• DoğumANKET
  • Bilinçli anneler daha mi çok sezeryan oluyor ne ?

Duygus123 cahile laf anlatmanın ne kadar zor olduğunun kanıtısiniz. Artık cevap veremicem ya , dünden beri çok zaman kaybım oldu, Siz sadece forumdaki lay lay lom sorulara cevap verin, sizden farklı düşünen birini görünce çok zorlanıyorsunuz size de yazık bana da

Ferahfezaaa Saka gibisiniz gercekten 😂😂Evet cok haklisiniz bukadar cahilce bir soruyu kale alip cevap vermemem gerekirdi afedersiniz😂 Bu arada farkli dusundugunuz icin ben size saldirmadim sadece fikrimi soyledim herkes gibi ama siz kendinizi cevap vermeye yeterli goremediginiz icin hakaret etme yoluna gittiniz ve hala devam ediyorsunuz! Bu da sizin kultur seviyenizi ortaya koyuyor zaten fazla soze gerek yok ! Benim icin hic sikinti degil bu arada bana hakaret ediyor olmaniz kendimi biliyorum cunku😉Elestiriye tahammul edemiyorsaniz yanlis yerdesiniz bence de bosuna vakit kaybi yasamayin bana degil ama size ve bebeginize yazik zira strese giriyorsunuz!

Tam tersi bilinçli olan normal yapar.herhangi bir engel yoksa tabi.

Lebede bende en iyisi normal doğum diyenlere sinir oluyorum. Ne biliyosun olsun en iyisi normal doğummuş. Bide sezeryanla doğum yapanları küçümsüyolar doğuramadı diyolar. Herkes için hayırlısı neyse o olsun. Masadan kalkıp gitmenizde büyük cesaret yani . Başka biri olsa panik olurdu çocuğum boğulacak kalbi duracak diye. Ama demekki siz anladınız ki doktorunuz doğruyu söylemiyor bu durumdada en iyisi kalkıp gitmek tabi ki . Bazı doktorlar bilerek sezeryan yapıyor. Normal doğum saatler sürdüğü için , sezeryan yapıp bitirmek istiyolar hemen

• [silindi]

Ferahfezaaa adı üstünde normal dogum normal olan bu yani sezaryen dogum degil ameliyattır mecbur kalınırsa tabiki ameliyat olunur

Ferahfezaaa ne alaka anlamadım. Yurt dışındaki modern şehirdeki kadınlar ve dünya sağlık örgütü bile.normalmdogum normal.doguuummmmmm diye bas bas bağırıyor. Sezeryan denen şey aslında bildiğin.ameliyat yahuu

Ferahfezaaa Asıl bilinci yerinde olan kadın, zorda kalmadıkça asla sezaryen olmaz. Çocuk için en sağlıklısı normal doğum. Yabancı makaleleri açın bir okuyun , orada ki doğum şekillerine bir bakın bence. Yurt dışında sezaryen yaptırmak çok zor. Bizim ülkemizde bu kadar kolay.

MeLy90 size bisey söyleyim mi yurtdisinda diyelim zorunlu sezaryan olacaksınız, gun verildi ve o tarihten önce belirtiniz geldi. Zorunlu olmanıza rağmen sizi once normale teşvik ederler normali denerler. Baktılar olmuyor doğum yine sezaryana doner. Ama once her zaman normal. İstisnalar hariç tabi… Ki normalinde dogum şekli doğum esnasında belli olur. Bu Türkiye’de moda olmuş planlı sezaryan olmak doktorlarin 38 haftasında cocugu alması filan ben tek Türkiye’de gördüm bunlari ve cokta yanlis buluyorum cocugu oyle erkenden almalarını. Cocuga aslında cok büyük kötülük ediyorlar farkında değiller.

