Powergirls ikisinide yaşamış biri olarak belden uyusturmayi tercih ederim genel bana iyi gelmedi
Hangi Anestezi Şeklini Tercih Edersiniz?
Peyda sonrasında iyileşme süreciniz nasıl oldu sanırım hemen gaz çıkarmamızı yada tuvalete çıkmamızı istiyorlarmış siz de durum ne oldu
Powergirls genel oldum uyandığım da ağrım yoktu ve sütüm de hemen gelmişti
- Düzenlendi
Ben de doğum için normal mi sezaryen mi aşamasındayım. İkisinin de artıları eksileri var ama önceliğim normal doğum. Bugün araştırma hastanesi profesörü biz genelde sezaryen yapıyoruz saatlerce o sancıyı niye çekmek istiyosun ki dedi şok oldum. Ben kesilip biçilmeyi görmek istemiyorum dedim genel anestezi yaparız ama normali düşünme dedi daha şimdiden. Epiduralden aşırı korkuyorum illa sezaryen olacaksa bile genel anestezi tercih ederim 🤦🏻♀️
Powergirls bence belden uyuşturma zaten bişey gormysn hissetmiyorsun en güzeli doktordan snra bebeğini sengoruyorsun bu duygu herşeye deger
Powergirls ben spinal olmuştum ikinci içinde aynısını tercih ederim sanırım sorun yaşamadım çok şükür
Powergirls kesinlikle epidural… genel anestezi beyin hücrelerini tahrip ediyor ve ileri yaşlarda unutkanlık yapma ihtimali çok yüksek… bi de bebeğinin ilk anına şahit olma duygusu paha biçilemez…ilk doğumun epiduraldi yine öyle istiyorum kısmetse
Powergirls ben spinal oldum gayet de memnun kaldım inşallah ikinciye hamileyim ondanda kısmet olursa spinal olucam ☺️☺️
Powergirls bende epidural oldum. Aslında çok güzel o an bebeğinin sesini duyuyorsun bebeğini görüyorsun ama benim doğumdan sonra başım çok ağrımıştı şimdi ikinciye hamileyim yine de epidural istiyorum.
Powergirls ben epidural oldum çocuğumun doğumunu gördüm en iyisi öyle olmak diğer türlü geç ayikiliyo
zumraninannesii spinal ile epidural arasındaki fark ne ?
Powergirls 9 ay 28 gün önce spinal sezaryen ile doğum yaptım.
Hayatımda doğum ile ilgili verdiğim en mantıklı karar olarak düşünüyorum bebeğim ile hemen temas ettim gözümün önünde ilk muayenesi oldu her anına şahit oldum doğumdan 4 saat sonra ayağa kalktım gece de kendim baktım bebeğime hastanede hiç bi şekilde bel, baş veya baska bi yerimde ağrı olmadı su ana kadar.
Sütünüzün olmasınıda istiyorsanız izin verildikten sonra bol bol yiyip içeceksiniz.
Ben heyecandan ilk gün bi şey yemedim sütüm kesildi bebeğim sarılık oldu 1 gece fototerapi aldı yemeğe başladım ılık duş aldım eve cıktıgım gun sütüm gayet güzel yoğun geldi.
Bol bol su içtim, dutu tereyağ ve azıcık seker veya pekmezle pişirdi annem yedim göğüslerimden süt akıyordu.
Sonra salak gibi sağdım sürekli sütüm azaldı. Emzirmek en iyisi göğüs ucunuzda olmazsa silikon uç alın onunla emzirin
Powergirls benim bildiğim epidural o verilen bölge ama spinal da belden uyuşma ve daha derine gönderiliyor diye biliyorum bn spinal oldum sadece cekistirmeleri hissediyorsun acı yok zaten ben ikinciyede spinal düşünüyorum inşallah kısmet olursa ☺️☺️
Burisinannesi benim hiiicc baş ağrım olmadı çünkü orada makas sesinden atak geçirdim bebeğim riske girdi bebek çıkınca tam bayılttılr gerek yok yani uyucan hemen ikiside aynı kesi en azından görme duyma😔
Powergirls ben cok korktuğm için genel antestezi oldm cokda memnun kaldm.narkozm iyi ayarlanmıstı cıkınca hemen ayıldm sütüm cok gec geldi bürsürü sey kullandm cok gec ve az geldi ona cok yapıcak bisey yok galiba
Bende spinali tercih edeceğim ilk hamileliğim.
epidural genelde normal doğumda tercih ediliyor sancıyı azalttığı için ağrı kesici gibi bişey
Spinal bir anestezi türü belden aşağı uyuşturuluyor uyuşukluk geçip 5 saat sonrada yürütülüyor
Sancı çekmek istemiyorum o acıya dayanamam diye düşünüyorum arada giren sancılar bile canımı acıtıyor
Doktorumda spinal önerdi kendi de öyle iki doğum yapmış 😄🫶❤️
Powergirls ilk doğumda epidural tercih ettim çok iyiydi oğlumu canlı olarak ilk anları gorebildim. Hayırlısıyla bu bebeğimi de kucağıma alabilirsem yine epidural sezeryanla almak isterdim. Rabbim hepimize sağlıklı doğumlar nasip etsin
Powergirls ben ilkinı genel oldum ikinciyi de olucam zaten sezeryan olanların sütu geç geliyor benım 6 günde gelmişti yanlıs yönlendirmek istemem ama bebeğini ne şekil görmek istıyorsan öyle seç şimdiden Allah kolaylık versin
Burisinannesi Herkes de olmuyor bende olmadı ama epidursl değil spinal epidursl normal de yapılıyor diye biliyorum