- Düzenlendi
iremdemirr
Canım ben 6 ay önce 39+1 de sezeryan doğum yaptım. Okurum dediğin için detayları yazıyım😂 Her şey normaldi ve normal doğum bekliyorduk haliyle. Doğumdan birkaç gün önce aşırı mide bulantısı, kusma ve ishal vardı. Rahim yumuşamaya başladığı içinmiş vs ama feciydi yani 😏 Neyse böyle olunca doktorda doğumu başlatalım normal yapma şansın daha yüksek olur dedi çok heyecanlı ve mutluydum tabi bebeğim doğacak artık diye🥰 neyse ertesi gün yatışım yapıldı sabah 9 da başladım suni sancı almaya kademe kademe yükseltiyolar onu. Ben 10 saat çektim açıkcası ilk 5 cm açılmam da acı eşiğimde yüksek olduğundan pek bir şey anlamadım arada bir sancı gelip 1 dk vs sürüyordu tabi git gide bu aralık kısaldı. Suyumu patlattılar 5 cm olunca. Ama sabah 10 civarı az sancıyla bile bebeğimin kalp atışları yavaşladı. Sonra suni kesildi ve 3 saat kendi sancımla kontrol ettiler. Kendi sancımda gelince ben iyice umutlanmıştım normal doğum olur hızlanır süreç diye ama kendi sancımla da kalp atışları yavaşladı. Doktor bazı bebeklerin annenin kendi sancısını da tolere edemeklerini söyledi ama normal doğum çok istediğimden doktorda ani karar vermedi bekledik bekledik saat 18.30 gibiydi doktor geldi açılma 6-7 cm tabi o zaman sancım fenaydı yani dakika aralığı bike yok gibiydi ben doğuruyorum sanıyordum ama kalp atışları çok istenilen gibi değildi doktora oksijensiz kalma riski var bebeğin diyince o ara sezeryana alındım. 19.17de miniğim doğdu. Sancılardan o kadar yorulmuşum ki nerdeyse ameliyatta uyuyacaktım birden bebek doğdu vs çok güzel bir andı. Ameliyat esnasında çok sancım olduğu için spinal anestesize de tam düzgün duramadım 3 kişi birden tuttu beni. ondan mıdır bilemem aşırı bel ağrısı çekiyorum. Ufak çekiştirmele hissediyorsun onun dışında rahattı. Dikişlerimden hiç sorun yaşamadım 🧿 doğumdan sonra hastane de de evde de sık sık yürüdüm ve bol sade kahve içtim çok sıvı tükettim ve bunun beni çok hızlı topladığına inanıyorum. Hastanede ağrı kesici yaptırdım ilk gün özellikle. Hemşireler soruyordu ister misin diye, bende aldım iğne olarak. İlk 1 hafta düz yatamıyorsun malesef. Ben hep oturur ya da yarı yaslanır pozisyonda uyukluyordum belki buda bel ağrısına sebebiyet vermiştir bilemiyorum. Yanımda 40 gün annem ablam olduğu için biraz da rahat geçirdim süreci. Yavaş yavaş karnım indi dikiş kısmında sadece kırmızı çizgi vardı onun rengi açılmaya başladı ten rengine göre. Benim için çocuğun ve kendimin sağlığı en önemlisiydi. Normal doğumu çok istedim tabiki ama hayırlısı böyleymiş. O yorgunlukta belki doğru düzgün ıkınamayacaktım bile.
Sezeryan sürecim benim için güzel ve olumluydu. Şuan 6 ay oldu ve çok şükür iyiyim ama yine yaşasam en başta o sancıları 10 saat çekip normal doğum şansımı denerdim. 3620 gr ve 50 cm bir kızım doğdu. Bence denemelisin belki senin sürecin daha hızlı ve kolay ilerler. Cidden herkesin doğumu kendine özelmiş😘 Sağlıkla al bebişini kucağına 🥰