Badem16
Kesinlikle normal doğum iyileşmesi toparlanması daha hızlı eğer komplikasyon oluşmazsa kendimde normal doğumu çok istiyorum nasip olur inşallah

Badem16

Başkalarını bilemem ama sezeryan gerçekten çok zor normalde hiç çıt kırıldım biri değilimdir çok dayanıklıyımdır . Ancak hastaneden çıktıktan sonra eve geldiğimde iğnelerin etkisi geçince anlıyorsunuz o acıyı . Sadece sırt üstü yatabiliyorsunuz kalkmanız çok zor . Yani tamam kalkıp yürüyorsunuz ama o kalkma esnasında ki ağrı her şey e bedel . Zorunlu olmasaydı normal doğumu bekleyecektim . Ancak bebeğim hızla kilo aldığı için bekleyemedik kronik hastaydım . Sezeryan tercih edenleri de anlayamıyorum 🙃🙃😂😂 Normal doğum zorlukları da var tabi ki ama sezeryan kadar değildir sanırım. Bir de benim ameliyatta çok kan kaybım oldu şeker hastasıyım spinal tercih etmiştim keşke genel olsaydım kan kaybından bebeğimi göremeden bayıldım ameliyat sırasında 🥹🙄🙄

Badem16 ilk dogumum sezeryan, ikincisi normal doğum. Kesinlikle normal dogum diyorum. Sezeryanin cok cok ciddi bir ameliyat oldugu, anestezi sonrasi büyük yan etkiler kalabileceği unutulmamalı. Normal doğum kadının doğasına o kadar uygun bir sey ki 2 gün sonra hiç bir sey olmamış gibi hayatına devam edebiliyorsun.

Badem16 buna aslında ne kadar istesekte biz karar veremiyoruz malesef bu tamamen sizin sağlık şartlarıniza ve bebeğinizin nasıl gelmek istedigiyle alakalı birşey ben de oğlum da normal doğum olsun çok istedim ama sancılarım yetersiz kalıp acilmam olmadı oğlumun kilosu da çok fazla olduğu için doktorum suni sanciyi göze alamadı ve sezeryana alındım.

Badem16 bnce normal doğum daha iyi iyileşme süreci hızlı sadece korktuğum için ve rahim genişlemesini istemediğim için bn sezaryen oldum

Badem16 18 gün önce doğurdum. Suyum gelmişti. Hastaneye gittiğimde 4 cm açık varmış. Yarım saat suni verdiler. 20 dk ise doğum gerçekleşti. Hiç doğum hikayesi okumadım izlemedim. O yüzden çevremdekiler gayet iyi doğurmuşsun diyor ama o yarım saat suni bile anamı ağlattı

Badem16 annem ebelik mezunu ben normal doğum istiyorum dediğimde saçmalama diye tüm kötü anılarını anlattı bende ilk doğumumu sezeryan yapmaya karar verdim hiç pişman değilim iyiki öyle yapmışım kordon bebeğin beline öyle dolanmıştı ki çıkınıca rahat nefes alabilsin diye oksijen verdiler. Sen annesisin içinden nasıl geliyorsa öyle yap kendinde güç buluyorsan normal doğuma yönel zaten herhangi bir durumda doktorlar sezaryene geçiş yapıyorlar. Ama sezaryen kolaylık 🫣 iyileşmesi zaman alıyor sadace şimdi 2.ye hamileyim yine sezeryan. Olmak istiyorum

546 benim çok kötü Bi doğum hikayem var. Burda çok hamile var anlatmam hiç doğru olmaz

Badem16 iki doğumuda yapmış biri olarak kesinlikle mormal doğum diyorum evet ilk başlarda sancı oluyor ama en fazla bir saat belki daha az

Badem16 benim doktorum kim ne derse desin doğumun nasıl olacağını şeklini bebek belirler derdi, bazıları şiir gibi yarım saate doğarken bazılarına müdahale gerekir. Ben 10 cm açılmayla, bebegin strese girme riski olduğu için normalden sezeryane dönüş yapmak durumunda kaldım, koca kafalı kızımın kafası yukardaydi. Ama ilk tercihim normal olurdu tabi, sezeryan bir müdahale biçimidir aslında. Ama ciddi korkulariniz varsa anksiyete boyutunda sürecinizi işkence haline getirmeye gerek yok. Beden sizin, kaynanalar da bi sussun artık ya

anneolmakzoramagulusuyeter_ ben gece 12 de sezeryana girdim. Sabah 6 da ayaktaydim yuruyordum ben oturmadim hep yürüdüm dinlenmek icin uykuyu sectim uzanmayi degil.evime geldigim günü camasirlarimi astim evime süpürge attim uyurken hafif sizlamalarim oluyordu gecti haftasinda duzeldim cam vs sildim gayet guzel gecirdim cok sukur. Zor diyenlerin belki aci esigi dusuktur ama abartildigi gibi degil sezeryan.

Badem16 ilk Doğumum suni sancı ile normal ikincisi kendi sancım ile evet sancı kısmı zor ama Rabbim yardım ediyor iyi ki normal olmuş

Normal doğum yaptım daha 21 gün oldu iyiki normal doğum yapmışım

Sezaryen kesinlikle ve kesinlikle kişinin bünyesine bağlı bı durum. Bende yirmi gün oldu sezaryen olalı. İlk bir hafta ki agrimi acımı dünya üzerindeki hiçbir acıyla eş değer diye anltamam . O kadar zorlandım ki. Hele ameliyattan çıktığımda , bastırmadan sonra Allah korusun ama o acıyla ölmek istedim. Hala ne ev işi ne bişey yapamıyorum korkuyorum. Sağa sola dönüp yatamıyorum hep sırt üstü.
    Öncelikle vajinal doğum tercih edilmeli diye düşünüyorum. Sezaryen gerçekten ikinci ihtimal olarak kalmalı :/

Badem16 ilk iki doğum normal 3. Mecburi sezeryan oldu şimdi 4.de de bi aksilik çıkmazsa normal istiyorum iki doğum şeklinide tecrübe etmiş biri olarak normalde daha hızlı toparlıyorsun sezeryan da illa ki birisine ihtiyaç duyuyorsun

Kızlar bebeğimin gelişimi 2-3 hafta kadar geride şuan 36 haftadayım 37 ye kadar bekleyip doğum kararı aşıcaz dedi doktorum istersem suni sancı verip normla doğum yaptırcak istemezsemde sezeryana alacak sizce nasıl bi karar vermeliyim suni sancıyla doğum yapma ihtimalim nasıl olur acaba bu şekilde olan var mı

Badem16 yani bunu sizin bünyenize göre karar vermeniz gerek şahsen ben kaldıramazdım o sebeple sezeryan istedim oldjm ve çok sukur hemen toparlandım

Badem16 valla ben kendime güvenmiyordum sezeryan oldum pişmanda değilim doğum yapalı 17 gün oldu