• DoğumANKET
  • Bilinçli anneler daha mi çok sezeryan oluyor ne ?

Ferahfezaaa Asıl bilinci yerinde olan kadın, zorda kalmadıkça asla sezaryen olmaz. Çocuk için en sağlıklısı normal doğum. Yabancı makaleleri açın bir okuyun , orada ki doğum şekillerine bir bakın bence. Yurt dışında sezaryen yaptırmak çok zor. Bizim ülkemizde bu kadar kolay.

MeLy90 size bisey söyleyim mi yurtdisinda diyelim zorunlu sezaryan olacaksınız, gun verildi ve o tarihten önce belirtiniz geldi. Zorunlu olmanıza rağmen sizi once normale teşvik ederler normali denerler. Baktılar olmuyor doğum yine sezaryana doner. Ama once her zaman normal. İstisnalar hariç tabi… Ki normalinde dogum şekli doğum esnasında belli olur. Bu Türkiye’de moda olmuş planlı sezaryan olmak doktorlarin 38 haftasında cocugu alması filan ben tek Türkiye’de gördüm bunlari ve cokta yanlis buluyorum cocugu oyle erkenden almalarını. Cocuga aslında cok büyük kötülük ediyorlar farkında değiller.

Zeynep0332 hiç bir sıkıntı olmamasına rağman sezaryen oldum kndi isteğimle ne yani bilinçsiz miyim ? Yada siz normal istiyorsunuz siz mi bilinçsiz misiniz 🙄 doğum sekline göre anneliği kategorize etmek dünyanın en saçma şeyi

Ferahfezaaa çok çok mantıksız bir çıkarım olmuş. ilk doğumsa eğer, henüz anne olmamış bir kadın nasıl bilinçli anne olup da sezaryene karar veriyor? hadi diyelim çok bilinçli ve sezaryen oldu. 2.ciyi de “ahh bilincim hala çok yüksek, ben gidip bi daha sezaryen olayım” ya da “ayy bilincim bu ara düştü sanki, normale yatkınım anacım” mı diyerek yönlendiriyor ? çok meraktayım 🤦🏽‍♀️ malum sezaryen sonrası vajinal doğum da var hani (ssvd dediğimiz).. hala algılayamıyor musunuz bilmiyorum ama tekrar edeyim; adı üstünde normal… normal giden bir sürecin parçası.. sezaryenlik durum olmadığı sürece her şeyin normal ilerlemesidir aslolan. ama keyfi olur, korkudan olur, sezaryen tercihi de adı üstünde tercihtir veya zorunluluktur. bilinç çok başka bir şey kardeş ☺️

Aygul01 Hatta ve hatta bir arkadaşım Hollanda da ve evde doğum yapması için doktor teşvik ediyormuş.

Ferahfezaaa
        Hımmmm 🤔
        Gözlemlerinizi galiba sadece, tamamlayamadığınız eksik eğitiminize bağlı yapmışsınız. 🥰
        Severim sizin gibi Net insanları🤭 böyle nereden yakalasamda konuya başlasam diye düşünüyorum. Sonra mı? Offff Tuğba boşuna okumuşsun uğraşma diyorum. 😉 kısa kısa yazıyım ki biraz daha eğlenceli olsun 😋

Ferahfezaaa valla canım normalden yana istiyorum doğumumu doğal olarak ama şeker ve tansiyon var büyük ihtimal sezeryan olur bilinçle alakalı olduğunu sanmam normal zor olduğu için belki öyle isteyen oluyordur

Ferahfezaaa
        Bak güzelim(Karşıdaki insanın seviyesine göre ayarladığı bir kelimedir)İnsan araştırma yaparken kapsamlı yapar, şimdi sana sosyolog ağızı ile konuşma yapmayacağım çünkü anlamayacaksın.
        Doğum yolu iki yol ya şimdi ya Normal doğum ya sezaryen bu iki yolun eğitim ile kesinlikle alakası yok( Okumak anlamında istersen Prof ol).
        Doğum etiğimi:Özel kişiler tarafında verilen eğitimdir, kullanılan iki yol için verilen eğitim! Nasıl bir yol izlemen gerektiğini anlatan! Başında sonunda nelerle karşılaştığın falan filan fistan!🤭
        Eğitiminizin yetmediği yerde girmem gerekiyor.
        “Kim ne derse desin Doğum yolunu Ne sen ne de Doktor belirliyor. Doğum yolunu belirleyen tek kişi bebeğin kendisidir. “
        İşte normal doğum için hazırlan bebek sezaryen ile doğar. İstersen sezaryen diye git bebek bellide doğum kanalıma girdi geliyor.
        Artı insanların Maddi konuda gittikleri Hastanede belirliyor?
        Özellerde bizim insitifiyati bırakıyorlar!
        Devlet direk doktorun insitifiyatine!
        Kişinin durumu önemli, İlk olması, ikincide olsa!
        (Sağlık,psikolojisi)
        Bebeğin Durumu(Sağlık)

Şimdi gelelim Sizin Araştırmanıza göre Ben Eğitimsiz noktadayım?
        Giyim öğretmeni Mezunuyum(Bebeğimi bekliyorum Ev Hanımı oldum 🙏) Sosyoloji geçen yıl bitti, Artı Çocuk gelişim Eğitimi 2 sınıftayım. Normal Doğum 🤰 Deniyeceğiz her şey yolunda, bir terslik olursa sezaryen. Ben araştırmanın beresine giriyorum bi anlatsana.
        Yaa gerçekten şaka gibisin yaa, böyle şeylerle gelme direk insanlara cahil de daha cesur tartışılır. 😉😋
        Önce kendini eğit, geliştir, sonra başka insanları araştır.😉Kapiş.

