iremdemirr Yok kemikler yok icin disina cikiyo. Ya ne seviyonuz abartmayı. Heee göbek kesisinden bakinca omurgan görünüyor.🤣. İlk doğumum zorunlu sezaryen oldu. Amniyotik sivi azalmasi ve 20lere cikan tansiyonum yuzunden 38 de aldik bebegi. Ameliyathane yuzu bilem. Agri esigim cok dusuk bir insanim. Kiloluyum. İc organlarını ciksrip masaya koyup seni dograyip sonra geri organları yerine koymuyolar🤣 her şeyin bir zorlugu var. İki dogumunda kendine gore cektirdikleri var. Bu tamamen senin ağri esigin ve vucudunla alakali. Kesisiz 4.saatte normal doguranda var 15 saat sanci cekip doguranda var 15 saat sanci çekip doguramayip sezaryen olanda var direk sezaryen olanda var. Bu senin hamileliginin vucut yapinin catinin acilmanin durumuna gore değişiyor. Dediğim gibi sezaryen oldum. 4 saatte bir gelip agrikesici vurdular. Agri oluyor olmuyor degil ama dedigim gibi kisiye gore değişiyor. İlk ayaga kalkis zor biraz okadar da olacak sonucya 7 kat kesiliyor. Ama hastaneden yuruyerek ciktim. Yatakta doğrulamak ilk 3-4 gun zor oluyoe emzirmek felan ama dayanilmayacak bir agri degil. Eger zaten o kadar dayanilmayacak bir agri olsa kimse ikinci çocuğu yapmaz. Bile bile tek kolun kesildiginde öbürünü de kesin der misin. Allah herseyin sabrini veriyor emin ol. Ablam 15 saat sanci cekti acilmasi olmadi sunni taktilar gelen parmak atti giden parmak atti korkudan yorgunluktan ikinma hissi gelmedi bebegi itemedi zar zor 18. Saatin sonunda doğdu yeğenim. Ertesi gun çıktık hastaneden evde gezdi camasir atti iyiydi. Demem su ki sezaryen sonrasinsa zorlukları var normalin oncesinde. İkiside kendine has. Kimsenin hikayesinden etkilenme. Kendini normal yafa sezaryen diye şartlama. İkinizin sagligi önemli olan. İkisindende korkma… Çünkü sonucu cok guzel❤️ evet saat 4.30 19 aylık bebeğim ayagimda salliyorum 29 haftalik bebeğim karnimda tekmeler atiyo. Herseyin zorlugu var. Ama emin ol cok guzeller…
Normal mi sezeryan mı??
iremdemirr evet normal doğumun acısi bencede fazladır ama dogurdugun an bitiyor. Sezeryan doğum yapmış biri olarak evet o an bişey hissetmiyorsun ama doğumdan sonraki zamanda acısı çok zor oluyor hareket etmen yürümen. 2.3. gün evde hareket ettikce açılmıştım ama o acıyı unutana kadar 2.cocugu düşünemiyorum. Doğumun hiçbir şekli kolay değil. Normal doğum sancısı da çektim suni sancı da aldım 5 cm açılma oldum. Ama acil sezeryana alındım. Nasip kısmet bebisler nasıl gelmek isterse doğum o şekilde gerçekleşiyor oluruna birakin Allah’ım hiç kimseyi darda koymaz kolay doğumlar dilerim.
iremdemirr Kimi normal doğumda sancısını anlamıyor bile.Kimisi çok fazla hissediyor.Ben kendimden örnek vereyim 3. Ye hamileyim 2 normal doğumum var.İlki tramva oldu bende sebebi hiç birşey bilmemem ve aşırı korkmam.Kendimi çok kastım o sancı hiç geçmeyecek ölüyorum sandım.Ama ikincide öyle olmadı.Evet biraz sancım olacak ama bebek doğunca geçecek diye düşündüm ki öyle zaten daha rahat geçti.Hiç bağırmadım sadece ıkındım.Doğum sonrası toparlanma çabuk oluyor normal doğumda.Sadece cesaret işi.Birde eskiden beri bilinç altımıza doğum facia felaket tarzı duyguları yüklemişler yurtdışında millet çatır çatır doğuruyor.Sakin kalıp süreci yönetirseniz paniklemeden kesinlikle normal doğum yanlısıyım.Her açıdan.Sezeryan tabiki bir seçenek ama mecbur kalmadıkça o tarafa yönelmeyin derim.Onundam sonrası zahmeti oluyor.
