor. Ama düşük riski olabilen girişimleri göz almamam için yeterli bir oran bana göre. Maliyeti fazla olsa da; negatif geldiği taktirde diğer işlemlere gerek kalmayacaktır. Umarım her şey yolunda gider senin için.

mucizem09_ burun kemiğini girmemiş orda bende fark ettim bugün baktı burun kemiği vs var dedi eksik girildiği için mi böyle acaba

Chemstry yaptırdım 10 15 gün içinde sonucum çıktı tertemizdi… kalbinde parlaklık böbrekler de genişleme olduğu için dawn sendromundan şüphelendi dr. Ben bu duruma hazır olmak için yaptırdım 3.500 tl ye sizde yapardanız içinizi ferah tutun lütfen

Esra-sari aynen ondan canim ultrosonda kurun kemigi olmsmasi risktir cunku kan degerin gayet iyi egee burun kemigi girilseydi kombine degerin yuksek olurdu baya bence hic canini sıkma detayliyi bekle burun kemigi felan varmis zaten

• [silindi]

Esra-sari karindan sivi aldirmak amniyosentez oluyor ve dogruluk orani %100. Evet biraz riskli bir testmis.
        Nifty test ise tarama testi ve dogruluk orani %99. Kan alarak yapiliyor. Anne ile bebegin kani birbirinden ayrilip test ediliyor. Riski yok. Butceniz varsa bunu yaptirmanizi oneririm.

tazeanneew bugün baktı burnu var sıkıntı yok bende gördüm yani gayet yerinde bi burnu var bebeğin. 1.9 ense kalınlığıda

Esra-sari merhaba Esra hanım, benım de öyleydi. Ultrasonda herhangi bir sorun yoktu. Sadece kan degerlerımden dolayı rısklı çıkmıstı. Serkılaj olacagım ıcın bebegın saglıklı oldugundan emin olmaları gerekiyordu. O yuzden cvs yaptırdım. İğneyle bebegın dnasından örnek alındı. Çok şükür temiz geldı. Benım ameliyat gıbı bır sorunum olmasa yaptırmazdım. Çünkü ultrasonda çok şükür her seyı normaldi. Şu an 31 haftalık olduk. Her kontrolde detaylı bakıyor. Periontolog doktorumuz o yuzden de içimiz rahat. Allaha emanet tabı. Rabbım saglıcakla doğurmayı nasıp etsın.

[silindi] ikili tarama yaparken burun kemiği yok diye girilmiş unutuldu sanırım ama bebeğin burun kemiği var bu yüzden değer yüksek çıkmış olabilirmiş ay iyice kafam karıştı

GokcenA fetal dna testleri turkiyede yapılıyor artık. Nipt hangisi bilmiyorum ama nifty artık türkiyede yapılıyor mesela. Sonuçlarda 10-15 günde çıkıyor.

Esra-sari ağlama..ikili iyiydi ama üçlü riskli çıktı ne yaşadığınızı çok çok iyi anlıyorum bende ağladım içim çıktı falan ama sonra birşey değişmeyecek onu farkettim.nıfty test için imkanım yok direkt amniyosentez yaptırdım üniv.hastanesinde.işlemde kolay..boşuna yıpranmayın yapılması gerekeni yapıp akısına bırakın ben hala sonuç bekliyorum..iyi düşünün iyi olsun

Esra-sari bende ikili testte gittiğimde yaptıramamıştım. Dörtlüde riskli çıktı. Doktor hemen sıvı alımını önerdi. Ben fetal dna testi yaptırdım. Sonuç iki haftada çıkıyor. Çok zorlu süreç. Çok şükür bi sıkıntı çıkmadı. Allahım bebeklerimize sağlık sıhhat versin anne olmak çok güzel ve çok zor.

momtobe8 NIPT testine halk arasında nifty testi denmektedir, anne kanındaki fetal DNA üzerinden yapılan bir test 🙃 Valla benim testim 3 bin liraya Amerika San Fransisco’ya gönderildi, 9-10 gün içinde sonuçlandı. Türkiyede yapılıp sonuçların 15 gün sürüyor olması da biraz yanlış geldi ama Türkiye’de yapıldığını bildiğiniz bir laboratuvar varsa bizimle de paylaşırsanız çok seviniriz.

• [silindi]

Esra-sari detayli ultrason ve 4lu test yapilmadi dimi henuz? Onlari da yaptirip bakin isterseniz

GokcenA nifty bende yaptırdım. Fatal dna testlerinin dünyada farklı lokasyonlarda incelenenleri var. Nifty de iki senedir fln geneoks laboratuvarında inceleniyor artık amerikaya gönderilmiyor diye biliyorum. Ama net öğrenip tekrar güncelleyeceğim burayı.

GokcenA

Nesnesnes bende aynı durumdayım :/ ikili temiz 4 lü riskli çıktı nipt testi verdik bekliyorum. Bazı dr lar 4 lü yaptırmıyormuş ne zor bu işler ya gözünüz aydın sizinde darısı bana inşallah

Seda--mete benim 23.haftada yapıldı sanırım o yüzden kordondan alındı. Şükür iyi çıkmış sizin ☺️