• Doğum
  • Normal mi sezeryan mı??

Eflinlina gebelik ile ilgili seminerlere katılıp ders aldığım için sanırım normal doğuma daha pozitif yaklaşıyorum. Sezeryan bana korkutucu geliyor çevredekilerin doğum hikayelerini pek dinlemek istemesem de sezeryan için çok sıkıntılı süreç diyenler gördüm daha sık. Benden yaşça küçük kızların bile normal doğum yaptığını gördüm ve onlarla da konuştuğumda dayanılmayacak bir acı olmadığını söylediler. Biz kadınlar zaten doğuma yatkınız cerrah dediğimiz şey kesmeye biçmeye daha yatkın olan ona daha cazip gelen meslek dalında görev yapandır. Ben şartlar normal doğum için uygunsa bunu bu şekilde gerçekleştirmek istiyorum çünkü doğum sonrası dikiş acısı ile uğraşmak yerine sağlıklı geçirmek istiyorum. Tabi her şeyin hayırlısı olsun. Sadece araştırma yapıyorum,makaleler okuyorum bilinçli olmaya çalışıyorum 🌸

Bende aynı böyleydim regli ağrısı falan nedir bilmezdim. İlk doğumum da azıcık cesaretim vardı heralde gaza falan geldim birazda 8 saatte normal oldu çünkü tam olarak ne olduğunu bilmiyorsun yani neyle karşılaşacağını. Şimdi 2.ye hamileyim kısa sürede toparlayacağımı düşündüğüm için yine normal istiyorum inşallah öyle olur ama ne olduğunu az buçuk bildiğim için bu sefer daha tedirginim sanırım 😀 Ama en fazla 5 günde kendimi toparlamıştım ve gayet rahat kendi işimi yapabiliyordum. Bide bebek kendi karar versin diye akışına bıraktım ben açıkçası çok kasmadım her türlüsü zor 😂

@Minimomc ilk doğumda 8 saat güzel süre benimde normal olursa max 8 saatte doğurayım istiyorum😂 Kaç cm den sonrası artık gerçekten dayanılmaz hal alıyor ve şiddetini tarif et tanımla desem? 🙈

Bebekannesiii_ ne güzel ama unutmayınki normal doğumdada kesi olabiliyor dikiş olabiliyor herşeyin hayırlısı diyelim sağlıklı doğumlar dilerim 🙏

Eflinlina tabiki olabiliyor idrar yaparken yanma da yapıyormuş dediğim gibi araştırdığım için biliyorum sezeryanda bana korkutucu geliyor uyuşmak falan… Amin hepimiz sağlıklı bir şekilde kucağımıza alalım 🌸🫶🏼

Bebekannesiii_ dünyanın en nazlı insanıyım ama sezeryandan sonra ki gün eve gelip temizlik yaptım korkulacak hiçbirşey yok sezeryandan sonrası da zor değil gayet kolay. Ki ben normal doğuma girip sancılardan sonra sezeryana döndüm oh be dünya varmış dedim

Minimomc nasıl bir etkisi oldu? Nasıl desem ağrısı nereye vurdu herkes farklı şeyler söylüyor da

gl12cn34 sezeryan olanlar da bana kalkamazsın çok acır diyorlar bi de ailem uzakta kayınvalidem ile aram bozuk gelip bakacak insan yok kendi kendime hızlı toplamam lazım 🥹

iremdemirr gittim etmiyolar 😂😂😂😂😂 yani ha sezaryen ha normal doğum benim için şuan farkı yokaggsgsgs sezaryen olma sebebim myomumum olması

@battaniyemkareli çok çabuk toparlanırsın inşAllah🌸 Ne güzel bebeğine kavuşcaksın darısı başıma❤️

iremdemirr Artık 2.de süre yarıya düşüyor diyorlar ya genelde 4 saate hazırladım kendimi geçerse yandım 😂 Bence herkesin acı eşiği farklı olduğu için şiddet olayını tarif etmek imkansız gibi geliyor. Çünkü olduğunda bir şekilde o güç geliyor insana. Gece 12de suyum gelmişti öyle yatışım oldu 3ten sonra suni sancı aldım sonrası hep saat dilimlerini hatırlıyorum sadece 8bucuk gibi falan doğum yaptım o zaman kendime geldim gözüm açıldı. Bir şekilde oluyor yani. Çok zor olsa herkes tek çocukta kalırdı sakin olun akışına bırakın anın tadını çıkarmaya bakın 😂😂😂

@Minimomc kendimi bağırmamaya, nefes alıp vermeye ve sakin kalmaya adapte ettim ama o sancılar bana bunları unutturur mu gerisi Allah kerim😂

Bebekannesiii_ yok kardeşim kızmadım yav niye kızayım, ama 4 gün sonra sezaryenim var kendimi bir şekilde motive etmem lazım 🥰 hayırlısı olsun, ben cesaretimi toplayim da benim olayım o, yoksa yargı dağıtmak niyetinde değilim inan.

sasha Allah bir nefeste kurtarsın pozitif doğum hikayenizi bekleyeceğim 🫶🏼🌸

iremdemirr bi sitede ne okudum biliyo musun, eğer isteyerek kabul ederek sezaryene girersen, psikolojik olarak kendini güçlü hissedersen daha hızlı baş edermişsin agrilarla.
                  Yav olacak bitecek, acısı da olacak ama sonuçta hemşire var doktor var ağrı kesici var. Rabbim çocuk vermiş, bak bu zamana kadar sağlıkla gelmiş, sen de iyisin, daha ne olsun, ne kadar şanslısın aslında. Korkma, korkmayalım.

@sasha evet çocuk sahibi olmak isteyen o kadar insan varken şükretmemiz gerekirken bencilce doğum sancısını düşünüyorum ama elimde değil🤷🏼‍♀️

mombutblondie ben de öyle düşünüyorum, sonuçta insanlar burda psikolojik destek bulmak için geliyor, herkesin terapiye milyarlar sacacak durumu yok. Pozitif deneyimimizi dibine kadar paylaşalım, negatif de saklamayalim ama güzelce anlatalım, bilelim deneyim böyleydi herkes farklıydı diyelim ki kimsede travmatik korku kalmasın