• DoğumANKET
  • Bilinçli anneler daha mi çok sezeryan oluyor ne ?

Evet hanımlar gözlemlediğim kadarıyla bilinçli eğitimli anneler sezeryan olmaya daha mı yatkın?

Bilinçli anneler daha çok sezeryan oluyor siz ne düşünüyorsunuz?

Evet
Hayır

Ne alaka normal doğum bilinçsizlikmi sonuçta en doğalı normali olan bu sezaryen bir ameliyat şeklidir tabiki gerekli durumda tam bir kurtarıcıdır ama gerekmiyorsada ennnn doğalı normal doğumdur

Ferahfezaaa Öyle bir şey olduğunu düşünmüyorum. Bilinçli bilinçsiz diye ayırmak doğru olmaz. Sezeryan bazı durumlarda mecburi bazı durumlarda ise tercihtir. Normal doğum da öyle

Yanlış gözlem yapmışsınız. Normal doğumun bebek ve anne için sağladığı faydaları artık oturup tek tek saymayalım bir zahmet. 😉🌺

• [silindi]

Ferahfezaaa alakasi yok sadece bilincli anneler guvenilir bir doktorla sureci yonetip onun fikri ve arastirdiklariyla bir ilerleme kaydediyor. Asiri normal dogum ya da sezaryen diye kestirip atanlar genelde gordugum daha dikkafali ve acik fikirli olmayan insanlar.

Ferahfezaaa bilinçli anne olmakla eğitimli olmak ne alaka ya 😂😂😂 yanlış anlama üniverste mezunuyum bi bakanlığa bağlı uzman olarak çalışıyorum ama komik geldi 😀😀 Asıl bilinçli annenin zorunlu olmadıkça normal doğum yapması lazım

Ferahfezaaa açıkçası ben normal doğum diye tutturanları anlayamıyprum. Yani öyle ki kendileri için bebeklerinin sağlıgını bile riske atabiliyorlar. Bakınız benim yengem. İlla normal olacak dedi sonuç sezaryen den daha fazla kesi ve dikiş yapıldı. Doktor ne derse o. Bilinçli olanlar doktordan daha fazla bilgi sahibi olmadıgını bilir diye düşünüyorum.

Ferahfezaaa okumus bilincli anneler bunun sezaryen olduğunuda bilir bence sezeryan degil ikincisi kuzum olmak istiyosan ol kimse icin bu açıklayacak kılıf arama inan çok gereksiz ya helal olsun normal yaptı ayy oda doğurdumu hepsi o kadar yanlış ki rabbim sağsalim kucağına almayı nasip etsin şeklinin önemi olmamalı ben aşırı direttim ilk doğumumda 42+1 oldu gelmeyince suni verildi kalp atışı duruyo bebek ölüyo kordon dolanmış bir sürü telaş yaptılar ultrasonla bakın diyorum hayır ultrasonla görülmez daha diyo doktor suratıma bakınca görüyosun ama dedim kalp atışı düşüyo dedi ee haftalardır hep böyle neden o zaman demediniz dedim apar topar sus diyip ameliyathaneye soktular sonda taktılar hayır dedim kalktım masadan arkamdan bağırmalar hakaretler ve bunu bana çok guvendiğim başından sonuna gittigim doktorum yaptı o an ben inat etmedim cahillikte değildi güvenmedim ona biranda herkesten cok guveniyorum dediğim adama kaybettim güveni sezaryense bile bunu size olamam dedim imza atıp çıktım başka hastahanede 22 saat sonra normal yaptım ama amacım illa normal olucam bana kahraman desinler değil di bende bitti o an güven kalmadı allahta nasip etti normal oldu gram pişmanda olmadım 2.hamileligimde detaylı ultrason ve 4 kere sadece hastahaneye gittim çunku o doktor bana guven duygumu kaybettirdi hep korktum 40+2 de hastahaneye giriş yaptım 3 gun evde sancı çektim ama korkudan gidemedim nasıl kötü bir psikoloji gittigimde bebegin kafasi gelmisti ustumu çıkarmadan dogum gerceklesti dogumlarımdan gram pişman olmadım şükürler olsun ama akrabalarim bunu sezaryen denen herkese örnek vermesinden nefret ettim kuzenimi alıcaklar annesi izin vermiyo bana helal olsun sana demeler 3 cocuk 3de normal kendi yaptı 3.de hastahaneye girmemle doğdu ama eminim o ilk doğumda bebeğime bişe olsa kimse helal demez yuhlarlardı bırakın herşey hayırlısı ne ise öyle olsun 4.millete inat sussun diye sezaryen yapıcam diyorum ☺

Ferahfezaaa bunu biz degil aslinda daha cok cocugun durusu ve saglik sorunlari belirliyor. Biz ne kadar normal dogum istersek isteyelim durus veya seker hastaligi kaynakli olmuyor bu da beni ne cok bilincli ne de bilincsiz yapiyor mecburi sezeryan olacagim seker hastaligimdan dolayi bekleyemiyorum ama normal dogum cok isterdim tabi donseydi :)

Ferahfezaaa bilinçli demeyelimde o an olması gereken neyse o oluyo yoksa sezaryen normal doğumdan zor daha geç kalkıyosun daha çok dikkat etmen gerekiyor kimileri korkudan kimileri sağlık sorunundan ben gibi kimileride sancı çekmemek için

Ferahfezaaa Bunun bilinçle bir alakası olduğunu düşünmüyorum :) Yani doğum bu bunun bilinçlisi bilinçsizi olur mu sizce bence olmaz. Zamanı gelince bebek ne şekilde gelebiliyorsa hangisi anne için uygun olacaksa o uygulanır. Bunun normalide sezaryenide aynı.

Ferahfezaaa bence hayır bilinçli anne normal doğum ister bunun için sporunu yapar sağlıklı beslenir araştırır Meryem Ana otu alır hurma yer. Ama yine aynı bilinçli anne doktoru risk var sezeryan olsun dediğinde ayy hayır illa normal olmalı yoksa eksik Kalırım demez. Bebeğini de kendini de riske atmaz

Ferahfezaaa gayet bilinçli olduğumu düşünüyorum ve normal Doğum istiyorum herşey yolunda gittiği sürece. Bu kanıya nerden vardınıZ? Neye göre kime göre? Yaratılısın temelinde var doğum ,doğada tüm dişilerde.Eskiden cok daha sezeryan meraklısıydık ülke olarak. Son yıllarda bilinçlendik sezeryan sonrası vajinal doğumlar bile olmaya başladı. Cok ileri bulduğumuz üst düzey ülkelerde isteğe bağlı sezeryan yapılmadığını, müdahalesiz doğal doğumlara yönelim olduğunu ve vajinal doğumun anne bebek sağlığı açısından cok daha güvenli olduğunu , bebeğin anne rahminden çıkarken aldığı maddelerin bile nekadar bebeğe yararlı olduğunu bilmiyor olmalısınız.