Badem16 geçen gün detayliya girdim özelde 35 yıllik bir doktor ilgilendi umut hastanesinde baya bu zamanda konustuk eskiden sezeryan kolay kolay yapilmazmis çünku dünya ya en saglikli bebek normal dogumla geliyormus ama bu zaman daki insanlarimiz cehalet icinde kalmis sırf canlari acimasin zorluk cekmesin diye kendilerini kesip biciyorlar ama cok yanlis normal dogum halbuku kendi icin ve bebegi için en saglikli dogum dedi ama insanlarimiz anlamiyor yani siz bilirsiniz ben genel.olarak normal tercihim di ama gecen doktorum konjstuklarindan sonra tam.eminim.artik siz bilirsinjz ama bence normal dogum en sagliklisi hem erken toparliyorsunhz
Sezaryen Mi Normal Mi?
Badem16 yani onu birazda bebek belirliyor. Benim bebeğim 2 hafta geriden geldiği için ve çok zayıf olduğu için doktorum sezaryen önerdi. Normal doğumda çok yorulabilir dedi. Ki doktorum normal doğumu destekleyen bir doktordu. Sezaryen günü almıştık ama bebeğim bekleyemedi 6 gün önce kendi geldi açıklığım ve sancım vardı. Ama ben bir daha hamile kalsam sezaryen seçerdim :) maksimum 1 hafta zorluğu oluyor
Badem16 sancılarınız gelene kadar bekleyin ve normali deneyin baktınız olmuyor o zaman sezaryen olun bence
Yazmelegi_ genel oldum doğum hıkayemı postumda paylaştım bakmak ıstersenız
Her ikiside zor. Çünkü kişiden kişiye değişir. Normalde yırtılma fazla olabilir. Sezeryanda benim gibi çok ağrıda çekebilirsin. Bence doktorunun düşüncesini sor ve ilerle
Bende yarın 39 haftalık olacağım. Geçen kontrole gittiğimde doktor çatı muayenesinde kafasına dokunduğunu söylemişti ama sancı açılma vs hiçbir şey yoktu bugün tekrar muayne oldum bebeğin kanala yerleşmediğini açılma olmadığını söyledi nst de de hiçbir şey çıkmıyor bende de sancı vs olmuyor sezeryana alalım içeride sıkılmış artık zaten beslenmesini de tamamlamış dedi doktorum normal doğum zor dedi ne yapmalıyım bilmiyorum doktoruma güvenmekten başka seçeneğim yok gibi çok da beklersem normal olsun diye bu sefer içeride suyu vs az olduğu için bir sıkıntı yaşarmıyız onuda bilmiyorum biraz korkuyorum
İlk gebeliğim. Bende normal düşünenlerdenim. Hem vücut bir anda normal durumuna dönecek hem de sezaryen kadar dikiş olmayacak. Benim bir de keloid durumum var tabi. Gene de bebeğim kadar verecek nasıl gelmek istediğini :)
Nagihsall Allah’ım kolay doğumlar nasip etsin inşallah 😊
Z_e_y_a_gul amin insallah 😊
Z_e_y_a_gul benimde 36 gün oldu benim düşüncelerimin aynısını siz yazmışsınız benimde ilk doğumum iyiki normal olmuş diyorum
Herhangi bir engel yoksa bence normal doğum daha iyi 15 gün önce doğum yaptım evet doğurana kadar olan süreç ağrılı sancılı ama sonrası inanılmaz rahat o gün bile kendinize geliyorsunuz bebeğinizi rahatça emziriyorsunuz vs sezeryanda dikişlerden dolayı ister istemez zor olur rahat hareket edemezsiniz
Badem16 ilk çocuğumu normal doğurdum ikincisi sezeryan. İkisini de yaşayan biri olarak şuan 37 haftamdayım keşke diyorum sezeryanım yeni olmasa da kendi sancılarımı bekleyip normal dogursam. Normal doğumun zorluğu bebek doğana kadar ama sezeryan doğumda çok iyi bakım isteniyor
Badem16 bende normal istiyorum ama çevrem hep sezeryan ol diyor kayınvalidem de dahil . Doktorumda her şey normal giderse normal doğumu destekliyor zaman geçtikçe normal doğumdan korkuyor gibiyim ilk gebeliğim. Birde bir önceki bebeğimi kaybettim kanamayla kadın doğuma gitmiştim o çatala yatmak ve yapılan Muamleyi hiç unutmuyorum sanki bilinç altımda kaldı o yüzden normalden vazgeçecek gibiyim
2 sezeryanım var ikiside çok güzel geçti hiç bir sıkıntı yaşamadım ama bu benim tercihim değildi. Adı üstünde normal doğum neden normal i varken başka bişey istiyorsunuz ki
İlk bebeğime hamileyim makat geliş çok hareketliydim hamilelik boyunca yapmadığım egzersiz kalmadı bebek makat geliş dedi doktor bekliyoruz bakalım doğum sancısıyla bile dönebiliyomuş doktorum da bekleme taraftarlısı 38+1 deyiz sezaryen asla istemiyordum hemşireyim normal doğum istiyordum hep bekarlığımdan beri ilk başta çok ağladım bu ihtimali duyunca ama artık Allah’a bıraktım hayırlsıyla bebeğimi alayım başka bişey istemiyorum
Badem16
Kesinlikle normal doğum iyileşmesi toparlanması daha hızlı eğer komplikasyon oluşmazsa kendimde normal doğumu çok istiyorum nasip olur inşallah
Başkalarını bilemem ama sezeryan gerçekten çok zor normalde hiç çıt kırıldım biri değilimdir çok dayanıklıyımdır . Ancak hastaneden çıktıktan sonra eve geldiğimde iğnelerin etkisi geçince anlıyorsunuz o acıyı . Sadece sırt üstü yatabiliyorsunuz kalkmanız çok zor . Yani tamam kalkıp yürüyorsunuz ama o kalkma esnasında ki ağrı her şey e bedel . Zorunlu olmasaydı normal doğumu bekleyecektim . Ancak bebeğim hızla kilo aldığı için bekleyemedik kronik hastaydım . Sezeryan tercih edenleri de anlayamıyorum 🙃🙃😂😂 Normal doğum zorlukları da var tabi ki ama sezeryan kadar değildir sanırım. Bir de benim ameliyatta çok kan kaybım oldu şeker hastasıyım spinal tercih etmiştim keşke genel olsaydım kan kaybından bebeğimi göremeden bayıldım ameliyat sırasında 🥹🙄🙄