• Gebelik
  • İkili tarama kötü çıkıp kan yada sıvı aldıran var mı?

Esra-sari inşallah güzel sonuçlar alırsınız🤲 Moralinizi yüksek tutun Allah’ın izniyle bişeyi çıkmaz 🤲

Esra-sari değerler sadece ihtimal olarak veriliyor kesin bir şey olmuyor ve buradan okuduğum çoğu kişinin ikilisi riskli gelip sonrasında bebekleri sağlıklı doğmuş insan bazen para tuzağı diye düsünüyor evet ama soru işaretleri ile 9 ay da geçmez ki malesef🤷🏼‍♀️

elifinannesiiii Çok sevındım sızın adınıza inşaAllah darısı ben ve benim gibilere olur🙏🏻Çok yıpratıcı gercekten yasayan bılır dedıklerıden saglıkla alalım yavrularımızı🤲🏻

Esra-sari canım kandaki değerlerin , ense kalınlığı ve yaşın hesaba katılıp risk oranımı hesaplıyolar bide burun kemiği gözlemlenmedi yazıyor bunlarda ihtimali arttıran şeyler ama dediğim gibi kesinliği yok ense kalınlığı kaç mm çıktı

Esra-sari Benim değerlerımle yakın sızın değerlerınız Free beta ; 1.80 Papp-a ; 0.38 yasım 29 ve bıyokımyasal riskım 1:140. Kombine riskim 1:922 . İçinizin rahat etmesı için nifty testını yaptırın isterseniz İnşaAllah guzel sonuclar alırız🤲🏻

Esra-sari devlete randevu alın bir de bence hem farklı doktor görür hem de belki ücretsiz yaptırırsınız

tazeanneew İkili tarama testinde baz almamız gereken biyokımyasal sonuc mu kombine sonuc mu? Mantık olarak kombine gibi . Ama doktorlar kımyasalda risk görünce hemen nifty önerısınde bulunuyorlar

Esra-sari canım benim de üçlü tarama 1/154 ihtimaldi. Amiyosentez çok riskli hiç düşünme bile. Detaylı da sorun çıkmamıştı. Nıfty test önerdi doktorum ve yaptırdık Yoksa çünkü doğuma kadar o pisikolojiyi kaldırmak çok güç. Çok şükür 2 haftada sonuç geldi temiz. Özel labaratuarlarda ücretler fazla ben Gazi üniversitesinde 500 TL ye yaptırdım bir çok ilde devlet hastanesi de yapıyor bir araştır istersen

Mmoommlife asıl kombine sonuç ama biyokimyasal sonuçta çok uçuk değerlerde anormal çıkarsa önerirler bide bu konularda bence tek doktora danışmamak gerekir diye düşünüyorum

Esra-sari cznim grafigine baktimda sorun kanlarinda degil ultrosoonda burun kemigi yok gorunuyor ondsn degerin yukssk cikmis doktor dedimi sana burun kemigi yok diye

Esra-sari benim başka bi sebepten dolayı 12. Haftada cvs yapıldı. Yani beneğin plesentadan örnek alındı. Onun sonuçlarını bekliyorum şimdi. Önceki gebeliğimde de kendimiz garanti olsun diye nifty yaptırmıştık. Nifty belli başlı hastalıklara bakıyor. Ancak cvs veya amniyosentezde bütün dna baştan başa inceleniyor, yani literaturde olmayan bir fafklılık da görülebiliyor. Nifty tabiiki daha kolay, sizden kan alınıyor. Amniyosentez ücretlerini bilmiyorum ama cvs de özelde niftyden daha pahalıya geliyor ve riskleri var. Doktorunuz hangisinin uygun olup yeterli olacağını daha net karar verir.
        ama maddi olarak imkanınız varsa nifty yaptırın, içinizde bir şüphe kalmasın.

Esra-sari benim ikili testim değil ama detaylı ultrasonda bazı bulgular vardı hem fetal dna hem de amniyosentez yaptırdım sonuçlarını bekliyorum şimdi. Siz hangi şehirdeydiniz istanbuldaysanız ümraniye devlet ücretsiz yapıyo fetal dna testini

Esra-sari Esra merhaba; 2li test değerlerin ile ense kalınlığı gibi birkaç faktörün beraber değerlendirilmesi ile ortaya bir risk değeri çıkartılıyor. Yüksek riskli gebelere (1/250 ve üstü diye hatırlıyorum ) direkt amniosentez öneriliyor fakat orta riskli gebelere öncelikle %99 duyarlılığıyla NIPT testi yapılması önerilmektedir. Bir sıkıntı saptanması halinde o zaman amniosentez veya CVS öneriliyor. Çünkü her girişim bir risk demek ve bu işlemlerin ehli ellerde yapılması da önemli bir yandan. Benim de 12. hafta sonuçlarım yüksek riskli gelmişti. Girişim yapılmasından önce NıPT testi gönderdim, 3 bin lira civarı bir maliyeti var. Anne kanındaki fetal DNA’ya bakılıyor; Amerika’da yapılıyor test, Türkiye’de testin yapıldığı bir laboratuvar duymadım ben. Testim negatif sonuçlandı çok şükür, testin %1 gibi bir oranda saptayamama durumu olabiliyor. Ama düşük riski olabilen girişimleri göz almamam için yeterli bir oran bana göre. Maliyeti fazla olsa da; negatif geldiği taktirde diğer işlemlere gerek kalmayacaktır. Umarım her şey yolunda gider senin için.

mucizem09_ burun kemiğini girmemiş orda bende fark ettim bugün baktı burun kemiği vs var dedi eksik girildiği için mi böyle acaba

Chemstry yaptırdım 10 15 gün içinde sonucum çıktı tertemizdi… kalbinde parlaklık böbrekler de genişleme olduğu için dawn sendromundan şüphelendi dr. Ben bu duruma hazır olmak için yaptırdım 3.500 tl ye sizde yapardanız içinizi ferah tutun lütfen

Esra-sari aynen ondan canim ultrosonda kurun kemigi olmsmasi risktir cunku kan degerin gayet iyi egee burun kemigi girilseydi kombine degerin yuksek olurdu baya bence hic canini sıkma detayliyi bekle burun kemigi felan varmis zaten

• [silindi]

Esra-sari karindan sivi aldirmak amniyosentez oluyor ve dogruluk orani %100. Evet biraz riskli bir testmis.
              Nifty test ise tarama testi ve dogruluk orani %99. Kan alarak yapiliyor. Anne ile bebegin kani birbirinden ayrilip test ediliyor. Riski yok. Butceniz varsa bunu yaptirmanizi oneririm.