• Doğum
  • Hangi Anestezi Şeklini Tercih Edersiniz?

Powergirls ilk doğumda epidural tercih ettim çok iyiydi oğlumu canlı olarak ilk anları gorebildim. Hayırlısıyla bu bebeğimi de kucağıma alabilirsem yine epidural sezeryanla almak isterdim. Rabbim hepimize sağlıklı doğumlar nasip etsin

Powergirls ben ilkinı genel oldum ikinciyi de olucam zaten sezeryan olanların sütu geç geliyor benım 6 günde gelmişti yanlıs yönlendirmek istemem ama bebeğini ne şekil görmek istıyorsan öyle seç şimdiden Allah kolaylık versin

Powergirls Epidursl normal doğumda yapılıyor diye biliyorum. Ben spinal oldum, o an zaten seninle konuşuyorlar. Anlatıldığı gibi herkeste baş ve bel ağrısı olmuyor şahsen bende hiç olmadı. Yine olsa yine spinal tercih ederim, bebeğimin ilk anını görmek isterim

Sevvalkizilkayaa ben neredeyse tüm gece yürüyüş yapmıştım. Gaz problemim belki de bu yüzden hiç olmamıştı. 1 hafta tabii genel olarak biraz zorlu geçti ama yürüyüş bol olunca daha kolaylaşıyor işimiz.

mysa26 ever aynen öyle. İnanın hiç baş ağrısı olmadı. Başka ameliyatlar da oldum, yine böyle uyudum ve de çokça kahve içtim.

Powergirls canım ilk başta bir ağrı oluyor ama anlık hiç korkulacak gibi değil , ama çocuğunun doğumuna şahit olmak gerçekten çok güzel 🥰 ve ben sonrasında hiç rahatsızlık yaşamadım

ipeklinaismom keşke tek sorun yansımayı görmek olsa ben görmedim ama acıyı çok hissettim özellikle bebeği çıkarma anında. Çok bağırınca tansiyonum da yükselince mecbur uyuttular beni. Şimdi ssvd adayıyım ama eğer sezeryana dönerse kesinlikle genel anestezi isterim

Bebim en yakin arkadasim genel anesteziyle dogum yaptı kendine geldiginde bebek coktan odaya getirilmiş ve buyuk babaanne tarafindan minciklaniyordu :( O ani gordukten sonra normal dogum istegim daha da artti insallah nasip olursa normal tercih ederim

Powergirls merhaba öncelikle hayatım boyunca iğne den korkmuş kalçadan iğne vurulmamış biri olarak belden iğneyle doğum yaptım çok korkuyordum evet ama eğilince sakin olmamı söylediklerinde içimden sadece şunu geçirdim 2 saniyelik bir iğne acısı ne olabilir ki ölmiceksin bebeğin için bu ağrı hiç bişe vee ben bunları aklımdan geçirirken anestezi doktorum uzanmamı söyledi iğne vurulup bitmişti :) ben kan aldırırken bile mahfoluyorum doğum gibi mucizevi bi olay, 2-3 saatlik acı için ki kişiden kişiye göre inanın değişiyor kendinizi sıkmayın o anın tadını çıkarın ben doğumhaneye ağlayarak girdim korkuyorum yapamıcam diye :)
            Siz sakin olursanız kendi kendinizi sakinleştirebilirseniz herşey yolunda gidiyor bunu anladım 2. Ye hamileyim yine epidural olucam inşallah 🙏

Peyda kesinlikle öylee benim doktorumun dediği tek şey ne kadar yürürsen o kadar çabuk toparlanırsın ki öylede oldu afedersin gaz ve ilk tuvalette çok şükür hiç sorun yaşamadım 🙏

Powergirls çok haklısınız bu konuda , yasaçmalama ne korkması vs diyenlerede kulak asmayın, ben hamile kaldıktan sonra doğum anına kadar tek düşündüğüm şey nasıl doğurcam ben oldu :)
              Dediğim gibi doğumhaneye girince doğumdan vazgeçmek bile istedim 🤣
              Kendi kendinizi sakinleştirin doğumun hiç bişeyini değilde bebeğinizle ilk temasınızı emzireceğinizi kokusunu hep bunları düşünün rabbim bir nefeste kolay doğum versin hepimize

Powergirls bende dört gün once sipinal anestezili oldum valla korkulacak bişey yok damar yolu açarken hissedilen acidan az hissediliyor ve hemen uyuşuyor önemli olan kendinizi sıkmayın gayet serbest bırakın doğum çok kısa sürüyor zaten hemen. Bebeğimi öptüm gördüm çok güzel bir duyguydu

İki hafta önce sipinal ile sezeryan oldum, kendinizi kasmazsanız belden yapılan iğne hiç acıtmıyor sinek ısırığı gibi birşey sadece iğne yapıldığında ayakta elektrik çarpması gibi bir titreme hissediyorsunuz sonra uyuşmaya başlıyorsunuz, ameliyat sırasında da çekiştirmeleri hissediyorsunuz ama hiç bi acı yok her şey beş dakika içinde bitiyor zaten, ben acaba kestiler mi diye düşünürken baktım bebek ağlama sesi geliyor

026

Sevvalkizilkayaa ben epidural oldum. İğneyi hissediyorsun ama çok hafif bir şekilde sonra uyuşuyorsun zaten. Masada oturur vaziyette iğne yaptıkları için yatmana da yardımcı oluyolar. Sonrasında perde örtülüyor, eller bağlanıyor. Kesme ya da herhangi bi acı hissedilmiyor. Bebeği o an görmek en değerlisi. Bi anda bi ağlama sesi duyuluyor o an çok duygusal. Neye benziyor nasıl diye düşünürken bir anda karşınızda oluyor.

Burisinannesi yaa bende ilk doğuumu epudral yaptm ve tepemdeki ışıkların aynasından her saniyeyi gördüm karnıma kesik atıldıktan sonra kanamayı görünce kendimden geçtm ikinci doğumu da epudral yapcm ama asla tepemdeki ışıklara bakmayacağm🦋