• Doğum
  • Hangi Anestezi Şeklini Tercih Edersiniz?

Powergirls valla bende kararsızım ikisi arasında çevremde genel yapan çok var bebek uyanınca kuacginda rahat diyolar epidural kendinde oluyosun kafan gıdık olmuyo o iyi ama onu yapanda yukardan ışıktan hep yansıdı gördüm yapılanı diyo beni bu korkutuyor yengemde epidural de tansiyonu düştü kendinden bayıldı bende aşırı kararsızım

Powergirls ben ilk doğumumu özellikle genel istedim. Pişmanda olmadım. Nasipse nisanda ikinci geliyor ondada genel olmak isterim. Çünkü ameliyathane ortamını görmek istemem. Onlar kesip biçerken konuştuklarını duymak istemem. Ayrıca epiduralda çok şiddetli baş ve bel ağrısı oluyormuş bir hafta kadar. Sezaryenin ağrısı varken bire baş bel ağrıdı ile uğraşamazdım yanı

Burisinannesi bu tamamen kişiden kişiye farklılık gösterir. baş ağrısı her ikisinde de olur arkadaşım ikisini de oldu hiç bi fark olmadığını söyledi ilk kalkışında, baş ağrısının da olduğunu söyledi. Yengemde 3 kez sezaryen oldu aynı şeyleri ondan da duydum. Herkesin acı eşiği farklı herkesin bünyesi farklı herkeste aynı şey olmuyor. Ben epidural oldum o iğneyi vurdukları yer uzun bir süre ağrıdı ama arkadaşım öyle bir şey yaşamadığı söyledi dediğim gibi kişiden kişiye farklılık gösteriyor herkesin acı eşiği aynı değil ameliyat hane ortamı düşündüğün kadar da korkunç değil doktorların muhabbetleri de tamamen sizinle alakalı oluyor. Bir hemşire zaten başınızda elinizi tutmuş oluyor doğum doktorunuz hep sizinle sohbet ediyor:)

Powergirls ilk amelıyatmda belden uyustrma yaptrdm doktorla sureklı konustk bebegı cıkarp basımın yanına koydular o an cok gzl bı duyguydu 4 yıl gectı ustunden ama sankı dün gbi yıne hamıleym muhtemln yıne belden uyustrma isterm. Ama bu konu herkeste farklılık gosterebılır

Cana_, başlığı Hangi Anestezi Şeklini Tercih Edersiniz? olarak değiştirdi.
        Cana_ bu tartışmayı sabitledi.

Powergirls bnm 4. Sezeryanım olacak ilk 3ü genel anestezi ile oldu budefa spinal olucak genel anestezi iyi ama uyanırken çok ağrı çektim direk acıyla uyandım

Burisinannesi doktorumun doğumdan sonraki tavsiyesini söyliyim ben de. Başım dik bir şekilde uyudum, kesinlikle tamamen uzanmadım ilk gün. Bir de bol su, kahve ve meyve suyu tüket demişti. Sıfır baş ağrısı. Bu arada epidural idi. İkincide de aynısını isteyeceğim uygun olursa.

Peyda epidural iğnesini hissediyormusunuz yapılırken acıyormu ve masaya yattığınızda ne gibi şeyler hissettiniz kestiklerini dokunduklarını falan hissediyor mu insan

Sevvalkizilkayaa bir hemşirenin omzuna sarıldım ben. O beni tuttu, iğneyi olurken hiç sıkıntı olmadı. Sonrasında dokunduklarını hissettim, ancak acı yoktu. Bir hemşire hep yanı başımdaydı, hep benimle konuştu. Sonra bir ara midem çok bulandı birden, hemşire bir ilaç ile anında geçirdi. Şükür sorunsuz geçmişti.

Powergirls belden uyuşturmalı oldum gayet güzel geçti senin stres yapmaman önemli pozitif şekilde doğuma girersen çok güzel geçer gaz konusunda meyve suyu tükettim kayısılı süt konusundada banyo yapmayınca kolayına inmiyor diyebilirim banyo yapınca vücut rahatlayınca hiç uğraşılmadan iniyor

Bende ikisini de deneyimledim 3.haftaya olucak genelde uyanınca kesi yerinin ağrısı çok baskın oluyor spinal daha rahat gelmişti bana spinal seçtim hayırlısi inşaallah kolay olur

Powergirls ikisinide yaşamış biri olarak belden uyusturmayi tercih ederim genel bana iyi gelmedi

Peyda sonrasında iyileşme süreciniz nasıl oldu sanırım hemen gaz çıkarmamızı yada tuvalete çıkmamızı istiyorlarmış siz de durum ne oldu