Normal korkuyorum ilk gebeliğim sezeryan olmak istiyorum ama etrafımdaki insanlar annem kaynanam normal diyor sürekli bilgi verir misiniz
Sezaryen Mi Normal Mi?
Bende normal istiyordum, doğumun normal ilerlerken sezeryana döndü iyi ki de dönmüş hiç pişman değilim . En azından benim için pişmanlık değil diyebilirim :)
Ben normal doğum yaptım evet ilk başta acı çekiyoruz ama sonrasında hiçbir iz hiçbir acı kalmıyor bebeğim 35 günlük oldu eski Halime döndüm hiç doğum yapmamış gibiyim Allah’ıma çok şükür ben de sizin gibi ilk gebeliğim ve çok korkuyordum normal doğumdan devlete doğum yaptım özelde olsa belki şu an isteyerek isteyerek sezeryan yaptıracaktım devlette isteğe bağlı yapmıyorlar
Şu an iyi ki normal doğum yaptım diyorum hiç pişman değilim
Normal doğum istiyordum çünkü kan vermekten bile korkuyordum suyum patladığı için suni sancı verdiler sabahtan akşama kadar çektim 4 cm açılma oldu ve durdu bebeğimin kafası kanala oturmuş ve ilerleme yoktu Sezeryan olmak istiyorum dedim alındım çok güzel geçti açıkçası korktuğum gibi değildi iyi ki de Sezeryan olmuşum dedim bana göre suni sancı çektiğim diş ağırlarından daha hafifti gerisi hakkında bilgim yok keşke hemen Sezeryan olsaydım dedim boşu boşuna acı çektim ve bekledik
Badem16 normal bence sezeryan kolay diyenlere diliniz yansın sezeryan oldum bu arada
Badem16 hayırlısını iste doğum şeklini akışına bırak günü geldiğinde zaten bebek seçecek nasıl geleceğini benim arkadaşım sezeryan dedi ben zayıfım dayanamam cart curt falan suyu geldi direk hastaneye gitmeleri ile bebeği kucağına alması 10 dk sürmemiş öyle bir rahatlamış ki iyikide diyor günümün dolmasını bekledim hemen sezeryandan gün almadım diyor hem bebekler anne karnında 1 gün bile dursa dünyada duracağı 1000 güne bedelmiş o kadar ki yararlı
Normal dogum bence her zaman ilk secenek olmali.. eger bazi durumlar gelismisse sezaryen zaten mecbur.. ikisininde zorluklari var ama dogal olan normal dogum sonucta..
Badem16 ben sezaryen oldum hayatımın en kötü dönemini yaşadım bebegimden birsey anlamadım
- Düzenlendi
Badem16 iki doğum şeklide zor ama bana göre 1tık sezeryan daha zor 🥲o yüzden normal herzaman güzeldir
Mecburi sezeryan olcam bebek makat gelişi olduğu için yarın sabah yatış yapacağız 40+1 olacak yarın dua edin 🥹
- Düzenlendi
AmineSH bende aynı şekilde oldum makat geliş 39+4te 22 günlük olduk🥺 sütün hemen gelmicek olsa bile emzirmeye çalış ancak o çektikçe gelecek. mama vermekten sakın korkma sarılık olmasından iyidir aç kalmasın yavrun. İnşallah her şey güzel geçer Allahım ikinizi de korusun
Badem16 benim ilk doğumum olucak normal istiyorum fakat çevremde normal olup sıkıntı çeken çok insanı tedirgin ediyolar sezeryanfan da aşırı korkuyorum çocuğu doğuramiycam bu gidişle 😂