• DoğumANKET
  • Bilinçli anneler daha mi çok sezeryan oluyor ne ?

funda84 Kesinlikle ben riski olmadan sezeryana yonelenleri kast ettim. Yanlis anlasilmak istemem risk varsa minik bir ihtimal bile olsa sezeryan yapilmali ama cevremde “Ben normal doguramam, işim olmaz” gibi laflar duydugum icin bu sekilde yorumladim sevgiler💙

Ferahfezaaa bilinçli yada bilinçsiz anne diye birsey yoktur. Normal doğum yapmak isteyen ve istemeyen anne vardır. Bence her anne normal doğum yapmak ister çünkü doğum anında acısı olsa bile doğumdan sonra toparlanması daha kolaydır. Normal doğumdan korkan yada saglik problemi olan yada doğum anında sorun çıkan anneler de sezeryan olmak ister yada zorunda kalır lakin sezeryanda toparlanmak uzun sürer ve ameliyatın riskleri daha yüksektir (bebek için değil anne için). Normal doğum yapmak için 42 hafta bekledim vajinismus problemim oldugu icin alttan muayenelerim sıkıntılı oluyordu çatı darlığım vardı bebek de 4 kilo olunca mecbur kaldım sezeryan oldum. Keske normal olsaydı bedende bıraktığı hasar hissizlik göbek ilk zamanlar ağrım yuzunden istediğim gibi kucaklayamadigim bebeğimi düşününce lanet olası vajinismus diyorum.. Sezeryani tecrübe etmiş bir anne olarak eger doğum seklini dusunuyorsan normal doğumu tavsiye ederim..Anneleri bilinçli bilinçsiz diye ayırmayın her anne kendine göre olan yada olmak zorunda olduğu doğum seklini seçiyor.

Aygul01 adet sancısı deyip geçme hiç hastaneye gitmedim bu yüzden ama adet olduğum gün sancının şiddetinden mide bulantısı kusma hatta bayılmaya kadar gidiyor bende iş agri kesici alıyorum kesmiyor bazen ilk günde 3 agri kesici içtiğimi hatta devam eden günlerde bile 1 agri kesici ile durabildigimi hatırlarım. Çekmeyen bilmez suan bi kotu oldum yine anılarım depreşti 😃

Ferahfezaaa neden böyle bişey düşündünüz ben normal Doğum yaptım çünkü sezaryan gerektirecek hiçbirşey yoktu aslında gerçekten sezaryan Doğum çok arttı bu yanlış bişey ama korku endişe yada hastalık makul hastalıklar olunca sezaryana yöneliyorlar

Aygul01 size göre segil. Siz tercih etmiyorsunuz diye bir baskası için nimet olan bir durumu kötüleyemeeyiz ayrıca 30.haftadan sonra her hafta kontrol gerektiren bir durum oluştu gebeliğimde demiştim simdi farkettim ki sizde bir gecmiş olsun demediniz. Ahbap degiliz iki taraflı gözden kaçmıs🙂

Susaminannesiii ahbap degiliz ama insanız. Siz sadece 30 haftadan sonra haftalık takip gerekli oldu dediniz bende size sistemi anlatabilmek için basımızda olan bi durumu anlattım kardeşimin beyninde tümör çıktı dedim. Ama sizin hala bi laf yarıştırma çabanızdan sonra zaten iyikide etmemişsiniz. O kadar övme yüceltme peşindesiniz ki gözünüzden kaçması gayet normal. Ayrıca ben Türkiye’de ki saglik sektörünü kötülemiyorum ben olanı söylüyorum. Galiba Buda pek hoşunuza gitmedi. İyi günler.

Aygul01 hosuma gitmeyen bir sey yok. Biraz papatya cayı içmenizi öneriirm bu kadar strese gerek yok.
        Geçmiş olsun kısmı siziinde benim de gözümden kacmıs kasıtlı olcak bir durum degil. Acınızı anlıyorum öfkenizi baska insanalr üzerinden atmayın. Herkesin derdi var. Benim eşim 2012 de biz sevgiliyken lenfoma atlattı. Hodking 4.evre. hatta bu ay senelik kontrolü var. Ayrıca kız kardesimi de 2013 te 5 yasındayken pons glioma dan kaybettim(en malign tümörlerden biri 2 yıl sag kalım sadece yüzde 10) yani beyin sapı kötü huylu tümörü. Neyse sizede iti günler

Raymalifalitiko haklısınız hahah gelen hastada zaten iki büklüm gelmisti. Nasıl agriyorsa artık kız kendini acile atmıştı ama benim tuhafıma gitmişti o sebeple acile gelinmesi 😂 Yok yok depreşmesin ☺️ Umarım tekrar yaşamazsınız geçmiş olsun 🌺