Ferahfezaaa burda gördüğüm en saçma ve cahilce post.. böyle saçmalık mi olur bilinçli anneler sezeryan oluyormuş ne alâka bi aydınlatırmısim bizi..
Bilinçli anneler daha mi çok sezeryan oluyor ne ?
Ferahfezaaa kadın doğum doktoru var tanıdığım eşi sezaryen olmuştu. Sorun olmamasına rağmen. Cidden çok şaşırmıştım. Savunması daha garipti. Bende kendi kendime dedim hatta, doktorun eşide sezaryen olduysa niye normal düşünüyorum? Ama yinede normal düşünüyorum 😁
Mom3 kesinlikle bi sayfa var instagramda ayakta doğurun normal doğurun vs. Yazmıştı altında keşke ben de öyle yapmaya çok pişmanım vs. Diyen bi sürü anne e kardesim iyi de normal doğum bazen mümkün olmuyor bebeğin de hayatını tehlikeye atiyosun herkes norma doğuracak diye bisey yokki sezeryan doğum da da anne olunuyor
Ferahfezaaa Canım bunun cevabını bilemiyorum ama şu bir gerçek, sezaryene kim kötü diyorsa o daha cahil oluyor yani yarım insan, yok ömür boyu çekersin, yok sütün gelmez diyenlerin hepsi cahil.
Ama normal doğum yapılabiliyorsa aslında daha iyi.
Maalesef günümüzde normal doğum normal değil müdahale ediliyor dikişler kesiler…
Doktorum bana garanti verse yırtık ve kesi olmayacak diye inan normal yaparım.
Ama bakıyorum çevreme normal doğurup 3 4 günde kalkan göremiyorum hepsi dikişli genelde. İç dış dikişler dolu. Arkadaşım 40 gün oturamadım diyor.
Sezaryen olanlara bakıyorum en en en kötüsü o ağrıları 2 gün yoğun yaşıyor. Dikiş izi de hayalet gibi kalıyor.
Ben sezaryen tercih ettim yarım insan kalır mıyım? Asla. Zaten ağır işte çalışmıyorum halı silkmiyorum perde asmıyorum.
Sütüm de elbet gelecek neden gelmesin en kötüsü 3 günde gelir mamamı aldım.
Eşim de destekliyor beni.
Beyzan bilinçli anne meryem ana otu mu alır 😂😂😂😂
svdmm16 merhaba bende aynen sizin gibi bir eğitime sahibim , ve normal doğum yaptım sorum çok açıklayıcı olmamış sanırım, cevremde bakıyorum da misal en çok sağlıkçı arkadaşlar sezeryan doğum yapıyor ama doğumu sonuçlarını tüm komplikasyonları bildikleri için normal doğum onlara endişe mi veriyor
Masmy eleştiri anlamında söylemedim fikrinizi merak ettim , eğer açıklayıcı olacaksa yüksek lisans yapmış insanım ve normal doğum yaptım
Ferahfezaaa o anneler isteğe bağlı Sezaryen mi oluyor mesela bunu sormak lazım. Yeni tanıştığim biri bana ilk bebeğin nasıl doğdu dese Sezaryen der geçerim niye anlatayım uzun uzun suyumun önce geldiğini açılma ve sancı olmayınca enfeksiyon riski ile acil Sezaryene alındığımi acaba siz de o annelerin detaylı hikayesini bilmiyor olabilir misiniz ya da vajinal varislerini vajinismusunu panik ataklarini ?
Lebede tebrik ediyorum , sanırım soruda kendimi tam ifade edememişim herkeste bi tepki, bende normal doğum yaptım ikinciye hamileyim ve doktor ne derse o tabi önceliğim normal doğum, cevremde hemşire arkadaşlar var hatta ikisi ablam normal doğum fikri o karı korkutuyor sezeryan daha garanti geliyor dah sancinin başında sezeryan a karat verdiler, acaba dedim sağlık konusuna hakim olanlar mi daha sezeryan a yatkın oluyor
Beyzan genelde basit hikayler ezberledim artık, genelde özel bir hastanedir son anda bir panik havası verilir bebek ya kakasini yemiştir ya nabzı yavaşlamıştır ya kordon dolanmıştır, bu annelerimiz de çok araştırıp çok bildikleri için hemen ikna olup sezeryan olmuşlardır, çevremdeki hikayeler hep bu
Ferahfezaaa bilinçli? Nedir tanımı tam olarak sizce? Yeterince açık olmamış
Ferahfezaaa Doktorlar eğitimsiz olduğu için normali öneriyor çünkü🙄
Bdp tam olarak söylemek istediğim bu , bir rahatsızlığınız var ve bunun bilincindesiniz bu da sizi sezeryan a götürüyor. Bir tanıdığım var daha bir gün açıp gebelikle doğumla ilgili birseye bakmamış sormamış merak etmemiş ters gelen bebeği normal doğurmaya çalıştı ve bebek şuan fiziksel olarak sorunlu, bilincsizlik illa illa normal dogum yapicam fikrine sokmuş onu
Mpy cahil de sizsiniz saçma da sizsiniz, açıklayıcı olmamış diyebilirsiniz ya da bir örnek sorabilirsiniz. Demek istediğim doğum ve sonrasında olabilecek herşeye hakim olan insanlar doğum sonrası oluşabilecek komplikasyonlara daha hakim oldukları için mi acaba sezeryan a daha sıcak bakıyorlar, cevremde bu şekilde çok insan var , yoksa nilinc derken trigonometriyi ezbere bilenler sezeryan olur , değil tabi ki
Ferahfezaaa eğitim sadece diplomayla olan bir şey değildir. Bilinçse okullarda öğretilen bir şey hiç değildir o yüzden bu söylediğiniz diploması olmayan insanlara hakaret gibi olmuş 😏
Kertenkelemiz siz komiksiniz ya da empati yeteneğiniz sıfır