Belden iğne olup sezeryan olduğunda bebek çıkarken acıyor karnına bastiriliyor diyorlar doğru mu acı hissediliyor mu?
Benim biraz mecburi sezeryan olacak bebis ters duruyor. Riskli bir hamilelik olduğu için zaten hareketsiz bir hamilelik geçirdim normal istesem de çok zorlanırim gibi geliyor sezeryan konusunda da kararsızım açıkçası.
İlk evlendiğim zaman da vajinusmus vardı onu yenmem de uzun sürdü o defterin tekrar açılmasından korkuyorum 😔
Hangi Anestezi Şeklini Tercih Edersiniz?
Bir buçuk ay önce epidural sezeryanla bebeğimi kucağıma aldım o ameliyat anından daha korkutucuydu iğnenin vurulması bence birde çok ince bir hortumu belimden sanırım damarıma sokmuşlardı sabitlemişlerdi çok sonra anladım bunu ama o iğne aşırı derecede canımı yaktı çok kastım kendimi istemsizce o yüzden iki sefer denedi doktor daha sonra ameliyat esnasında çekiştirmelerini hissettim bebeği çıkarırken göğüs kafesime çok güçlü bir baskı uyguladılar onu da hissettim ama kesinlikle bunlar beni etkilemedi o iğne en fenasıydı 😂😂😂😂 bu arada belime sabitledikleri hortumu da hastaneden çıkarken çıkardılar 😂
Powergirls ben mayısta olucam tecrübem yok ama genel dısında kim olduysa hep yan etkisini senelerce yasadılar Biri de uyusmadıgı için ameliyat esnasında genele çevirdi o riskleri göze almak istemem ( daha önce genel aneztesi başka ameliyat için almıstım ) gayet rahattı o yüzden geneli tercih ederim herzaman
Powergirls beni uyutmaya çalıştılar ama maalesef uyumadım karnım toktu bide üstüne kahve çikolata yemiştim bebek oynasın die ama olmadı yani yaşamıyor deyip amelyata koydular o yüzden tercihim olmadı ama kafamda benle konuştukları zaman önemli olan bebeyimin sagligiydi onu gordukten sonra İnanki ayağa kalkmak istedim ama doktor bana kalk bakalım nasıl kalkcan hiçbir hastayı böyle gormedim dedi ama tabiki kalkamadm sonrasinda birazcık gözümü kapattım eşimi kapıda grdugumde yaşıyor deyip uyumuşum yani Allah kimseye böyle zor doğum vermesin herşeyin hayrlisi şükür oğlum iyi 6 yaşına gircek inşallah herkesin doğumu güzel bir şekilde olur iyi düşün hep iyi olsun
- Düzenlendi
@“Powergirls”
Powergirls kendim bir anestezi teknikeri olarak tabikide spinal anestezi diyorum
Powergirls ben ilkini genel oldum çok rahat geçti öyle uyandığında ağrıyla falan uyanmadim zaten odaya geldiğimde uyanmaya çoktan başlamıştım hatta asansörde yukarı çıkarılirken konuşulanları duyuyordum ikinci yine genel istiycem çünkü spinal de heycsn yapıp da ikinci bı anestezi verilmesini istemiyorum yani ağrı sızı olmasa da cekistirmeleri falan hissedililiyomus benim kaldırabileceğim şeyler değil
Powergirls Bir daha doğum yapacak olsam yine spinali tercih ederdim
Powergirls genel oldum odaya çıkana kadar zaten kendime gelmeye başlamıştım hiç bir sekilde ağrım.yoktu ayağa Kalkana.kadar ağrı hissetmedim sondayi da uyurken takmışlar di onu da hissetmedim uyanmadan da çıkarmışlar zaten odaya geldiğimde bebeğimi hemen emzirdim sütüm.hemen geldi çok şükür kolumda ağrı.pompadi takılıydi belkide ondan hissetmedim ağrı sızı Bilmiyorum yine genel istiycem bişe duymak görmek istemiyorum ben panik bı insanım
Haticerman 1 sene 3 ay vajinismus belasiyla uğraştım
Ozgeozdil bende kesin izlerdim😀 o yüzden cesaret edemem genel iyidir👌
Powergirls Ben spinali tercih ederim genel bana çok zor gelmişti doğumdan hemen sonra emzirmeni tavsiye ederim yarım saat aralıklarla ver hem uyarılardan sütün daha çabuk gelir bir de ten teması önemli onun dışında rezene çayı ve 3 Lt su
Powergirls iki doğumumda genel anestezi ile gerçekleşti ama geç uyanma bağırarak uyanma büyük ağrılarla uyanma gibi problemleri hiç yaşamadım bin şükür olsun. Zaten anestezi uzmanı bilgilerinizi alıyor bi takım sorular soruluyor ona göre anestezi ayarlanıyor ben 2 doğumumda da henüz ameliyathaneden çıkarken direkt uyandırıldım ve inanılmaz sakin bir şekilde 😊 kuvvetli ağrı kesiciler siz uyanmadan yapılmış oluyor zaten. Nasipse 3.doğumumda genel anestezi ile olacak inşallah 🫶🏻 sağlıkla gelsin bebişler
Srfe01 doğumdan sonra surec nasıl oldu peki doğum korkunuz da var mıydı
Powergirls tabiki epidural. Çok korktum panik atak gecirdim ama ameliyathane gördüm ki hic korkulacak birsey yokmus. Genel anestezide uyaninca tüm ağrıyı hissediyorsunuz sma epiduralda ameliyat yeri uyuşuk uzun süre acı yokkk
Haticerman doğumda doktora bahsetmiştim bebeğimde iriydi hiç riske atmayalım tetikleyebilir bebeği kitleyebilirsin dedi zaten çatı muaynesinide yapamadilar sezeryana karar verildi