• Doğum
  • Hangi Anestezi Şeklini Tercih Edersiniz?

Powergirls bende epidural oldum. Aslında çok güzel o an bebeğinin sesini duyuyorsun bebeğini görüyorsun ama benim doğumdan sonra başım çok ağrımıştı şimdi ikinciye hamileyim yine de epidural istiyorum.

Powergirls 9 ay 28 gün önce spinal sezaryen ile doğum yaptım.
Hayatımda doğum ile ilgili verdiğim en mantıklı karar olarak düşünüyorum bebeğim ile hemen temas ettim gözümün önünde ilk muayenesi oldu her anına şahit oldum doğumdan 4 saat sonra ayağa kalktım gece de kendim baktım bebeğime hastanede hiç bi şekilde bel, baş veya baska bi yerimde ağrı olmadı su ana kadar.
Sütünüzün olmasınıda istiyorsanız izin verildikten sonra bol bol yiyip içeceksiniz.
Ben heyecandan ilk gün bi şey yemedim sütüm kesildi bebeğim sarılık oldu 1 gece fototerapi aldı yemeğe başladım ılık duş aldım eve cıktıgım gun sütüm gayet güzel yoğun geldi.
Bol bol su içtim, dutu tereyağ ve azıcık seker veya pekmezle pişirdi annem yedim göğüslerimden süt akıyordu.
Sonra salak gibi sağdım sürekli sütüm azaldı. Emzirmek en iyisi göğüs ucunuzda olmazsa silikon uç alın onunla emzirin

Powergirls benim bildiğim epidural o verilen bölge ama spinal da belden uyuşma ve daha derine gönderiliyor diye biliyorum bn spinal oldum sadece cekistirmeleri hissediyorsun acı yok zaten ben ikinciyede spinal düşünüyorum inşallah kısmet olursa ☺️☺️

Burisinannesi benim hiiicc baş ağrım olmadı çünkü orada makas sesinden atak geçirdim bebeğim riske girdi bebek çıkınca tam bayılttılr gerek yok yani uyucan hemen ikiside aynı kesi en azından görme duyma😔

Powergirls ben cok korktuğm için genel antestezi oldm cokda memnun kaldm.narkozm iyi ayarlanmıstı cıkınca hemen ayıldm sütüm cok gec geldi bürsürü sey kullandm cok gec ve az geldi ona cok yapıcak bisey yok galiba

Bende spinali tercih edeceğim ilk hamileliğim.
epidural genelde normal doğumda tercih ediliyor sancıyı azalttığı için ağrı kesici gibi bişey
Spinal bir anestezi türü belden aşağı uyuşturuluyor uyuşukluk geçip 5 saat sonrada yürütülüyor
Sancı çekmek istemiyorum o acıya dayanamam diye düşünüyorum arada giren sancılar bile canımı acıtıyor
Doktorumda spinal önerdi kendi de öyle iki doğum yapmış 😄🫶❤️

• 026 bunu beğendi.

Powergirls ilk doğumda epidural tercih ettim çok iyiydi oğlumu canlı olarak ilk anları gorebildim. Hayırlısıyla bu bebeğimi de kucağıma alabilirsem yine epidural sezeryanla almak isterdim. Rabbim hepimize sağlıklı doğumlar nasip etsin

Powergirls ben ilkinı genel oldum ikinciyi de olucam zaten sezeryan olanların sütu geç geliyor benım 6 günde gelmişti yanlıs yönlendirmek istemem ama bebeğini ne şekil görmek istıyorsan öyle seç şimdiden Allah kolaylık versin

Powergirls Epidursl normal doğumda yapılıyor diye biliyorum. Ben spinal oldum, o an zaten seninle konuşuyorlar. Anlatıldığı gibi herkeste baş ve bel ağrısı olmuyor şahsen bende hiç olmadı. Yine olsa yine spinal tercih ederim, bebeğimin ilk anını görmek isterim

Sevvalkizilkayaa ben neredeyse tüm gece yürüyüş yapmıştım. Gaz problemim belki de bu yüzden hiç olmamıştı. 1 hafta tabii genel olarak biraz zorlu geçti ama yürüyüş bol olunca daha kolaylaşıyor işimiz.

mysa26 ever aynen öyle. İnanın hiç baş ağrısı olmadı. Başka ameliyatlar da oldum, yine böyle uyudum ve de çokça kahve içtim.

Powergirls canım ilk başta bir ağrı oluyor ama anlık hiç korkulacak gibi değil , ama çocuğunun doğumuna şahit olmak gerçekten çok güzel 🥰 ve ben sonrasında hiç rahatsızlık yaşamadım

ipeklinaismom keşke tek sorun yansımayı görmek olsa ben görmedim ama acıyı çok hissettim özellikle bebeği çıkarma anında. Çok bağırınca tansiyonum da yükselince mecbur uyuttular beni. Şimdi ssvd adayıyım ama eğer sezeryana dönerse kesinlikle genel anestezi isterim

Bebim en yakin arkadasim genel anesteziyle dogum yaptı kendine geldiginde bebek coktan odaya getirilmiş ve buyuk babaanne tarafindan minciklaniyordu :( O ani gordukten sonra normal dogum istegim daha da artti insallah nasip olursa normal tercih ederim