MeLy90 yanı kolay kolay Hollandalı doktorlar evde doğum yap demezler ama Hollandada evde doğum arttı son zamanlar doğru.

Aygul01 Yok gayet evde doğumu öneriyorlarmış. Yanlarına hemşire veriyorlar tabi ki . Ebeler takip edip , son açılma anında doktoru çağırıyorlarmış.

MeLy90 Canim ben hollandaliyim, doktor olabilecek komplikasyonlardan dolayı kolay kolay önermez hastanede olmasını ister. Ama sen illa evde dogum yapmak istersen şartlarada uygunsa bu mümkündür. Ozel kurumlar var bunun icin başvuru yaparsın. Onlarda gelir şartları kontrol eder konuşur plan yapılır sancın başladığında ebeni ararsın gelir açılman varmi diye kontrol eder doğum yakınsa kalır yoksa gider. Doğumunda o yapar bide hemşire gibi yardımcı olur anneye ve cocuga yardım etsin diye dogum esnasında sonrasında yıkamada giydirmede vs. Ki hamileliğin basından itibaren bi eben var zatenseni takip ediyor senin koçun gibi bisey. Yanı hastaneden doktor filan gelmez.

Aygul01 avrupa, abd falan zaten saglık hizmletlerinde ülkemizin eline su dökemez. Orayla saglık acısından kıyaslamaya gerek yok😁

Aygul01 Acaba ben mi yanlış anladım😬 öyle anlattığına eminim çünkü. Sizin dediğiniz doğrudur☺️

Sonuçtun insandan insan çıkıyor her doğum şekli acılı ve zorlu bunun cahillikle bilinçsizlikle bir alakası olduğunu düşünmüyorum siz yada bebeğiniz nasıl gelmek yada onu dünyaya nasıl getirmek istiyorsanız bu sizi bağlar normal doğurdun diye kimseye kupa vermiyorlar değil mi ?sezaryen olanlarıda ayıplamamak gerekir benim düşünceme göre herkesin yolculuğu özel sonuçta hepimiz bu acıları bir şekilde çekiyoruz sizin vücudunuz sizin kararınız sadece bebeğe odaklanın kimin ne dediğine bakmayın nasıl isterseniz öyle doğurun annelik doğum şekliyle olmuyor asıl bilinç bu bence

MeLy90 yok aslinda dogru anlamışsınızdir siz kafanızda oluşturmuşsunuzdur. Mesela o dediğiniz burda mümkün olsaydi ozel hastaneden bi doktorun gelmesi mümkün olabilirdi ama orda ozel hastane diye bi kavram yok hastaneler hepsi devlere ait. Dolasıyla istediğinde gidip gelemezsinde doktora. Ev doktoru/aile hekim sistemi var. Bi sorun varsa once mutlaka aile hekimine gitmelisin. Doktor gerek duyarsa sizi hastaneye yönlendirebilir yönlendirme kagidi verir onunla birlikte randevu alırsınız. Oyle her istediğinizde hastaneye gidip gelemezsiniz yanı. Ben her iki tarafın sistemini cok iyi bildiğim için kendimde Türkiye’de bi ozel hastanede çalıştım, sizlere o yüzden bu anlattığım tuhaf gelebilir. Burası gibi elini kolunu sallayarak hastaneye gidip basım agriyor bana serum takin diyemezsin yani. Serum gerek olmadigi muddetce sana vermezler cunku. Bas agrisi icin hele hiç vermezler geldiğiniz gibi kovulursunuz. Ben ozel hastanenin acil servisinde bi ara çalıştım adet agrisiyla bile gelen oldu. Belki Türkiye’de cok normal cunku ozel hastane olduğu icin paranla gidiyorsun ama ora icin hiç normal degil hatta gülünç bi durum. Agri kesici al derler. Yanı sistemler farklı o yüzden siz kendinizce buranın sistemini goz önüne getirerek anlamaya calismissinizfir ama degil. Doktor eve gelmez. Evde saglik gibi kurumlar var evde doğum icin oraya başvuru yapıyorsun. Hiç bi hastane doktor bu sorumluluğu almaz cunku evde olabilecek komplikasyonlardan dolayı….

Aygul01 hayır canım saglık konusunda türkiye cok iyi. Diger konularda ne kadar geri de olsak saglık hususunda, saglık imkanları, doktora ve ilaca ulaşabilme konusunda ülkemiz en iyiler listesinde. Yani avrupayı her yönüyle örnek verebiliriz ama saglık konusumda bizden cok geriler