• Doğum
  • Normal mi sezeryan mı??

iremdemirr kendi kendine patlayan dikişler bile oluyormuş normalde daha az dikil oluyor sezeryanda bi de bebek hemen kucağa verilmiyor babaya gidiyormuş normal doğumda bebekle beraber çıkıyorsunuz ten teması daha iyi oluyormuş

Bebekannesiii_ cevremde hiç normal yapam yok valla bi arkadaşım denemeye calıştı kaç saat suni sancı cekti en sonunda bayılmış sezeryana almişlar kız kaç gün perişan oldu bence herkezin acı eşiği farkli asla normal yapamam ben sezeryan iyidir benim için 😂

@Bebekannesiii_ diyorum bazen, normal doğumda en fazla 1 gün çekiceksin sancıyı ama bazen öyle şeyler okuyorum ki hiç o topa girmiyim diyorum bilemedim😂

Eflinlina tabi acı eşiğiniz düşükse ya da çatınız darsa o an sezeryan daha iyiyse onu tercih etmeniz daha iyidir sizin için Allah hepimize kolaylık versin

iremdemirr normal deneme şansın varsa normla dene yaşın fazla yoksa kilon fazla yoksa çatın dar değilse doktorun da sorun görmüyorsa yap normal şekilde zaten o an yapamazsan sezeryana alırlar zorunlu olarak

iremdemirr Kendimi sartlamak ya da korkutmak istemiyorum ikisinin de iyi kotu yonleri var cekeceksem dogum aninda ya da sonrasinda her turlu cekmek zorundayim o yuzden zorunlu sezaryen de olsam uzulmem 🙏🏻 Insallah kolaylikla doguralim♥️

Eflinlina Aminn normal doğum bebek için de daha sağlıklı yavaş yavaş çıktığı için ciğerler zorlanmıyordular sezeryanda bir anda hava teması olunca ilerde nefes ile ilgili problemler de yaşanabiliyormuş Allah herkese yardım etsin 🙏🏼🫶🏼

iremdemirr bakıyorum da millet neler neler yazmış buralara, yok kemiklere kadar yarıyorlar, yok hastaneyi inletenler var.
              Gerçekten bu toplum çok ama çok değişik…
              Ben de aylarca yüzlerce fikir okudum, bence doğumun hayırlı olanı makbul, ben sezaryen olacağım, doktorun çeşitli sebeplerden sezaryen önerdi.
              Korkutmaya çalışanlara da lafım şu: Hiç uğraşmayın, ben korka korka değil cesaretle girecem inşallah o ameliyathaneye. Yavruma sağlıkla kavuşayım ötesi var mı!!! Acı mı ağrı mı var bunları düşünüp kafayı yiyemem, rabbim sabrını verir inşallah, ben de elimden geleni yaparım. Kendim bebeğim ve eşim için en hayırlısını diliyorum, dünya ne düşünmüş ne demiş umrumda değil, musmutlu gidecem hastaneye, musmutlu girecem o ameliyathaneye. Ben elimden geleni yapacam, kalanı rabbime kalmış.

@Bebekannesiii_ 25 yaşıma giricem ve ilk doğumum 77 ile hamile kaldım şuan 88 kiloyum/36+4 teyim..
                Bebişin kilosu iyi gidiyor ama 40 haftaya kadar bekletirse beni 4 kg+ olucak perşembe çatı muayenem var ola ki çatın dar derse sez olma fikri ağır basabilir bende de

iremdemirr çatınız darsa zaten normal doğumu hiç denemeyin onu doktor da önermez ama yaşınız genç kilonuz iyi normal doğumu da deneyebilirsiniz kendinizi şartlandırmayın bıçak altına yatmayı

Eflinlina benim ilk hamileliğim bir ara bende sezeryan yanlısı düşündüm ama o kesikleri ağrıları duyunca insanlardan sezeryandan açıkçası korktum normal doğum daha kolay geldi tabi suni sancı gibi durumlar korkutuyor ama sezeryandaki iğne kesik beni korkuttu baya