Zeynep0332 hiç bir sıkıntı olmamasına rağman sezaryen oldum kndi isteğimle ne yani bilinçsiz miyim ? Yada siz normal istiyorsunuz siz mi bilinçsiz misiniz 🙄 doğum sekline göre anneliği kategorize etmek dünyanın en saçma şeyi

Ferahfezaaa çok çok mantıksız bir çıkarım olmuş. ilk doğumsa eğer, henüz anne olmamış bir kadın nasıl bilinçli anne olup da sezaryene karar veriyor? hadi diyelim çok bilinçli ve sezaryen oldu. 2.ciyi de “ahh bilincim hala çok yüksek, ben gidip bi daha sezaryen olayım” ya da “ayy bilincim bu ara düştü sanki, normale yatkınım anacım” mı diyerek yönlendiriyor ? çok meraktayım 🤦🏽‍♀️ malum sezaryen sonrası vajinal doğum da var hani (ssvd dediğimiz).. hala algılayamıyor musunuz bilmiyorum ama tekrar edeyim; adı üstünde normal… normal giden bir sürecin parçası.. sezaryenlik durum olmadığı sürece her şeyin normal ilerlemesidir aslolan. ama keyfi olur, korkudan olur, sezaryen tercihi de adı üstünde tercihtir veya zorunluluktur. bilinç çok başka bir şey kardeş ☺️

Aygul01 Hatta ve hatta bir arkadaşım Hollanda da ve evde doğum yapması için doktor teşvik ediyormuş.

Ferahfezaaa
            Hımmmm 🤔
            Gözlemlerinizi galiba sadece, tamamlayamadığınız eksik eğitiminize bağlı yapmışsınız. 🥰
            Severim sizin gibi Net insanları🤭 böyle nereden yakalasamda konuya başlasam diye düşünüyorum. Sonra mı? Offff Tuğba boşuna okumuşsun uğraşma diyorum. 😉 kısa kısa yazıyım ki biraz daha eğlenceli olsun 😋

Ferahfezaaa valla canım normalden yana istiyorum doğumumu doğal olarak ama şeker ve tansiyon var büyük ihtimal sezeryan olur bilinçle alakalı olduğunu sanmam normal zor olduğu için belki öyle isteyen oluyordur

Ferahfezaaa
            Bak güzelim(Karşıdaki insanın seviyesine göre ayarladığı bir kelimedir)İnsan araştırma yaparken kapsamlı yapar, şimdi sana sosyolog ağızı ile konuşma yapmayacağım çünkü anlamayacaksın.
            Doğum yolu iki yol ya şimdi ya Normal doğum ya sezaryen bu iki yolun eğitim ile kesinlikle alakası yok( Okumak anlamında istersen Prof ol).
            Doğum etiğimi:Özel kişiler tarafında verilen eğitimdir, kullanılan iki yol için verilen eğitim! Nasıl bir yol izlemen gerektiğini anlatan! Başında sonunda nelerle karşılaştığın falan filan fistan!🤭
            Eğitiminizin yetmediği yerde girmem gerekiyor.
            “Kim ne derse desin Doğum yolunu Ne sen ne de Doktor belirliyor. Doğum yolunu belirleyen tek kişi bebeğin kendisidir. “
            İşte normal doğum için hazırlan bebek sezaryen ile doğar. İstersen sezaryen diye git bebek bellide doğum kanalıma girdi geliyor.
            Artı insanların Maddi konuda gittikleri Hastanede belirliyor?
            Özellerde bizim insitifiyati bırakıyorlar!
            Devlet direk doktorun insitifiyatine!
            Kişinin durumu önemli, İlk olması, ikincide olsa!
            (Sağlık,psikolojisi)
            Bebeğin Durumu(Sağlık)

Şimdi gelelim Sizin Araştırmanıza göre Ben Eğitimsiz noktadayım?
            Giyim öğretmeni Mezunuyum(Bebeğimi bekliyorum Ev Hanımı oldum 🙏) Sosyoloji geçen yıl bitti, Artı Çocuk gelişim Eğitimi 2 sınıftayım. Normal Doğum 🤰 Deniyeceğiz her şey yolunda, bir terslik olursa sezaryen. Ben araştırmanın beresine giriyorum bi anlatsana.
            Yaa gerçekten şaka gibisin yaa, böyle şeylerle gelme direk insanlara cahil de daha cesur tartışılır. 😉😋
            Önce kendini eğit, geliştir, sonra başka insanları araştır.😉Kapiş.

MeLy90 yanı kolay kolay Hollandalı doktorlar evde doğum yap demezler ama Hollandada evde doğum arttı son zamanlar doğru.

Aygul01 Yok gayet evde doğumu öneriyorlarmış. Yanlarına hemşire veriyorlar tabi ki . Ebeler takip edip , son açılma anında doktoru çağırıyorlarmış.