24 günlük bir anne olarak minik deneyimime göre ben de bir şeyler yazmak istedim 😊
✅babynest: biz oturma odasına koyduk burada olduğumuzda hep babynestte yatıyor. Her seferinde koltuğa örtü ser üzerine yatır falan uğraşmıyoruz, yatacağı yer belli 😊
✅reflü yatağı: anne yanı park beşik kullanıyoruz. İçine bunu koydum çok güzel oldu. Bebiş henüz çok minik olduğu için beşik kocaman kalıyor. Reflü yatağı mini yatak gibi, çok güzel.
✅ağız mendilleri: abartıp fazla mı aldım diye düşünüyordum hamileyken, kesinlikle çok lazım oluyor. Fazlasından zarar gelmez.
✅müslin örtüler: ebebekteki indirimden iki katlı müslin örtü almıştım 2 tane, çok çok güzel çıktı bulursanız kaçırmayın. Bunun dışında annem de bisürü dikti ve aldı. Her türlü kullanılıyor.
✅lansinoh göğüs pompası: elektrikli olandan almıştım, şu an henüz göğüsler terbiye olmadığı için fazla sütümü sağıp buzluğa atıyorum. Kullanımı gayet güzel ama biberonunu sevmedim fazla akıtıyor. Avent kullanıyorum gece falan bazen sağdığım sütü vereceğimde.
✅prima premium care bez: biraz pahalı ama değiyor. Sleepy de almıştım denemek için, o kadar çok sızdırdı ki… prima çok güzel.
✳️Bunlar dışında kıyafet olarak ebebekten yenidoğan yelek almıştım, henüz örgü olanlar olmayacağı için çok işime yaradılar. Tekrar sipariş verdim hatta. Şapka ve yelek tavsiye ederim. Bir de lcw den çorap gibi örgü eldiven almıştı annem. Çorap sanıp almış hatta. Mükemmel bir eldiven. Hem çıkmıyor, hem sıkmıyor hem de örgü gibi olduğu için sıcak tuttuğunu düşünüyorum bulabilirseniz kış bebeklerine tavsiye ederim.
❌sleepy bez: bebeğimde sızdırma yaptı çok fazla.
❌ 0-3 beden ayaklı tulum. Bunları çok az giyeceğini tahmin etmiştim ama yine de dayanamayıp almıştım biraz fazla olmuş. Birkaç tane olsa yeter bence. Ayaksız almak daha mantıklı.