zeynepbalci 😊

1. Reflü yatağı. Gereksiz. Alan arkadaşlarım hiç bir faydasını görmedi. Ama park yatakta bi yatak olsun diye kullanacaksanız amenna. Yoksa zaten çocuk reflü olmuş doktora gidin çaresini bulun bence. 🤷🏻‍♀️
  2. Telsiz. Çok gereksiz. Zaten çocuk doğdu dipdibesin. Tuvalete giderken kullanacak değilsin az biraz yanlız kal yani. Ki yanında kesin biri olur ananesi, babaannesi, kocan falan.
    Ama diyorsan ki 3 katlı evim var. Odasında yatar bende aşağıya salona inerim otururum. O zaman tamam telsiz al. Ama hiç sanmam çocuğu 2 dk. yanından ayıracağını. 🙄 Ne halt yiyor diye kocanı dinleyeceksen, olur telsiz olur. 😊
  3. Emzirme sütyeni ve atleti. Sütyenlerin yandan açılanı var. Onlar daha iyi ve ince değil. Atleti diyorsan her anlamda tercih etmem. Memelerinin ne olacağı belli olmaz, başkalarının yanında uçları gözüken yada akmış bir halde oturmak istemem.
  4. Kanguru veya sling. Kesinlikle al. Yeni doğan kanguru var mamadus ta ben ondan alıcam. Çocuk ağlıyor mu, kolik mi oldu bağlıcam kendime, mis. Neko nun slingi en iyisi bi de ondan alıcam. Sling, olmadı kanguru. Rahatlık candır. Zaten herşey zor, daha da zorlaştırmaya gerek yok. 😌
  5. Saçma sapan büyük bebek arabaları. 🤦🏻‍♀️ Allahım o da ne… Gereksiz büyük, hantal, bilmem kaç tane gereksiz aparat. Puseti ayrı dert, kendisi ayrı. 2 dk. yürücem, 10 dk. arabanın bagajına koymaya uğraş. 🤦🏻‍♀️ rezillik…
    Bi elinde çocuk bi elinde araba, açamazsın. Açsan bilmem ne aparatını takmanın lazım. E çocuğu kim tutacak. Üüüffff…. 🙄
    Casual ın kabin boy travel sistem bebek arabasını aldım. Pratik. Tek elle aç, puseti şak diye tak yürü git. Hee çocuk büyüdü yürücem ben dedi, tek elle arabayı kapat kat omuzuna (omuz askısı var) yürü git. Boyutu da küçücük, her arabanın bagajına olur. 😉 Araba ile işin bitince Evinde her yere sığdır.
  6. Bebek odası. Bence gereksiz. İster büyüyen yataklı olsun ister başka bişi.
    Zaten senin yanında olacak yada yatacak ne gerek var tahta beşikler (ki onu da en fazla 1 sene kullanacan) büyüyen yataklar falan.
    Al bi park yatak en pratiğinden. Salonda mısın, yatak odasında mı yada memlekete mi gittin şak diye aç her yerde yatır. Nerede yatacak bu çocuk derdi yok. 🤷🏻‍♀️ Heee odaya tabiki bişiler yap sonuçta bir birey geliyor, onun odası.
    Ben ikea dan 3 kapılı dolap aldım. Bi kanepe, çocuk için eğitici olsun diye yumuşacık bir halı, odasına bi avize, perdeleri ve cicili bicili fon, kapı süsü, oyuncakları falan filan eee park yatağı da olacak zaten. Bitti gitti, daha ne olsun. 😉

Aklıma gelenler bu kadar, sizin aklınıza gelen varsa sorun söyleyeyim 😘😁

EymenAli21 buzluktan çıkardığımı çözündükten sonra benmari usulü ısıtıyorum. dışarı çıkarken de termosum vardı onun içinde saklayınca birkaç saate kadar sıcaklığını koruyor.

Smyy00 ben 35 gün önce doğum yaptım bebeğin çenesi okadar güçsüz ki m memedeki bütün sürü çekelemiyor ondan dolayı da göğsüm çok ağrıyordu mamajoo elektrikli süt sağmasını aldım hem sarılık olmasını düşürdü hem benim mastit olmamı engelledi hem ne kadar çok sağarsan okadar çok gelir felsefesi ile inanki çok işime yarıyor bebek bezi kadar gerekli olduğunu düşünüyorum yazım hataları yaptım çokça kusura bakma bebekle ilgileniyorum anlamışssındır umarım

benaslindayohum puset tarzı bişi de olur. Güvenlik ve bebeğin sağlığı açısından. Çoğu hastane izin vermiyor çıkışta. Kucağınız da bile çıkmak isteseniz puseti görmek isteyebiliyorlar.
    Hastanenize danışın. Çünkü bir arkadaşım pusetimiz evde olduğu için eşimin evden alıp gelmesini beklemiştim hastanede dedi. 😊

mavibahar ben reflü yatağına ve emzirme atletine katılmıyorum, reflü yatağını zaten doktorlar öneriyor ki alanlar da çok memnun ayrıca reflü yatağı şeklinde babynestler var onlar çok pratik yoksa sadece yastık gibi olanlar bencede çok iyi değil

Emzirme aletini zaten evde giymek için alıyoruz en başta ben evdeyken südyen takmıyorum zaten ağrı yapıyor ayrıca üzerine göğüs pedi koyarsan göğüslerini de belli etmez

• [silindi]

Gmz85 hangi marka anne yani besigi aldiniz?

Hayalizlerim ben memnuniyeti gayet yüksek olarak görüyorum canım ben de ondan alacağım arkadaşlarım hep çok memnunlar

• [silindi]

Hayalizlerim ben avent gogus kalkani aldim. O ve lansinoh gogus ucu kremi yeterli diyorlar. Gumus kapaga gerek duymadim. Eger dogumdan sonra yaralarla basa cikamazsam alirim diyorum

Kbras Pusetiniz de varsa hiç düşünmeden kabin tipi alın derim. Ben Pierre cardin yeehoo model tercih ettim baya araştırdıktan sonra ama daha uygun aynı özellikte olan modelleride var Bakabilirsiniz çok güzel kullanışlı. Maalesef tek yönlü ama çoğu araba bu şekilde zaten pek sorun etmedim ben bunu bu tip arabalar hafif konforlu kullanışlı çok memnunum☺️

HappyMom görümcem bebek telsizi verdi ne gerek var dedim ama aldım iyi ki almışım bebek odada yatınca ağlama sesini duyuyorum işimi gücümü yapabiliyorum alt açma minderi iyi ki almışım onu da almayacaktım

Hazanil yorumunuzu 1500 kez begenmek istedim! İnanır mısınız aynı aynı seyi düsünüyorum ama kimse beni anlamiyor anlatamiyorum. Bu nasıl bir umarsızlıktır diyor arkadaslarım da, cocuk doğcak oda niye almadın şunu niye almadın bunu niye almadın. Aslında umarsızlık değil, gercekten binlerce aç insan binlerce aç hayvan varken bu da gerekli mi diyorum. Durumum var Allah a bin şükür, alsam herseyi en iyisinden alırım ama israf etmek istemiyorum. Şunu aldım bunu aldım millet gözümüze sokuyor, ben amaan aldık iste biseyler diyorum; olan var olmayan var diye. Tabi ki insan ilk cocugu diye özeniyor alayım en iyisinden diyorum, sonra diyorum şu akrabanın okuyan cocuguna burs vereyim daha makbule gecer.. forumda ilk defa benim gibi düsünen birine rastladim🙏🏻