• Doğum
  • Hangi Anestezi Şeklini Tercih Edersiniz?

İki hafta önce sipinal ile sezeryan oldum, kendinizi kasmazsanız belden yapılan iğne hiç acıtmıyor sinek ısırığı gibi birşey sadece iğne yapıldığında ayakta elektrik çarpması gibi bir titreme hissediyorsunuz sonra uyuşmaya başlıyorsunuz, ameliyat sırasında da çekiştirmeleri hissediyorsunuz ama hiç bi acı yok her şey beş dakika içinde bitiyor zaten, ben acaba kestiler mi diye düşünürken baktım bebek ağlama sesi geliyor

026

Sevvalkizilkayaa ben epidural oldum. İğneyi hissediyorsun ama çok hafif bir şekilde sonra uyuşuyorsun zaten. Masada oturur vaziyette iğne yaptıkları için yatmana da yardımcı oluyolar. Sonrasında perde örtülüyor, eller bağlanıyor. Kesme ya da herhangi bi acı hissedilmiyor. Bebeği o an görmek en değerlisi. Bi anda bi ağlama sesi duyuluyor o an çok duygusal. Neye benziyor nasıl diye düşünürken bir anda karşınızda oluyor.

Burisinannesi yaa bende ilk doğuumu epudral yaptm ve tepemdeki ışıkların aynasından her saniyeyi gördüm karnıma kesik atıldıktan sonra kanamayı görünce kendimden geçtm ikinci doğumu da epudral yapcm ama asla tepemdeki ışıklara bakmayacağm🦋

2 ay önce spinal sezeryan oldum, herkesin deneyimi kendine ama acı ve ağrı tecrübelerde kesin gibi konuşanlara da ayar oluyorum😊
      Şimdi güzel kardeşim ,beden yaşın benden çok daha gençtir diye düşünüyorum ben 40 yaşında anne oldum ve benden çok daha çabuk yaraların kapanır iyilesirsin bu bilimsel olarak net.
      Şimdi detaylarla geçelim kesinlikle spinal olmalısın asla iğne olurken canin acımıyor, regl sancısı çekmiş, hayatta birkez olsun Arı ısırmıştır herkesi herhalde ,😄 okadar bile acımıyor net! 5 dakika içinde bebeğinin sesini duyuyorsun ve bilinç yerinde olduğu için sütün hemen geliyor hormonlara bağlı tabi… ama genel anesteziye göre daha çabuk süt geldiği konusunda istatikler var…ben almanya-da yaşıyorum ilk gün ayağa kaldırmadılar ayaklarımın tamamen hissetmem 4 saat sürdü ameliyat sonrası… ama ilk andan itibaren bebeğime desteksiz emzirdimde altinida aldım…2. Gün ayağa kalktım ve direk yürüdüm tabiki hareketler kısıtlı ama asla dayanılmaz bir ağrı yok bu benim tecrübemdi … korkma bizler dünyaya bir can getiriyoruz sezeryan ne ki inan sonrasında memelerin daha çok acıyınca bana hak vereceksin… spinal sezeryan olaydım her gün diyeceksin o meme acısını çekince. Sevgilerimle güzel anne! Başaracaksın hiç korkma!

Belden iğne olup sezeryan olduğunda bebek çıkarken acıyor karnına bastiriliyor diyorlar doğru mu acı hissediliyor mu?
      Benim biraz mecburi sezeryan olacak bebis ters duruyor. Riskli bir hamilelik olduğu için zaten hareketsiz bir hamilelik geçirdim normal istesem de çok zorlanırim gibi geliyor sezeryan konusunda da kararsızım açıkçası.
      İlk evlendiğim zaman da vajinusmus vardı onu yenmem de uzun sürdü o defterin tekrar açılmasından korkuyorum 😔

Busetasm bnde şimdiden korkuyorum daha 4 ayım var rüyalarıma girdi hamilelik dolayı öyle kapalı ortamlarda stres olmaua başladım genel mi olsam bilmiyorum

Bir buçuk ay önce epidural sezeryanla bebeğimi kucağıma aldım o ameliyat anından daha korkutucuydu iğnenin vurulması bence birde çok ince bir hortumu belimden sanırım damarıma sokmuşlardı sabitlemişlerdi çok sonra anladım bunu ama o iğne aşırı derecede canımı yaktı çok kastım kendimi istemsizce o yüzden iki sefer denedi doktor daha sonra ameliyat esnasında çekiştirmelerini hissettim bebeği çıkarırken göğüs kafesime çok güçlü bir baskı uyguladılar onu da hissettim ama kesinlikle bunlar beni etkilemedi o iğne en fenasıydı 😂😂😂😂 bu arada belime sabitledikleri hortumu da hastaneden çıkarken çıkardılar 😂

Powergirls ben mayısta olucam tecrübem yok ama genel dısında kim olduysa hep yan etkisini senelerce yasadılar Biri de uyusmadıgı için ameliyat esnasında genele çevirdi o riskleri göze almak istemem ( daha önce genel aneztesi başka ameliyat için almıstım ) gayet rahattı o yüzden geneli tercih ederim herzaman

Powergirls beni uyutmaya çalıştılar ama maalesef uyumadım karnım toktu bide üstüne kahve çikolata yemiştim bebek oynasın die ama olmadı yani yaşamıyor deyip amelyata koydular o yüzden tercihim olmadı ama kafamda benle konuştukları zaman önemli olan bebeyimin sagligiydi onu gordukten sonra İnanki ayağa kalkmak istedim ama doktor bana kalk bakalım nasıl kalkcan hiçbir hastayı böyle gormedim dedi ama tabiki kalkamadm sonrasinda birazcık gözümü kapattım eşimi kapıda grdugumde yaşıyor deyip uyumuşum yani Allah kimseye böyle zor doğum vermesin herşeyin hayrlisi şükür oğlum iyi 6 yaşına gircek inşallah herkesin doğumu güzel bir şekilde olur iyi düşün hep iyi olsun

Powergirls ben ilkini genel oldum çok rahat geçti öyle uyandığında ağrıyla falan uyanmadim zaten odaya geldiğimde uyanmaya çoktan başlamıştım hatta asansörde yukarı çıkarılirken konuşulanları duyuyordum ikinci yine genel istiycem çünkü spinal de heycsn yapıp da ikinci bı anestezi verilmesini istemiyorum yani ağrı sızı olmasa da cekistirmeleri falan hissedililiyomus benim kaldırabileceğim şeyler değil