iremdemirr ben ikisinide oldum hem normal hem sezeryan kesinlikle normal doğum diyorum dört cm açıklıktan sonra epidural yaptım doktorun tavsiyesiyle süperdi rahatladığın için hemen on cm açıldı bir saat sürmedi diğeri zorunlu sezeryandı hatta çok ağladım sezeryan oldum diye korkulacak bişi yok kesinlikle epiduralli normal doğum tavsiyem özellikle açılması zor olanlar için
- Düzenlendi
Meryemtolga omurgan bile örünüyor lafına çok güldüm hahahaha. Öyle deme kız iskelet sistemi hep ortada oluyor demekki görünüyor😔😬🤣🤣🤣🤣🤣🤣
- Düzenlendi
iremdemirr Bence kesinlikle yapıyla ilgili bir durum. Normal olup keşke sezaryen olsam diyen vardır, sezaryen olup da tersini düşünen de. 40 gün önce istekli sezeruan oldum. Ben kendimi şöyle şartlanmıştım asla suni sancı istemiyorum. Biraz da ebe hatası tabi. Suyum geliyormuş doktora gittim ebe muayene etti ama eneye asla hakkımı helal etmiyorum hem çok sert hem de hiçbir bilgi vermedi. 2. Muayene de kafasına değeöedim dur dedi yani o kadar açılmam varmış ama açılmamı dahi söylemedi. Kastım kendimi haliyle istekliye döndüm suni verecekti. Ama bana güzelce anlatsa konuşsa suni deneyebilirdim. Sezeryan ilk günler evet çok zor ama bir kaç gün. Hastane de zaten iğne vs pek anlaşılmıyor, evde de ilaç mutlaka veriliyor. Ben 4. Gün kontrole gittiğimde avm ye gittim, bebeğimin kimliğini kendim çıkartmaya gittim. Bünyeden bünyeye fark eder bence. Bol bol yürüdüm hastane de ve evde. Acısı geçene kadar yok 2. Çocuk dedim ama şuan 40. Gün Allah nasip ederse tabi 5 6 yaşında istiyorum diyorum. Emin olun onun güzelliğini gördükçe unutuluyor
iremdemirr hakkınızda hayırlısı neyse o olsun🌸 ben zorunlu sezeryan oldum sonrası insanların korkuttuğu gibi asla değil benim için ilk adım ilk gün kötüydü sadece oda dayanılmayacak kadar değil sürekli gelip iğne falan yapıyorlar zaten. 2. Günü kendi kendime yürüdüm fakat şu var ki eğer seçme şansım olsaydı normal doğumu denemeyi çok isterdim evet normalde de travma yaşayan çok kişi var ama ne bileyim.
Bebekannesiii_ Yok artık siz gördünüz heralde kemikleri. Bı karış + 7 kat olarak kesiliyor bebek aliniyo bu kadar. Kemik nerde gozukucek korkutmayin kimseyi
iremdemirr Ben zorunlu sezaryen oldum. Ama iyiki diyorum. Acısı ağrısı toplam 1 hafta sürmüştür. Biraz ağrılı oluyor ama doğumun iki türlüsü de kolay değil Malesef. Bi can çıkıyor sonuçta. Hayırlısı neyse o olsun 🌸 Yardiklari da 1 karış yani çok bişey değil Sezaryende. Yok kemik görünüyor yok bilmem ne bunlar doğru değil
iremdemirr ben sezeryan ile doğum yaptım ilk bebeğim de ama gönlüm hep normalden yanaydı hiç bir sorun yaşamadım o abarttiklari sezeryan ağrısı sadece 1 gün sürdü ama şimdi 2. gebelikte korkuyorum normal doğum daha risksiz oluyor aynı yerin 2. Defa kesilip bicilmesi beni endişelendiriyor anestezi alıyorsun o büyük bı sıkıntı belden aşağı olsa korkuların oluyor ya hissedersem ya basım ya da belim agrirsa diyorsun genel anestezi olunca ayilmasi zor oluyor yani her açıdan normal en güzeli bence
Bebekannesiii_ karın bölgesinde kemik yok ki hangi kemik 😁
Bebekannesiii_ ya hangi kemik? Bikini bölgesinin hemen üstünde bir karış bile olmayacak kadar kesi atılıyor. 30 yıl önceki hikayeleri dinliyorsaniz şayet baştan başa kesiyorlarmis. Güncel hikayeler dinleyin
iremdemirr 39+1 haftalık gebeyim.4 gün önce grip oldum burun tıkanıklığı öksürük vs devam ediyor genel olarak toparladım ancak bugüne kadar çevremin sezeryan ol kurtul sözlerine rağmen dr umun da normal doğum destekleyen bir dr olması sebebiyle ve benim de çok istememle normal diye diye geldim bugüne ama bebişim gelmedi henüz ve 40 ı geçebilen gebeler var.artık zorlanmaya başladım ve stres oldum iyice grip te olunca burun tıkanıklığı halsizlikle zor olucak gibi normal doğum nefes işi çünkü daha çok.o yüzden yarın ya da perşembe sezeryan olucam Allah izin verirse🌸sağlıklı bir şekilde kavuşalım da artık doğum şekli çok takmıyorum .ikimizde iyi olduktan sonra önemi yok,Rabbim hayırlısını versin.
naneliseker_ 🤣 yok bebegim ya nette videolar var benim kendi sezaryen videom var. Bebek balon gibi olmus rahmin icinden cikiyo balona 10 15 cm lik kesi at tek tarafına diger tarafi kapali zaten hem rahim hem kas hem et hem rahmin arkasina gecmis bagirsaklar yanlara kadar cok kesmiyolar zaten yandaki iki kemik gorunemez görünmesi icin 30 cm kesi atmalari lazım nerdeyse kemik görünmesi imkansiz. Yani en azından benim nette izlediğim sezaryen videolarında ve kendi videolarimda görmedim ben.
Ebru-29 araştır bak kesiyorlar hatta bi doktor paylaşmış gördüm
iremdemirr sezeryanda bittiktwn sonra başlıyor olay zaten mesela benim karnıma bastırmışlardı 3 kere dikişmiş falanmış hiç dinlemeden üstüme abanmıştı ölüyorum sandım sonra acı çekmeye başlıyorsun en az 1-2 hafta yatmak kalkmak zulüm sağa sola dönmek ağır kaldırmak.. ben kolay atlatmıştım bunlwrı çekmiştim ama ve ağrısı başka yerlere vurabilir bacaklarıma inmişti yerden emekleyerek koltuğa gittiğimi bilirim
iremdemirr sezeryan doğum yapmış biri olarak kendi doğumum nasıl geçtiğini anlatayım. Zaten en başından beri hep sezeryan istemiştim doktorum da o kadar normal doğum taraftarıydi ilk oğlumu 40+3 e kadar bekletti o yüzden ama 1 cm bile acilmam olmadı. Suni sancı çok az da olsa dogumhanede uyguladilar baktılar açılma yine olmuyor. Doktorumla akşam üstü konuşup vedalaşıp sabah 8 de doğuma alacağını söyledi beni o gece doğum yapıp kalacağım odada kaldım belirli aralıklarla gelip kontrol edildim. Sabah olduğunda 08.32 de oğlum dünyaya geldi ben komple anestezi almak istedim saat 10 da uyandım. Oğlum ve ben gayet sağlıklikliydik birde halk arasında şu yanlis var sezeryan doğum yapanların sütü gelmiyor öyle birşey yok ben uyandığımda hemşire bilgi verdi iki kez benim kontrolumde emzirme yapıldı diye. Sonrasında ne ağrım oldu ne sancım hemen ayağa kalktım yürüdüm 3 gün içinde normal hayatıma döndüm o tamamen sizin direncinize bağlı ben yaticam diyip yatma taraftarı olursanız agrinizda sancinizda çok olur. Bir hafta sonra hep bebeğime kendim baktım şuan 4.5 yaşında bu zamana kadar hiç destek almadım anneler kadınlar herzaman güçlü bireylerdir. Şimdi tekrar 36 haftalik hamileyim buda sezeryan olucak 19 ocakta ikinci bebeğimde daha güçlü olacağıma inanıyorum sorumluluklarım artık iki katına çıkıyor. İçinizi rahat tutun gönlünüz neyi istiyorsa onu yapin
iremdemirr benimde ilk doğumum olucak normal düşünüyorum. Ama bakalım nasip
iremdemirr normal doğum yapan biri olarak normal doğum şişirilmiş bir balon anne bebek sağlığını saymazsak 😊 doğurdum hemen ayaklandım hemen ayağa kalktım bla bla bla kalkmak bar kalkmak var onda da kolay kolay kendine gelemiyorsun bunu sezeryan istiyorum o yüzden
iremdemirr iki normal doğumum var ikincisini 51 gün önce yaptım kendi sancıma ek suni verildi 3 gün sancı çektim.Şöyle söyliyeyim açılırken öyle dayanilmayacak sancılar yaşamıyorsunuz kısa süreli oluyor asıl o şiddetli ağrılar rahim yumuşayıp 5 cmden sonra başlıyor bebek assagiya ittirmeye başlıyor artık kendini o ittirmeye başlayınca sen ıkınınca zaten genelde 10-15 dakikada doğuruyorsun benim açılmam uzun sürdü 3 gün de 1 cm açılma bile olmadı ama doğum da kısa sürdü 6-7 cm oldu 3 kez ıkındım 5 dakikada doğdu çok şükür iyiki normal doğum yaptım yürüyerek çıktım doğururken sutlerim akmaya başladı hemende emzirdim.Yanımda sezaryan olan bayan ayılana kadar bebegi açlıktan ciyak ciyak ağladı bi saat ben hastaneden rahatça çıkarken o iki büklüm çıktı gördükçe şükrettim valla